enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
00:06 Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’nde
00:06 Deprem sebebiyle 5 ilde okullar tatil edildi
00:05 Türkiye’nin ihracat yıldızı CANiK, SAHA’da parlayacak  
00:05 Aon, İK profesyonellerine çalışan wellbeing’i çözümlerini tanıttı 
00:04 “Bir irade Erdoğan’dan anayasayı değiştirmesini istiyor”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
00:02 İletişim Başkanı Altun “Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” programında konuştu
00:01 İletişim Başkanı Altun’dan, Malatya’da yaşanan depremle ilgili açıklama
00:01 Türkiye İlaç Sektörü raporu yayımlandı
00:01 Malatya depremi sonrası İsraillilerden akılalmaz yorumlar!
00:00 Eski sürücü belgelerini yenilemek için süre azalıyor
10:46 Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için Gıda Hakkı: İstenirse mümkün!
00:30 Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama
00:28 “Uyum sağlanmadan yapılacak faiz indirimi enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkileyebilir”
00:25 Almanya Federal İstihbarat Servisi Başkanı Bruno Kahl: ‘Rusya 2030’a kadar NATO’ya saldırabilir’
00:22 Yüksek İstişare Kurulu’nda ana gündem ‘aile kurumu’ oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Yerli ve milli ürünlerimizi pek çok ülkeye ihraç ediyoruz’

‘Yerli ve milli ürünlerimizi pek çok ülkeye ihraç ediyoruz’
11.12.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mız 18 yıldır, ulaşımın her modunda büyük projeler ve cesur yatırımlarla ülkemizi ilmek ilmek örmeye devam ediyor.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, bugün Ankara’dan Eskişehir’e hızlı tren ile seyahat ederek; TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nde devam eden yerli ve milli yatırımlarımızı yerinde inceledi. Elektrikli Motor Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, basına açıklamalarda bulundu.

– “Eskişehir’imize de ulaşım ve iletişim için son on sekiz yılda, 10 milyar liraya yakın yatırım yaptık”

Bakanımız Karaismailoğlu, “Eskişehir’ de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii Anonim Şirketi (TÜLOMSAŞ), Sakarya’ da yer alan Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) ve Sivas’ ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolu Araçları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), bağlı ortaklık statüsünden çıkarılarak, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Genel Müdürlüğü çatısı altında birleştirilmiştir” açıklamasında bulundu.

TÜRASAŞ Bölge Müdürlüklerinde üretilen raylı sistem araçlarının büyükşehirlerin kent içi raylı sistem ihtiyaçlarına da cevap verecek nitelikte ürünler olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu; bu kapsamda, 4 araçlı 8 set toplam 32 adet Elektrikli Banliyö aracının 2023 yılı sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edileceğini bildirdi.

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması ve yakın gelecekte bir lojistik süper güce dönüşmesi yolunda gece gündüz çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Eskişehir’de 405 kilometresi yüksek hızlı tren hattı, 227 kilometresi konvansiyonel hat olmak üzere, 632 kilometre demiryolu ağı bulunmaktadır. Ankara-Eskişehir arasında ulaşımın yüzde 65’i YHT ile yapılmaktadır” dedi.

-“Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız”

“Ana yurdu demir ağlarla örmek” vizyonuna sahip çıkılarak; demiryollarında çok yönlü bir reform gerçekleştirdiklerini belirten Bakanımız Karaismailoğlu, “Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Demiryolu hat uzunluğumuzu 17 bin 527 kilometreye çıkaracağız. Karasal yük taşımacılığında demiryolu payını daha artıracağız. Ülkemizin doğu-batı aksında uluslararası İpek Demiryolu hattının önemli bir geçiş ve lojistik merkezi haline getireceğiz. Gelişen, büyüyen, güçlenen demiryollarımızın bütün ihtiyaçları Eskişehir TÜLOMSAŞ’ın da içinde bulunduğu TÜRASAŞ tarafından karşılanacaktır” bilgisini paylaştı.

-“Ürünlerimizi dünyanın pek çok ülkesine ihraç ederek; önemli bir aşamaya geçtik”

Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

“Demiryolu Reformumuz kapsamında çok önemli bir başarı da demiryolunun üzerindeki donanımsal ve yazılımsal tüm ürünleri bu kendi fabrikalarımızda üretebiliyor olmamızdır. Ne kadar gurur vericidir ki, bugün demiryolu lokomotif, vagon ve otomasyon sistemlerimizi yerli ve milli olarak geliştiriyoruz. Eskişehir ve Sakarya’da hızlı tren ve metro araçları, Çankırı’da hızlı tren makasları, Sivas, Sakarya, Afyon, Konya ve Ankara’da hızlı tren traversleri, Erzincan’da yerli ray bağlantı malzemelerini üretiyoruz. Milli Dizel Elektrikli Manevra Lokomotifi’ni, Otomobil Taşıma Vagonu’nu, Dizel Jeneratör Setini’ni, Dizel Motoru, Cer Sistemlerini, Tren Kontrol Yönetim Sistemini ve akülü manevra araçlarını ülkemizde kendimiz üretiyoruz.  Hatta bu ürünlerimizi dünyanın pek çok ülkesine ihraç ederek, daha önemli bir aşamaya da geçmiş bulunuyoruz. Ürettiğimiz 234 adet yük vagonunu da alıcılarına teslim ettik.”

– “İftira ve saldırgan tavırlara rağmen, trenimiz yoluna devam ediyor”

İlk ihracat trenimizin 4 Aralık’ta İstanbul’dan Çin’e gönderildiğini anımsatan Bakanımız Karaismailoğlu, ülkemizin dış ticaretinde tarihi önem taşıyan bu çalışmayı gölgelemek ve yok saymak isteyenlerin rutin bir takım bürokratik işlemler için trenin Halkalı İstasyonu’na uğramasını, “Tren yolundan döndü” şeklinde aktarmaya çalıştıklarını belirterek; şunları kaydetti:

“Bu ülkede bu bayrak altında yaşayan, ekmeğini yiyen, suyunu içen her bir insanımız için büyük gurur vesilesi olan böyle bir gelişmenin, hamasi tartışmalara alet edilmiş olması gerçekten anlaşılır bir şey değil. Yapılan bu iftira ve saldırgan tavırlara rağmen, trenimiz yoluna devam ediyor. Trenimiz, Azerbaycan’a ulaştı ve bugün Hazar Denizini geçerek Kazakistan’a ulaşarak normal Çin yolculuğuna devam etmektedir. Önümüzdeki hafta Çin’e varacak.”

Devrim arabasının bulunduğu ve yapılış sürecinin sergilendiği Devrim Müzesi’ni gezip, bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Elektrikli Makineler Fabrikası’nda tamamen yerli üretim olan E5000 motorunu inceledi. Ardondam Arge merkezi ve lokomotif fabrikasını gezen Karaismailoğlu, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ndeki ziyaretinin ardından; Eskişehir Valiliği ve AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.