ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi, bu hafta Moskova’ya gidecek

* ABD Başkanlık Özel Temsilcisi Steven Witkoff, Ukrayna’daki çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunması amacıyla bu hafta Moskova’ya gidecek.
* Detayı haberimizde!…
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
TÜHA Haberin APA ajansı ve Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ziyaretin amacı, Ukrayna çevresindeki durum, güvenlik ve stratejik istikrar gibi ikili ilişkilerdeki güncel konuları görüşmek.
Özel temsilcinin ziyareti, Washington ve Moskova arasında devam eden gerginlik ortamında gerçekleşiyor. Fox News’e konuşan Trump, “Başkanın özel temsilcisi Steven Witkoff, bu hafta Rusları bu müzakerelere katılmaya çağırmak üzere Moskova’ya geri dönecek ve umarız ki kabul ederler” dedi.
Kaynaklar, ABD’nin Rusya ile diyalog kurarak tansiyonu düşürmeyi ve çatışmalı durumlara çözüm yolları bulmayı hedeflediğini belirtiyor. Görüşmelerde silah kontrolü ve iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği gibi konular da ele alınabilir.
https://ru.apa.az/amerika/specposlannik-prezidenta-ssa-otpravitsya-v-moskvu-na-etoi-nedele-605105