enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
09:46 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi
09:38 Esed rejimi ailesini, sağlığını ve en güzel yıllarını çaldı: Türkiye’ye sığınan bir gencin hikayesi…
09:37 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
09:20 Gazze’de açlık ve susuzluk kol geziyor…
08:18 Bayramda Elektrikli Yolculuklara Yoğun İlgi: EN YAKIT, Sürücülerin Yol Arkadaşı Oldu!…
08:11 Terörsüz Türkiye Hedefinde Gelinen Süreç ve Sonrası
08:11 Trump – Netanyahu Görüşmesi ve Muhtemel Senaryolar
07:54 Payten ve Paratika, Agora Fintech’te yerini alıyor
07:52 Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
07:51 Trafik kazalarında rekoru hiçbir ülkeye kaptırmıyoruz
07:42 Diplomasiyi Yeniden Sahiplenmek
07:42 Almanya’da Yeni Koalisyonun Öncelikleri ve Türkiye ile İş Birliği, SETA’nın Analiz çalışmasında mercek altında…
09:23 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
08:15 Satır Aralarında Sanat
23:38 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
22:59 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama…
22:40 TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belarus Polonya ve Litvanya sınırlarını kapatmadı

Belarus Polonya ve Litvanya sınırlarını kapatmadı
20.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Belarus’un Polonya ve Litvanya sınırlarını kapatmadığı bildirildi. Devlet Başkanı Lukaşenko “sıcak savaş” tehdidi nedeniyle batı sınırlarını kapatmak zorunda olduklarını açıklamıştı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,     Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinin batısındaki Avrupa Birliği (AB) üyeleri Litvanya ve Polonya sınırlarını kapattığını ve orduyu teyakkuza geçirdiğini duyurmasına rağmen, sınırların kapatılmadığı bildirildi.

Belarus sınır koruma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sınırlarda kontrollerin artrıldığı ve “güçlendirildiği” belirtildi. Sınırların ülkeye giriş ve çıkışlara açık olduğu kaydedildi. Litvanya ve Polonya sınır koruma yetkilileri de sınırların açık olduğunu teyit etti.

Lukaşenko, Perşembe akşamı Minsk’te bir etkinlikte yaptığı konuşmada, devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protestolardan ABD ve AB’yi sorumlu tutarak, “Birlikleri sokaklardan çekmek ve orduyu alarma geçirmek ve batıdaki sınırlarımızı, özellikle Litvanya ve Polonya ile olan sınırlarımızı kapatmak zorunda kaldık” dedi. Lukaşkenko, Ukrayna sınırındaki güvenliğin de güçlendirildiğini kaydetti.

“Sıcak savaş” tehdidi ile karşı karşıya olduklarına işaret ederek “Ülkemin savaşa girmesini istemiyorum” diyen Lukaşenko, Belarus, Polonya ve Litvanya’nın sorunlara çözüm getirmeyecek “askeri operasyonlara sahne olmasını” istemediğini kaydetti.

Litvanya ve Ukrayna’da NATO birlikleri ile askeri tatbikat yapılırken, Belarus ordusu da Rus silahlı kuvvetleri ile birlikte ülkenin batısındaki AB sınırında askeri eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Lukaşenko’nun, Polonya ve Litvanya sınırına NATO’nun asker yığdığı yönündeki suçlamalarını NATO’nun yanı sıra her iki ülke de reddetti.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerine hile karıştırmakla suçlanan Devlet Başkanı Lukaşenko’nun istifasını isteyenlerin protesto eylemleri sürüyor. Lukaşenko ise ülkede bir aydan uzun süredir devam eden protestolardan Batı’yı sorumlu tutuyor.

Avrupa Birliği seçim sonuçlarını tanımadığını açıklarken, Avrupa Parlamentosu da Lukaşenko’yu görev süresinin sona ereceği 5 Kasım’dan sonra Belarus Devlet Başkanı olarak tanımama kararı almıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2020] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.