enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’den istifa eden eski vekil konuştu: CHP, AK Parti’ye karşı bir varlık gösteremiyor

CHP’den istifa eden eski vekil konuştu: CHP, AK Parti’ye karşı bir varlık gösteremiyor
02.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP’den istifa eden eski milletvekili Mevlüt Dudu şu anki CHP yönetiminin partiyi kendi değerlerinden uzaklaştırdığına dikkat çekerek, “18-19 yıldır iktidar olan AK Parti’ye karşı hala Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir varlık gösteremiyor. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ne yazık ki umut veremiyor.” ifadelerini kullandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi‘nden aktardığı DHA’nın haberine göre, CHP’de 3 milletvekilinin istifası ardından arabulucu rolü üstlenerek eski genel başkanlarla görüşen; ancak sonuç alamayınca partiden istifa eden eski milletvekili Mevlüt Dudu, genel başkan ve cumhurbaşkanı adayının üyeler tarafından belirlenmesi, iki seçimde başarısız olan genel başkanın görevinden ayrılması önerilerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini söyledi.

  DHA’nın haberine göre, CHP eski milletvekilleri Mevlüt Dudu, Metin Lütfü Baydar ve Hakkı Akalın, CHP’de 3 milletvekilinin istifa etmesi ardından, partide birlik ve bütünlüğün sağlanması için devreye girerek 4 eski genel başkanla görüştü. Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın ile görüşen eski vekillerin çabasına rağmen, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinden istifa ederek, yeni parti kuracağını açıkladı. Bu gelişmeler üzerine arabulucu rolü üstlenen eski vekillerden Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın da partiden istifalarını açıkladı.

Mevlüt Dudu (@MevlutDudu) | Twitter‘3 ÖNERİMİZ DE REDDEDİLDİ’

Dudu, eski genel başkanların Deniz Baykal’ın evinde bir araya geldiklerini ve Murat Karayalçın’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi için görevlendirildiğini anlatarak, “Sayın Karayalçın, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra bizi tek tek aradı ve görüşmesinin detaylarını anlattı. Bizim 3 önerimizden 2 tanesinin müzakere edilemeyeceği kanaati oluşmuş. Genel başkanın üyeler tarafından seçilmesi ve iki seçimde başarısız olan genel başkanın görevinden ayrılması şeklindeki önerilerimiz, müzakere edilebilir bulunmamış. Sadece cumhurbaşkanı adayının üyeler tarafından belirlenmesi önerimiz şartlı olarak; yani ittifak olmaması halinde CHP’nin kendi adayı ile ve ittifaktaki diğer partilerin de kendi adayları ile seçime girmeleri halinde ancak söz konusu olabileceği şeklinde bir kanaat ortaya çıkmış. Bunun sadece müzakere edilebileceği bize Sayın Karayalçın tarafından bildirildi. Yani bu 3 önerimiz de aslında pratikte reddedilmiş anlamına geliyor” diye konuştu.

‘SAHTE BİR NİYET GÖSTERGESİ’

Dudu, Murat Karayalçın tarafından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir dönüşünde kendileriyle görüşeceğinin bildirildiğini anlatarak, “Pazartesi günü Sayın Muharrem İnce, CHP ile yollarını ayırdığını açıkladı. Bu basın toplantısından yaklaşık 3 saat sonra Sayın Kılıçdaroğlu beni ve diğer arkadaşlarımı aradı. Biz de kendisine artık bunun bir anlamının kalmadığını, artık çok geç olduğunu söyledik. Çünkü ben bu ifadeyi kullanmak zorundayım ki Sayın İnce istifa ettikten sonra bu girişimle, sahte bir iyi niyet göstergesiyle bizlerin aranması ve görüşülmek istenmesini de ahlaki bulmadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

‘CHP UMUT VEREMİYOR’

Dudu, şu anki CHP yönetiminin en büyük çıkmazının Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi değerlerinden uzaklaştırılmış olması olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

 “Bunlar bir yana 18-19 yıldır iktidar olan AK Parti’ye karşı hala Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir varlık gösterememesidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ne yazık ki umut veremiyor. Bizim ayrılma ihtiyacı hissetmemizin temel nedeni budur.”

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.