enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 TBMM’de okunan AYM’nin Can Atalay kararı AK Parti’yi kızdırdı…
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
09:46 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi
09:38 Esed rejimi ailesini, sağlığını ve en güzel yıllarını çaldı: Türkiye’ye sığınan bir gencin hikayesi…
09:37 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
09:20 Gazze’de açlık ve susuzluk kol geziyor…
08:18 Bayramda Elektrikli Yolculuklara Yoğun İlgi: EN YAKIT, Sürücülerin Yol Arkadaşı Oldu!…
08:11 Terörsüz Türkiye Hedefinde Gelinen Süreç ve Sonrası
08:11 Trump – Netanyahu Görüşmesi ve Muhtemel Senaryolar
07:54 Payten ve Paratika, Agora Fintech’te yerini alıyor
07:52 Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
07:51 Trafik kazalarında rekoru hiçbir ülkeye kaptırmıyoruz
07:42 Diplomasiyi Yeniden Sahiplenmek
07:42 Almanya’da Yeni Koalisyonun Öncelikleri ve Türkiye ile İş Birliği, SETA’nın Analiz çalışmasında mercek altında…
09:23 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
08:15 Satır Aralarında Sanat
23:38 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
22:59 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Dönmez: Hedefimiz 2023 yılında 100 bin varil petrol üretimi

Bakan Dönmez: Hedefimiz 2023 yılında 100 bin varil petrol üretimi
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin petrol üretiminin bu yılki keşiflerle birlikte 60 bin varilin üzerine çıktığını söyledi. Bakan Dönmez, 2023 yılı hedefinin ise 100 bin varillik üretim olduğunu kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, birtakım ziyaretlerde bulunmak için Aydın’a geldi.

Bakan Dönmez, ilk ziyaretini Aydın Valiliği’ne yaptı. Bakan Dönmez’i, Aydın Valiliği önünde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı ile protokol üyeleri karşıladı.

Dönmez Valilik ziyaretinde Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız kara alanında yapmış olduğumuz petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini ortaya çıkan bazı verileri kamuyla paylaşmıştı. Türkiye Petrolleri aramayı sadece denizde yapmıyor. Karada da arama çalışmalarına devam ediliyor. Onların emeğini de hamdolsun almaya başladık.

Son bir ayda yaptığımız yeni keşiflerle gerek Güneydoğu’da gerekse Trakya’da günlük 6 bin 800 varillik bir üretim artışı sağlamış olduk. Geçtiğimiz yıl ortalama üretimimiz 51 bin 600 varildi. Bu yıl bu keşiflerle birlikte 60 bin varilin üstüne çıkmış bulunmaktayız” dedi.

“Kapatılmış kuyudan da üretim sağladık”

Hedeflerinin 2023 yılında 100 bin varil üretim olduğunu belirten Bakan Dönmez, “Karadeniz’deki son keşif hariç. Enteresan olan bir başka tarafı da geçmişte aranmış ama bulunamadığı ifade edilerek, betonlaşmıştı. Son birkaç yıldan beri üzerinde çalışmalar yapılıyordu. Buralardan da neticeler almaya başladık.

Kapatılmış kuyudan da günlük yaklaşık 4-5 bin varil bir üretim sağladık. İnşallah hem kara da hem denizde kendi alanımızda olan bu hidrokarbon zenginlikleri var. Bu kaynaklarımızı arayıp bulup insanımızın hizmetine sunmak amacımız var.

Maalesef özellikle enerji kaynakları bakımından dışa bağımlı bir durumumuz söz konusu. Biz bunu tersine çevirmeye çalışıyoruz. Ana temalarımızdan birisi de yerli kaynaklardır. Yerli teknolojiyi insanımızın hizmetine sunma arzusundayız” diye konuştu.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.