enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45
00:34 Türkiye’nin Hedefte Olmasından Ne Anlamalıyız?
00:19 Dışişleri’nden katil İsrail’in saldırılarına tepki
00:18 Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:17 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Adana’da TEKNOFEST’i ziyaret etti
00:16 Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye planı; ülkeden ayrılanların bir bölümü için ilk durak Mersin
00:15 Erdoğan: Daima mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız
00:15 Boris Johnson’dan Netanyahu iddiası: “Ziyaretinden sonra tuvaletimde dinleme cihazı bulundu”
00:14 Mersin’in küçük liman kasabası Taşucu Lübnan’dan kaçanlar için geçiş noktası oldu
00:13 ABD güçleri Ortadoğu’da nerelerde konuşlu?
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır”
00:09 Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
00:08 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
00:08 DEM Parti, Bahçeli’nin tokalaşmasını “stratejik hamle” olarak yorumladı
00:07 Macaristan Başbakanı Orban: “AB, Çin ile ekonomik bir soğuk savaşa doğru sürükleniyor”
00:05 İran’ın dini lideri Hamaney, Lübnan’ı vuran İsrail’in İran’ı yenemeyeceğini söyledi
00:05 215 kişinin öldüğü Helene Kasırgası’nın ardından kayıpları arama çalışmaları ikinci haftasında
00:04 Kötü futbol gecesinin ardından bir yorum da 10Haber’den geldi!
00:02 Spor yazarları kötü geceyi yorumladı! “Futbola zaman ayrılamayan ligin aldatıcılığına yeniliyoruz”
00:01 Devlet Korumasındaki Kızlara Umut Olan Proje: ‘Geleceğe İşbaşı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir”
05.09.2024
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yaratılmaya çalışılan bölünmenin, Türkiye’nin geleceğinde yeri yoktur dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

AK Parti Sözcüsü Çelik: AK Parti’de kongre süreci başladı

[AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik]

Ömer Çelik, Kara Harp Okulunun mezuniyet töreninde bir grup yeni mezun teğmenin kılıçlarını çekerek and içtiği görüntülere ilişin AK Parti’nin görüşlerinin sorulması üzerine, ülkenin tarihinde ve dünya tarihinde ilk defa kara, hava ve deniz kuvvetlerinde 3 kız öğrencinin birinci olduğuna dikkati çekerek, “Biz, ‘Türkiye Yüzyılı kadınların da yüzyıl olacak’, ‘Türkiye Yüzyılı bir bakıma da kadınların yüzyılı’ diyorduk. Bu mottomuzun altını dolduran yaklaşımlardan, sonuçlardan bir tanesi oldu.” dedi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir.” diyen Çelik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman için vatan görevini yüksek bir şuurla ve disiplin anlayışıyla yapmasının esas olduğunu dile getirdi.

Geçmişte ordunun üzerinden, askeri vesayet üretilmesinin birtakım yabancı projeler çerçevesinde en çok Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verdiğine işaret eden Çelik, gençlerin mezuniyet sevincini vatandaşların paylaşması ve takdir etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Çelik, bu görüntüler neticesinde birilerinin yaptığı açıklamalara bakarak, geçmişte yaşanmış birtakım kötü tecrübelerin anımsatılması, demokratik hafızada iz ve yara bırakmış birtakım olayların gündeme gelmesi konusunda da demokratik hakkını kullanan vatandaşların eleştirinin de takdirle ve saygıyla karşılanması gerektiğini söyledi.

Burada, “kötü niyetli bir konu” olduğuna dikkati çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birtakım siyasetçi, aydın, emekli asker bu görüntülerden işte ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mesaj verildi’ ve ‘Bu görüntülerden işte hükümete karşı bir mesaj verildi’. İşte ‘Hükümet Türkiye’yi şöyle şöyle kapatmaya çalışıyordu, AK Parti’ye buna karşı bir direniş kılıcı çekildi’ gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptığı şey işte o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken, milletin imkanlarıyla göz bebeği gibi baktığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Bunlar milletin evlatlarıdır.”

Çelik, geçmişteki askeri vesayet sorunlarını anımsatarak, bunların orduyu yıprattığını anlattı.

