enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:57 Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump’ın yeni gümrük tarifelerin etkilenecek sektörlerin temsilcileriyle Paris’te bir araya geldi…
21:34 Fanatik Rum’lardan KKTC topraklarında provokasyon
19:53 Bisiklet turizminin önemli destinasyonlarından Antalya, Kemer ilçesi dağ, gravel ve e-bike bisikleti tutkunlarını bir araya getirecek…
19:32 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Mart ayı enflasyon verilerine göre, Memur ve emeklilerin Temmuz zammını belli oldu!…
18:28 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel’İn boykot çağrısına tepki gösterdi…
17:19 CHP’nin boykot listesi giderek genişliyor: Anadolu Ajansı ve DBL Entertainment da listeye eklendi!…
11:39 Bakan Bolat, CHP’nin boykot çağrılarına rağmen alışveriş yapanlara teşekkür etti
11:07 Gazeteci Serkan Borlak son yolculuğuna uğurlandı…
10:42 Kocaelispor Teknik Direktörü Taşdemir, Sakaryaspor maçının ardından TÜHA Haber’e açıklamada bulundu…
08:52 Metabolizmayı yeniden dengeleme zamanı: Ramazan sonrası beslenme tüyoları
08:13 Adalet ve güven temelli liderlik
08:08 Türkiye toplam tahıl ürünlerinde 2023-2024 piyasa döneminde yurt içi üretimi ülkedeki talebi karşılama yeterliliği yüzde 111,9 olarak belirlendi…
08:05 Türkiye’nin seyir füzeleri: Sahne onların olacak
07:38 Yeni neslin başarılı oyuncularından Hafsanur Sancaktutan, şu sıralar rol aldığı dizi için Kapadokya ve İstanbul arasında adeta mekik dokuyor…
07:07 2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliği yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batmalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı…
22:34 TRT ekranlarında yaşanan Aybüke Pusat krizinden sonra bir gelişme de ‘Bir Zamanlar İstanbul’ dizisinden geldi…
21:57 Bakan Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tehditlerle, parmak sallamalarla, sokak ve boykot çağrılarıyla eğip, bükülemez”….
21:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu yıl üçüncüsü Almanya’da düzenlenen ‘Küresel Engellilik Zirvesi’ne katılıyor…
21:03 Bayram tatilinin ilk 4 günü trafik kazalarında 34 kişi hayatını kaybetti
20:55 RTÜK Başkanı: Boykota destek veren kanallara gereği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, meyvelerini vermeye başladı.

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, meyvelerini vermeye başladı.
10.07.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, meyvelerini vermeye başladığını belirterek,  Bilişim Vadisi’nin yanı sıra Albaraka Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım ve KOSGEB’in katkı verdiği fon, 11 girişime yatırım yaptığı açıkladı.

Mustafa Varank kaç yaşında aslen nereli? Mustafa Varank ailesi - Internet  HaberSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında hayata geçen fondan yatırım alan şirketlerin Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü olduğunu ifade etti.

Hazırladıkları Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisini kısa sürede ilan edeceklerini belirten Mustafa Varank, “Hedefimiz 2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişimi kurulması. 2030’da Türkiye, teknoloji girişimciliğinde dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekosistemi arasında yer alacak. İstanbul’u girişimcilikte dünyanın ilk 20 merkezinden biri haline getireceğiz.” dedi.

FON BÜYÜKLÜĞÜ 300 MİLYON TL

Mustafa Varank, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun, 2021 yılında Bilişim Vadisi ile Albaraka Türk Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’nın 100 milyon liralık başlangıç sermayesi ile hayata geçtiğini hatırlatarak, daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu KOSGEB’in ve Vakıf Katılım’ın ilave yatırımlarıyla fon büyüklüğünün 300 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

BİN GİRİŞİM İNCELENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Sivil teknolojiler alanındaki girişimlere yatırım yapmak hedefiyle kurulan fonun, yaklaşık bin girişimi incelediğini ve 11 şirkete yatırım yapma kararı aldığını belirterek şunları söyledi:

“Girişimci olmanın birinci kuralının cesur olmak olduğunu vurgulayan Bakan Varank, “İki sene önce Türkiye’de milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket yani unicorn yokken, bugün unicornların sayısı 6’ya ulaştı. Peak games, getir, dream games, trendyol, hepsiburada, insider milyar dolar değerlemeye ulaşarak ülkemizin dünyada adeta vitrini oldular.”

