enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
00:06 Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’nde
00:06 Deprem sebebiyle 5 ilde okullar tatil edildi
00:05 Türkiye’nin ihracat yıldızı CANiK, SAHA’da parlayacak  
00:05 Aon, İK profesyonellerine çalışan wellbeing’i çözümlerini tanıttı 
00:04 “Bir irade Erdoğan’dan anayasayı değiştirmesini istiyor”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
00:02 İletişim Başkanı Altun “Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” programında konuştu
00:01 İletişim Başkanı Altun’dan, Malatya’da yaşanan depremle ilgili açıklama
00:01 Türkiye İlaç Sektörü raporu yayımlandı
00:01 Malatya depremi sonrası İsraillilerden akılalmaz yorumlar!
00:00 Eski sürücü belgelerini yenilemek için süre azalıyor
10:46 Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için Gıda Hakkı: İstenirse mümkün!
00:30 Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama
00:28 “Uyum sağlanmadan yapılacak faiz indirimi enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkileyebilir”
00:25 Almanya Federal İstihbarat Servisi Başkanı Bruno Kahl: ‘Rusya 2030’a kadar NATO’ya saldırabilir’
00:22 Yüksek İstişare Kurulu’nda ana gündem ‘aile kurumu’ oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, “İşçimizin de İşverenimizin de Esnafımızın da Hakkını Gözetecek Politikaları Yürüttük”

Bakan Işıkhan, “İşçimizin de İşverenimizin de Esnafımızın da Hakkını Gözetecek Politikaları Yürüttük”
23.02.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Malatya’ya gitti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kentteki temasları kapsamında ilk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Işıkhan, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından şehirdeki çalışmalar hakkında Malatya Valisi Ersin Yazıcı’dan bilgi alan Işıkhan’a plaket takdim edildi.

Bakan Işıkhan, Malatya’yı ikinci ziyareti olduğunu hatırlatarak, “Sizleri daha çok dinlemek, hem ilimiz özelinde yapılan ve yapılacak faaliyetleri yerinde incelemek, hem de talep ve ihtiyaçları tespit etmek üzere il il, ilçe ilçe gezmeye devam ediyoruz. Özellikle sahadan halkımızdan gelen talepleri tespitleri, ilk ağızdan duymak bakımından bu buluşmaları çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

“İşçimizin de İşverenimizin de Esnafımızın da Hakkını Gözetecek Politikaları Yürüttük”

Işıkhan, bugüne kadar vatandaşlardan gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. İşçimizin de işverenimizin de esnafımızın da hakkını gözetecek politikaları yürüttük. Önce dinledik, tüm şartlar çerçevesinde bunları değerlendirdik ve ardından icraata dönüştürdük. Cumhur İttifakı olarak bizim başarımızın sırrı da tam olarak burada yatmaktadır. 21 yıldır bu azmi ve çabayı hiç kaybetmedik. Çünkü bizim yönetim anlayışımızda durmak yok, kendini tekrar etmek yok. Hep daha iyisi, daha ilerisi ve daha fazlası var.”

6 Şubat’ta Malatya ve 10 ilin büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığını anımsatan Bakan Işıkhan, o günün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acı ve hüznün ilk günkü gibi yerini koruduğunu söyledi. Depremden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Işıkhan, asrın felaketinde dostlarını, yakınlarını, evlatlarını, ailelerini kaybedenlere baş sağlığı yaralanan ve hala tedavi görenlere de acil şifalar diledi.

“En Kısa Sürede Malatya’daki 80 Bin 221 Hak Sahibine Konutlar Dağıtılmış Olacaktır”

Bakan Işıkhan, kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve vatandaşların tek yürek olup dünyada hiçbir ülkenin bu kadar kısa sürede atlatamayacağı bir yıkımın üstesinden geldiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Bir ay gibi çok kısa bir süre içerisinde yıkılan evlerimizi, hastanelerimizi yeniden yapmaya başladık. Geçici barınma alanlarımız, konteyner kentlerimizi çok kısa bir sürede kurduk ve düzene koyduk. Bu, bizim Cumhur İttifakı ile ne kadar güçlü bir devlet haline geldiğimizi de gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde toplam 6 bin 181 konutumuzun kuraları çekilerek hak sahiplerine dağıtılmıştı. Şu anda ise 18 bin konutun yapımı hızla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede Malatya’daki 80 bin 221 hak sahibine konutlar dağıtılmış olacaktır. 11 şehrin tamamında büyük bir konut seferberliği olduğunu görüyorsunuz. Öyle ki, deprem bölgesinde önümüzdeki iki ay içinde 75 bin, ardından her ay 15-20 bin konut tamamlanıp, vatandaşlarımıza teslim edilecek.”

Malatya’nın, Milli İradenin kalesi bir şehir olduğunu belirten Işıkhan, “İnşallah Malatya’yı diğer şehirlerimizle birlikte el birliği ile tekrar ayağa kaldıracağız. Özellikle çalışma hayatını, ekonomisini ve üretimini yeniden canlandırma noktasında daha fazla destek olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, tüm Bakan arkadaşlarımız, ilgili yöneticilerimiz ve kurumlarımızla birlikte Malatyalı hemşerilerimizin deprem öncesi düzenine en kısa sürede dönebilmesi ve yaşamın normalleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Malatyalı kardeşlerimizi hiçbir koşul ve ortamda yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu süreçte Valiliğimiz, Afet Koordinasyon Merkezimiz ve Belediye Başkanlarımızla, İl Başkanımız ve teşkilatımızla da irtibat halinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.