Herhangi bir şekilde silahlı kuvvetlerin içerisine vesayet sokulması konusundaki hassasiyetlerinin son derece yüksek olduğunu vurgulayan Çelik, “Burada da şu kavramın altını sık sık çizdik, hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Vatanseverlik hukukun içinde kalarak olur.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte hükümete muhtıra verildiğini de anımsatan Çelik, “Bütün bunları yaşamış olarak, tecrübemiz ortadadır. Burada dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetleme mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır. Herhangi bir vesayete, herhangi bir yanlış uygulamaya herhangi bir şekilde müsaade edilmez.” dedi.

Çelik, yemin töreni üzerinden birtakım haddini aşan kişilerin, “hükümete kılıç çekti” dediklerinde, onların kafasındakinin eski Türkiye’yi, eski Türkiye’deki vesayet unsurlarını tekrar diriltmek olduğunu, vatanseverlik olmadığını, milletin seçtiği hükümete kılıç çekmek ya da namlu doğrultmayı marifet zannettiklerini net bir şekilde gördüklerini aktardı.

Birinci olan teğmenlerin, Türkiye’nin güvenliği için gerekeni yapacaklarını vurguladığı konuşmalarına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

“Bu yemin namus ve şeref üzerine yapıldı. Silahlı kuvvetlerin yeni mezunları ülkenin geleceği içindir ve burada etrafımızdaki coğrafyadaki istikrarsızlık söz konusu olduğunda göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerin asıl işine, ülke güvenliğiyle ilgili işine odaklanması konusundaki hassasiyetimiz yüksektir. Her şey incelenir, değerlendirilir, bir disiplinsizlik varsa bu disiplinsizliğe ya da bakılır ama burada dışarıdan söz söyleyerek, hem bu görüntü üzerinden bir vesayet hortlatmaya çalışan birtakım emekli askerlerin, siyasetçilerin, birtakım yazarların tutumu da yanlıştır. Bu genç arkadaşlarımıza dönük birtakım hakareten söylemler de kullanılması yanlıştır. Yanlış, gereken mekanizmalar içerisinde tespit edilecek şekilde bir tecrübe vardır, yanlış yapılırsa bunun gereği yapılır.”

“Cumhurbaşkanımız olarak aynı zamanda ordularımızın başkomutanıdır”

Çelik, esas vatanseverliğin “anayasal düzene sadakat”, esas askerlik görevinin “anayasal düzene sadakat içerisinde bu yolda millete hizmet etmek” olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir de şöyle bir şey yapılıyor, birtakım çevreler tarafından. Silahlı kuvvetlerin, ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı gösterdiği zaman ‘bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ya da hükümete mesajdır’ gibisinden maalesef son derece sağlıksız ve çarpık bir zihniyetle bu konuları ele alanlar var. O zaman silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk’e gösterilen saygıyı, silahlı kuvvetlerin şimdiki komutanı devletimizin başı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dönük bir şey olarak konumlandırmaya çalışmak da son derece sağlıksızdır. Bunu yapan varsa bunun da gereği yapılır. Ama Cumhurbaşkanımız bugün devletin başı olarak ve Cumhurbaşkanımız olarak aynı zamanda ordularımızın başkomutanıdır. Bu devlet bilinciyle, siyaset bilinciyle, demokratik bilinçle bu anayasal düzen bilinciyle hareket etmek gerekir. Bu çocukların sevincine iyi niyetle katılan vatandaşlarımızın bu sevince katılmaları da çok saygıdeğerdir.”

“Birtakım eski Türkiye’deki hareketlilikler mi oluyor?” diyerek demokratik uyarıda bulunan, meşru hükümete dönük birtakım hassasiyetleri hatırlatan vatandaşların bu yaptıklarının da saygıdeğer olduğunu aktaran Çelik, silahlı kuvvetlerin genç mensupları üzerinden bir vesayet üretmeye çalışanların yaptıklarının kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Çelik, milli iradeyi koruma, her türlü vesayete karşı durma konusunda ilk günkü kararlılıklarından daha fazla kararlı olduklarını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.