<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:00 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
22:31 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
22:24 Doğum yardımı başvuruları başladı
22:16 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
22:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
21:22 Ticaret Bakanı Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nde İş İnsanlarıyla buluştu…
20:54 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
19:32 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
19:06 Yazı Tura Tiyatro Ekibi Ramazan Sonrası İlk Oyunuyla Sahnede
18:29 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
15:30 Haftalardır partisiyle ters düşen CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, partisinden istifa etti…
13:07 Körfez uzatmalarda yıkıldı!…
12:07 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Haberler!

Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Haberler!
03.11.2023
A+
A-

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Haber ve Yayın Koordinatörü Gazeteci Veysel KAVRAYAN, hafta içinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaşanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’la ilgili haberleri derledi.

Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın haberleri:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi için Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, konakladığı otelde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile bir araya geldi.

Görüşmede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

***

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde Büyükelçi Hamalainen, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubu sundu.

Hamalainen’in, eşi ve bazı büyükelçilik mensuplarını Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

***

Lüksemburg Büyükelçisi Faber, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubu sundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabulde Büyükelçi Faber, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubunu sundu.

***

Slovenya Büyükelçisi Rencelj, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubu sundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabulde Büyükelçi Rencelj, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güven mektubunu sundu.

***

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

***

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Tekale’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Kabulde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı.

***

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Milleti dışlayan, milletin olmadığı soğuk törenler yerine Cumhuriyetimizi, ruhuna uygun şekilde halkımızla omuz omuza kutladık.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yaşına ulaşmasının sevincinin yaşandığı bu tarihi günlerde, bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını, aziz şehitleri, vatan topraklarını kanlarıyla sulayan yiğit gazileri rahmetle yad etti.

Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, güçlenmesi için samimiyetle çalışan herkese teşekkür eden Erdoğan, gerek telefonla arayarak gerekse mesaj göndererek 100’üncü yıl heyecanını paylaşan dost ülkelerin liderlerine şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yurt dışı temsilciliklerinde düzenlenen 29 Ekim törenlerine katılan misafirlere de teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü manasına ve önemine yakışır bir şekilde 85 milyon olarak hep birlikte büyük bir gururla kutladık. Özellikle İstanbul Boğazı’nda yapılan geçit törenimizde, ülkemizin savunma sanayisi alanında ulaştığı seviyeyi yeniden görme fırsatı bulduk. Dünyanın ilk SİHA gemisi vasfını taşıyan, donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu’nun öncülüğünde 100 savaş gemimiz tarafından yapılan geçit töreni, bizi hem duygulandırdı hem de kıvanç kaynağımız oldu. Bizlere bu gururu yaşatan donanmamızı, hava kuvvetlerimizi, Solo Türk ve Türk Yıldızları ile kahraman ordumuzun tüm komutanlarını, bütün mensuplarını buradan tekrar kutluyorum. Geçit törenimiz, donanmamızın gücünü göstermesi yanında, çok önemli stratejik mesajlar da içeriyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bazı gerçekleri tekrar hatırlattık. Vatanımızı canımız pahasına koruyacağımızı, istiklalimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı, mabetlerimizin üzerine namahrem eli değdirmeyeceğimizi, her gün beş defa gök kubbeyi çınlatan ezanlarımızı susturmayacağımızı, rengini şehitlerimizin mübarek kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı indirtmeyeceğimizi, bağımsızlığımıza gölge düşmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha 85 milyon olarak tüm dünyaya ilan ettik.”

Bölgenin içinden geçtiği muhataralı dönemde bu mesajların doğru bir şekilde okunacağına inandığını dile getiren Erdoğan, “Bizim hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde, iç işlerinde gözümüz yok. Biz sadece ‘Hazır ol cenge ister isen sulh-ü salah’ diyen ecdadın rehberliğinde vatanımızı korumaya çalışıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bin yıldır kesintisiz mücadele eden, istiklal ve istikbali için sürekli bedel ödeyen bir millet olarak, bunun bir tercih değil mecburiyet olduğunu vurguladı.

***

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler  Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Veysel KAVRAYAN, Gazeteci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.