enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli sporculara tebrik
22:49 Yumaklı ve Yerlikaya başıboş köpek sorununu görüştü
22:33 Suriye’nin YPG ile imzaladığı anlaşma
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye girişimimizle cesur bir adım attık
21:51 Avrupa’nın En Büyük Savunma, Havacılık Ve Uzay Kümelenmesi ‘Saha İstanbul’dan haberler!
21:33 Türk medya kuruluşlarında birçok haberle Ermenistan’ın resmi tutumu dış politika konularında aktarıldı
21:06 Azerbaycan ve Ermenistan Anlaştı: Güney Kafkasya’da Barış Kapıları Açılıyor mu?
11:14 Nehir havzalarında, sulak alanlarla denizler paydaştır !
10:52 Damlaya damlaya göl olur!
11:25 Gazeteci Oktan Erdikmen’den yeni kitap: Dünyanın En Vahşi Hayvanı
11:08 Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
10:15 Aliyev, Azerbaycan’ın D-8 Teşkilatına üyeliğinin onaylanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı
09:59 Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, ailelerin sosyal medya deneyimini daha güvenli ve dengeli hale getirmeye yönelik yeni özellikler sundu.
09:45 İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
09:31 İngiltere bu ay ikinci kez Ukrayna konulu toplantıya ev sahipliği yapıyor
09:16 ABD Başkanı Trump, sosyal medya paylaşımında ABD ordusuna Yemen’deki Husilere karşı operasyon emri verdiğini duyurdu
08:45 Zamanla Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ananlar çoğalır…
08:24 Kolorektal kanser, Türkiye’de en sık görülen üçüncü kanser türü
07:46 Milli Gururumuz Uluslararası Arenada 5. Kez Öne Çıktı!
06:12 “Ukrayna-Rusya savaşı, Avrupa’nın güvenlik politikalarını büyük ölçüde değiştirdi”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Ülkeleri Arasında Corona Aşısı İlk Macaristan’da Yapıldı

AB Ülkeleri Arasında Corona Aşısı İlk Macaristan’da Yapıldı
27.12.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Avrupa’da Corona virüsüne karşı Pfizer ve BioNTech firmalarının ortak geliştirdiği aşının dağıtımı başladı.

Macaristan’da aşının ilk uygulaması gerçekleşirken, diğer Avrupa ülkelerinde de aşılama işlemleri Pazar günü başlatılacak.

Diğer taraftan, salgının üçüncü dalgası dünyada birçok yeri etkisi altına alırken, İngiltere’de rastlanan ve ülkenin kısıtlamaları yeniden devreye sokmasına neden olan virüsün yeni türüne Avrupa’da başka ülkelerde de rastlandı.

Pfizer-BioNTech’in aşısı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında Macaristan’ın haricinde Fransa ve Romanya’ya da ulaştı.

Virüsün yeni türü yayılıyor mu?

2 milyon 600 bin Corona virüsü enfeksiyonu vakası ve 62 bin 500’in üzerinde virüs kaynaklı can kaybı kaydedilen Fransa’da, İngiltere’nin yeniden kapanmasına neden olan, virüsün yeni türüne de rastlandığı belirtiliyor.

İsveç de virüsün yeni türünün tespit edildiği ülkeler arasında. İsveç Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, yeni tür virüsün İngiltere’den İsveç’e seyahat eden bir kişide tespit edildiği belirtildi.

İngiliz yetkililer ve uzmanlar, pandemide üçüncü dalganın yaşanmasına virüsün mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı bir hale dönüşmesinin neden olmuş olabileceği yönünde açıklamalar yaptı. Dünya genelinde onlarca ülke İngiltere’ye ve İngiltere’den seyahetlere kısıtlamalar getirdi.

Bazı ülkelerde İngiltere’den gelenlere Corona testi zorunluluğu da getirilirken, virüsün mutasyona uğramış yeni türüne Japonya’da da rastlandı.

Sputnik V’in 60 yaş üzerindekilerine uygulanmasına onay

Diğer taraftan, Rus yetkililer de Cumartesi günü, yerli Sputnik V aşısının 60 yaş üzeri kişilerde de uygulanacağını açıkladı.

Son resmi verilere göre, Rusya’da tespit edilen Corona virüsü vaka sayısı 3 milyonu geçti. Salgının yeniden yoğunlaştığı ülkede son 24 saat içinde 29’den fazla yeni vaka ve 560 can kaybı kaydedildiği belirtiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.