<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:30 Haftalardır partisiyle ters düşen CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, partisinden istifa etti…
13:07 Körfez uzatmalarda yıkıldı!…
12:07 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
20:36 Bahçeli: Cunta demek CHP demektir, bunu bilmeyen de yoktur
20:25 Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyeti ile bu hafta görüşebilir
19:55 Türkiye Çin Geliştirme ve Destekleme Derneği’nden Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret 
10:33 Kocaelispor itiraz edecek!…
09:51 Antalya tarihi Kaleiçi’nde surlarda bulunan bir mağarada 4 yıldır hayatını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sessiz sedasız yaşadığı mağarayı terk etti…
09:45 PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’nin Sektördeki Gücünü Dünyaya Taşıyor
08:19 İnci Taneleri dizisindeki performansıyla hafızalarda iz bırakan başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!..
08:16 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) halkını kandırmaya devam ediyor!…
08:13 IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
07:56 Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Kampanya: Bankkart Kullanıcılarına 1.500 TL’ye Varan Bankkart Lira Hediyesi…
07:51 Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya ile Katar arasında enerji ortaklığı

Almanya ile Katar arasında enerji ortaklığı
21.05.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya ile Katar, enerji ortaklığının geliştirilmesine yönelik niyet beyanı imzaladı. Almanya Başbakanı Scholz Katar’ın ülkenin enerji stratejisinde merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Ukrayna işgali sonrasında Rus doğal gazından uzaklaşan Almanya, Katar ile enerji ortaklığının geliştirilmesine yönelik niyet beyanı imzaladı.

TRT_Francais_680*100 banner

Almanya Ekonomi Bakanlığı, Berlin’e dün bir resmi ziyaret düzenleyen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in iki ülke arasında daha yakın işbirliğini öngören niyet beyanını imzaladığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında enerji ortaklığı kapsamında Katar’dan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) almasının Almanya’nın doğal gaz tedariğini çeşitlendirmesine yardımcı olacağı belirtildi. İki ülke arasındaki ortaklığın ayrıca “yeşil hidrojen” enerjisinde işbirliğine de olumlu etki sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Almanya-Katar enerji ortaklığının iki ülke hükümetleri arasında enerji konularında “üst düzey alışverişi” destekleyeceği, iki ülke arasında köprüler kuracağı, kamu ile özel sektör aktörlerini bir araya getireceği ifade edildi. Ortaklık çerçevesinde Katar Enerji Bakanlığı ile Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’nın düzenli olarak buluşması öngörülüyor.

Almanya Başbakanı Scholz, Katar Emiri Al Sani ile enerji güvenliğini görüştü - Son Dakika Haberler

Scholz: Katar enerji stratejimizde merkezi rol oynuyor

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de bir araya geldi. Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Scholz, Almanya’nın gelecekteki enerji stratejisinde Katar’ın merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Gonul Dagı_680*100 banner

“Enerji güvenliği konusu bizim için önemli bir role sahip. Almanya sıvılaştırılmış gazı gemi yoluyla ithal edecek bir pozisyonda olacak şekilde altyapısını geliştirecek” diyen Scholz “Bu büyük bir adım ve Katar stratejimizde önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

Katar Emiri Şeyh Temim de “Avrupa’nın enerji güvenliği için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız” dedi ve savunma sektöründe işbirliğinin de görüşmede ele alındığını söyledi. Almanya Başbakanı Scholz da Katar ile ikili ilişkileri yüksek teknoloji alanında da geliştirmek istediklerini belirtti.

EK Kaynaklar *Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.