ULUSAL TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ STRATEJİSİ

Varank, hazırladıkları Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisini kısa sürede ilan edeceklerini belirterek “Burada hedefimiz 2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişimi kurulması. Bu hedef doğrultusunda tüm altyapıyı uçtan uca planladık. Strateji’mizi başarıyla uygulayabilirsek 2030 yılında Türkiye teknoloji girişimciliği ekosistemi dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekosistemi arasında yer alacak. İstanbul’u girişimcilikte dünyanın ilk 20 merkezinden biri haline getireceğiz.” dedi.

DOLULUK YÜZDE 92

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin en büyüğünün Bilişim Vadisi olduğunu anlatan Varank, “Türkiye’nin mega teknoloji koridorunu Kocaeli’den İstanbul’a ve İzmir’e kadar genişlettik. Bilişim Vadisi Kocaeli kampüsünde yüzde 92 doluluk oranlarını yakaladık. Burada mobilite başta olmak üzere, Bilgi ve iletişim Teknolojileri, Yazılım, Elektronik, Enerji, Tasarım ve Oyun sektörlerinde çalışan 311 firma bulunuyor. Bilişim Vadisi İstanbul’da firma yerleşimleri başladı. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Bilişim Vadisi İzmir ise hızla yükselmeye devam ediyor.” diye konuştu.

GİRİŞİM SERMAYESİ FONLARI

Girişimcilik ekosisteminin ivmelenmesindeki itici güçlerden birinin girişim sermayesi fonları olduğuna işaret eden Varank, “Son dönemde öncülük ettiğimiz Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Fonu, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve İstanbul Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu gibi fonlarla girişimcilik fonlarının hacmini giderek büyütüyoruz. İşte bugün lansmanını yaptığımız 2021 yılında kurulan Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da girişimcilik ekosisteminde kaldıraç etkisi oluşturuyor.” dedi.

BİLİŞİM VADİSİ ÖNCÜLÜK EDECEK

Törenin ardından Bakan Varank, yatırım alan girişimcilerle sohbet etti. Burada gazetecilerin soruların yanıtlayan Varank, girişimcilere finansal destek sağlamak için bu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurduklarının altını çizerek “Özellikle gelecek vadeden teknolojilere yatırım yaparak bir manada özel sektörün bu alanlara yatırım yapmalarını teşvik edecek şekilde bu fonu kurduk. Bu yola Vakıf Katılım, Albaraka ile çıkmıştık. Bugün KOSGEB de dahil oldu. Farklı kurumlardan istekliler var. Bilişim Vadisi, Türkiye’nin teknoloji geliştirme serüvenine öncülük edecek. Şu anda İzmir’de binalarımız yapılıyor. Bilişim Vadisi markası altında teknolojiye, Türkiye’de yön vereceğiz.” diye konuştu.

YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

Fondan yatırım alan 11 girişim şöyle: Vagon Teknoloji, Syntonym, Cowealthy, Virtual AI, For Farming, Peyk Siber Güvenlik, Kronnika, Düşyeri, İletmen Akıllı Teslimat, Jetlexa, Craftgate.

SİVİL TEKNOLOJİLER

Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu; teknoloji tabanlı şirketlerden ürün ve pazar uyumu sağlamış ve hedef pazarı oturmuş, yüksek büyümeye hazır hale gelmiş bilgi ve iletişim teknolojileri, oyun, finans, siber güvenlik, mobilite, tarım, sağlık, enerji gibi “Sivil Teknolojiler” alanındaki şirketlere yatırım yapma stratejisiyle hayata geçti.

FONA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Fona başvuran girişimlerin kurumsal yapısını tamamlamış ve satış yapmış olmaları gerekiyor. Fonun yatırım yaptığı şirketlerin, merkezlerini ya da ARGE ofislerini Bilişim Vadisi’ne taşıması/kurması gerekiyor. Bu sebeple başvuru yapan girişimlerin teknoparklarda faaliyet gösterme şartlarını karşılıyor olması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.