Beşir Derneği ‘Sorun Küresel Mücadele’


TÜHA HABER / Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yeni tip Korona Virüsü ( Covid 19) hakkında alınan önlemler ile ilgili tedbirleri paylaştı.


Beşir Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 (Yeni tip Korona Virüsü)’nün hayatın akışını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi. “Devletimiz bu tedbirleri erken uygulamak suretiyle virüsün yaygınlaşmasını geciktirmiş, kurumlarımız ve halkımızın tedbir alabilmesi için zaman kazanılmıştır” ifade edilen açıklamada, . Covid 19 virüsü ile mücadelede devletimizin aldığı tüm tedbirlere harfiyen uyulması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Bireysel ve ev halkı olarak uygulayacağımız birçok basit tedbir ile bu süreci en sağlıklı şekilde atlatılacağı inancındayız” denildi.

Beşir Derneği de Korona Salgını nedeniyle gerek kurumsal faaliyetleri gerekse yardım faaliyetlerinde bir dizi önlem ve ilave yardım kararları alarak bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içerinde. Beşir Derneği, faaliyetleri ve yardım sağladığı ailelere yönelik bir dizi ilave tedbirler aldı. Derneğin aldığı tedbirler şöyle:
1. Temsilcilik bazlı kalabalık ve kapalı alan etkinliklerini ikinci bir talimata kadar yapılmayacaktır, 2. Hizmetlerin kesintiye uğramadan sürekliliğinin devamını sağlamak için personel, temsilci ve gönüllüler ile sıkı tedbirler alarak yardım faaliyetlerinin devam ettirilmesini sağlamaktadır, 3. Sosyal medya, sms, e-posta ve web sayfalarımız aracılığı ile gönüllüler, takipçiler ve halkımızın bilgilendirilmesi ve olması gereken hassasiyetin oluşmasını sağlayacak çalışmalar yapılmaktadır. 4. Yalnız yaşayan 60 Yaş üstü vatandaşlarımız ve kronik hastalığı bulunanlara evden çıkmadan temel ihtiyaçlarının karşılanması için temsilcilikler ile talepler doğrultusunda imkânlar dâhilinde destek olmaya çalışılmaktadır. 5. Normal zamanda dahi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Beşir Derneği sistemine kayıtlı ailelerin hijyen tedbirlerini alabilmeleri için ilave destek verilmektedir. Düzenli olarak her ay hazırlanan gıda ve temel ihtiyaçlar paketleri ile birlikte El Temizleme Jeli, Maske ve Islak Mendilden oluşan hijyen paketinin dağıtımını da yapılmaktadır. 6. Virüsle mücadelede iyi beslenmek vücudun direncini artıran ve koruyan en büyük faktörlerden birisi. Bu nedenle sisteme kayıtlı ailelere genel gıda paketinin içeriği zenginleştirilmiş olarak hazırlanması ve 2 aylık yardım paketinin erkenden verilmesini bu süreçte tedarikli olmalarını ve Ramazan ayına hazır olarak girmeleri sağlanmaktadır. Hepimize düşen bir görev olduğunun bilincinde ve devletimizin verdiği talimatlara harfiyen uymanın bu süreci en az hasarla atlatılmaya vesile olacağının farkında olduklarınının altını çizen Beşir Derneği’nin açıklamsında, bu süreçte dernek olarak da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek halkımızın yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.
[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mart 2020]
