<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:00 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
22:31 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
22:24 Doğum yardımı başvuruları başladı
22:16 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
22:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
21:22 Ticaret Bakanı Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nde İş İnsanlarıyla buluştu…
20:54 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
19:32 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
19:06 Yazı Tura Tiyatro Ekibi Ramazan Sonrası İlk Oyunuyla Sahnede
18:29 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
15:30 Haftalardır partisiyle ters düşen CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, partisinden istifa etti…
13:07 Körfez uzatmalarda yıkıldı!…
12:07 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

3 belediyeye yeni görevlendirme

3 belediyeye yeni görevlendirme
04.11.2024
A+
A-

Mardin büyükşehir, Batman ve Halfeti belediye başkanları terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TRT Haber-AA kaynaklı habere göre, İçişleri TRT ve AA'ya 'Vatan' hatırlatmasıBakanlığı, Mardin büyükşehir, Batman ve Halfeti belediyelerine yeni görevlendirme yapıldığını duyurdu.

Ahmet Türk’ün yerine Tuncay Akkoyun görevlendirildi

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin 2021/6 esas sayılı Kobani Davası kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 10 yıl hapis cezası alması, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 2022/142 esas sayılı dosyası kapsamında terör örgütü propagandası yapmak suçundan davanın devam etmesi ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 2024/7685 sayılı soruşturma dosyası kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturma nedeniyle Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Türk’ün yerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini aktarıldı.

Gülistan Sönük’ün yerine Ekrem Canalp getirildi

Açıklamada, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün de Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2023/70 esas sayılı dosya kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alması, Batman Cumhuriyet Başsavcısının 2023/14816 esas sayılı soruşturma kapsamında silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan yürütülen soruşturmanın devam etmesi ve Batman Cumhuriyet Başsavcısının 2024/7894 esas sayılı soruşturma kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeniyle Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı bilgisi verildi.

Sönük’ün yerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Batman Valisi Ekrem Canalp’ın Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği aktarıldı.

Mehmet Karayılan’ın yerine Hakan Başoğlu görevlendirildi

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şanlıurfa Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/136 esas sayılı dosyası kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası alması, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısının 2024/466 esas sayılı soruşturma kapsamında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeniyle Mehmet Karayılan’ın, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu, Şanlıurfa Valiliğince Halfeti Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.