enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:06 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:05 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
08:49 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
08:21 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
08:04 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
07:22 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
21:35 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
19:46 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
19:20 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
13:50 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
10:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
08:53 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
08:24 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı.
07:34 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan,
22:22 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
22:09 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
22:02 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın’dan açıklama: Türkiye’ye iade edilecek mi?

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın’dan açıklama: Türkiye’ye iade edilecek mi?
21.07.2023
A+
A-

BAE ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma sonrası Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, “Dolayısıyla BAE’nin tutumunu belirleyen hukuk değil, iradesiydi. Bundan sonra bu irade değişir mi, bir şey söylemek olanaksız” değerlendirmesinde bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
TÜHA Haber’in Sputnik Türkiye, AA kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük Ortadoğu gezisinin son durağı olan BAE’de Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed ile görüşmesinin ardından yapılan anlaşmalarla birlikte ilişkiler, “stratejik ortaklık” düzeyine çıkarıldı.
Türkiye ile BAE arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında 13 anlaşma imzalandı.
Anlaşmada yer aldığı belirtilen “Suçluların İadesine Dair Antlaşma” maddesi sonrası ‘Sedat Peker’in iade durumu’ gündem oldu. Peker’in avukatı Ersan Barkın konuya ilişkin, “BAE’nin tutumunu belirleyen hukuk değil, iradesiydi. Bundan sonra bu irade değişir mi, bir şey söylemek olanaksız” değerlendirmesinde bulundu.
Halktvcom.tr’ye konuşan Barkın şunları söyledi:
Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması yoktu ancak BAE Interpol’e üye devletlerden biriydi. Dolayısıyla bugüne kadar Sedat Peker’in hakkındaki kırmızı bültenin yerine getirilmemesi… Türkiye’ye iade edilmemesinin tek nedeni iade anlaşmasının eksikliği değildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ortaya koyduğu gerekliliklere Sedat Peker’in uygun davranması ve Arapların geleneğinde kendine sığınan bir kimsenin iadesinin örneğinin olmaması bugüne gelen süreci yarattı. BAE ile Türkiye’nin iade anlaşması imzalaması, tek başına Sedat Peker’in iadesini gerekli kılacak olsa, BAE zaten yıllardır Interpol üyesi olduğu için kırmızı bülten kararını infaz etmek durumunda kalırdı. Dolayısıyla sadece taraflar arasında suçluların iadesi anlaşmasının imzalanması Sedat Peker’in iade edileceğini göstermediği gibi, bugüne kadar bu anlaşmanın yokluğu da iade edilmeyeceğinin garantisi değildi. Dolayısıyla BAE’nin tutumunu belirleyen hukuk değil, iradesiydi. Bundan sonra bu irade değişir mi, bir şey söylemek olanaksız.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.