enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:30 Ankara ATO’da sanatseverler kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bahçeli’ye ve Baykal’a kim operasyon çekti?

Bahçeli’ye ve Baykal’a kim operasyon çekti?
25.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Star Gazetesi Yazarı Mehmet METİNER, “FETÖ kimi önünde engel olarak gördüyse ona operasyon çekti. Bu gerçekliği bilmeyen yok. FETÖ dediğimiz örgütü sadece o yapıdan ibaret bilmek yanlıştır. FETÖ, ABD derin devletinin başını çektiği “üst aklın” emrindeki bir aparat, yani alet sadece. Tıpkı PKK gibi” dedi.

Mehmet Metiner Kimdir? Bildiriş, Doğru, güvenilir ve tarafsız Bilgi KaynağıYazar Mehmet METİNER, kaleme aldığı ‘Bahçeli’ye ve Baykal’a kim operasyon çekti?‘ başlıklı yazısında, Türk siyasetindeki milli damarı olan “üst aklı” hep rahatsız ettiğinin altını çiziyor.

Mehmet METİNER, Erdoğan liderliğindeki AK Parti hareketinin oluşturduğu hükümetlerin ülke bağımsızlığı konusunda sergilediği dik duruş ve milli çıkarlar doğrultusunda bağımsız bir aktör olarak ortaya koyduğu güçlü irade karşısında rahatsızlık duyan “üst aklın” Türk siyasetini dizayn etmeye kalkıştıklarının sır olmadığına dikkat çekiyor.

Yazar METİNER, bu süreçte Bahçeli’nin ve Baykal’ın başını çektiği partilerin içine yapılan operasyonların FETÖ üzerinden tedavüle sokulmasının, “FETÖ’nün siyasi ayağı” bağlamında her daim göz önünde tutulması gereken bir olgu olduğunu ifade ediyor.

“Bu çerçevede iki siyasi figür Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu mercek altına alınmalıdır” diyen Mehmet METİNER, FETÖ’nün MHP’ye çektiği siyasi operasyonda Akşener’in bir siyasi aparat olarak kullanıldığını söylemenin Akşener’e FETÖ’cü demek anlamına gelmediğini belirtiyor.

METİNER, “O süreçte FETÖ’nün siyasi emelleri önünde engel oluşturan Bahçeli liderliğinin tasfiye edilmek istenmesi hiç kuşkusuz bir FETÖ operasyonuydu. Bahçeli’nin liderliğine şu veya bu nedenle itiraz eden herkes ustalıkla bir çatı altında birleştirilebildi. Akşener bu siyasi projenin başkanlığını yaptı. CNN Türk’teki programda Akşener’in rolü için “MHP’ye karşı yapılan FETÖ’nün siyasi operasyonunda aparat rolü!” nitelemesinde bulunmam kendisi ve arkadaşları için doğrudan FETÖ’cü dediğim anlamına gelmez ama FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği siyasi sonucu kendi lehlerine görüp desteklediği anlamına gelir” değerlendirmesinde bulunuyor.

“MHP için kurultay kararı veren hakimin FETÖ’cü olması ve 15 Temmuz’dan sonra yakalanıp ağır cezaya çarptırılması işbu FETÖ operasyonu konusunda bilinmeyen gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamıştır” diyen Yazar METİNER, Baykal’ın aşağılık bir kaset darbesiyle koltuğundan edilmesinin de apaçık bir FETÖ operasyonu olduğunun altını çiziyor.

Mehmet METİNER, Kılıçdaroğlu’nun bu operasyon sonrasında CHP’yi taşıdığı yer göz önünde bulundurulduğunda FETÖ’nün iplerini elinde tutan gücün amacına nasıl ulaştığının apaçık görüldüğünü ve MHP’ye yönelik operasyonun ise amacına ulaşamadığını, bu durum üzerine Akşener başkanlığında yeni bir parti kurulduğuna vurgu yapıyor.

Kılıçdaroğlu CHP’si ile Akşener’in İYİ Partisi ayrılmaz bir ikili olarak birbirine raptedildiğini hatırlatan METİNER, şöyle devam ediyor:

“PKK’nın partisi HDP bu ittifakın “gayrı resmî ortağı” olarak monte edildi.

Amaç?

Erdoğan liderliğini alaşağı etmek!

Biden bunun nedenlerini ve neden gerekli olduğunu gayet özlü bir biçimde söyledi.

FETÖ’nün kökünü kazımak isteyen ve bölgede ABD’ye rağmen bağımsız bir aktör olarak varlık gösteren Erdoğan liderliğini tasfiye edecek siyasi bir ittifak düzeni kurmak.

FETÖ’nün siyasi ayağı bahsinde kimlerin organik anlamda FETÖ’cü olup olmadığı üzerinden tartışma yapmak yerine asıl kimlerin FETÖ’nün siyasi emellerine uygun olarak hareket edip etmediklerine bakarak konuşmak daha anlamlıdır.

İşte o vakit “aparat rol” dediğim gerçeklik anlaşılır.

Lafın tamamı akıllıya denmez ama birileri her seferinde lafın tamamını dememizi bekliyorlar nedense.

Gene mi anlamadınız?

Aklınızla bin yaşayın öyleyse…”

Ataner YÜCE ile ilgili görsel sonucu

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.