<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:00 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
22:31 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
22:24 Doğum yardımı başvuruları başladı
22:16 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
22:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
21:22 Ticaret Bakanı Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nde İş İnsanlarıyla buluştu…
20:54 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
19:32 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
19:06 Yazı Tura Tiyatro Ekibi Ramazan Sonrası İlk Oyunuyla Sahnede
18:29 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
15:30 Haftalardır partisiyle ters düşen CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, partisinden istifa etti…
13:07 Körfez uzatmalarda yıkıldı!…
12:07 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan Akşener’e dava

Erdoğan’dan Akşener’e dava
21.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Netanyahu’ benzetmesini yargıya taşıdı. Erdoğan, ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle Akşener’e 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 18 Mayıs’taki TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzeten açıklamalar yapmıştı.

Tepki çeken açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatları aracılığı ile “kişilik haklarını ihlal edici mahiyette şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakarette bulunduğu” gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

“Netanyahu İslam ve insanlık düşmanıdır”

Dava dilekçesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet ve hakkaniyete dayalı insani duruşunun karşısında bir siyasi figür olarak İsrail Başbakanı Netanyahu bulunmamaktadır. Bu figür tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde de çocukları dahi ayırmaksızın sivilleri katleden insanların yerleşim yerlerine zorla el koyan işgalci ve yayılımcı politikalar takip eden İslam ve insanlık düşmanı olarak kabul edilmemektedir” denildi.

Dava dilekçesinde ayrıca Filistin’de yaşanan drama en güçlü tepkiyi gösterenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ifade edildi.

Akşener’in iddialarının aksine Erdoğan’ın, insanlık dışı saldırıların sona ermesi için birçok ülke ile diplomatik temaslarda bulunduğu belirtildi.

Erdoğan önceki gün Akşener’in benzetmesine sert tepki göstermiş, “O Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” ifadelerini kullanmıştı.

***
Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.