enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Zeynep Güven’in hazırladığı gündemden kısa kısa

Gazeteci Zeynep Güven’in hazırladığı gündemden kısa kısa
18.08.2024
A+
A-

Günaydın. Bugün 18 Ağustos 2024.

Dün gece geç saatlerde görüntüler sosyal medyaya ve ajanslara bir bir düşmeye başladı. Acaba yanlış mı görüyorum diye gözlerinizi ovuşturma ihtiyacı hissedeceğiniz kadar rahatsız edici fotoğraflar, video kayıtları bunlar.

Dün akşam İzmir’de Göztepe- Fenerbahçe maçı vardı. Gerilim stada gelmeden çok önce başladı. Şehirde Fenerbahçe forması yakıldı, taraftar saldırıya uğradı. Bileti olduğu halde stada giremeyenler oldu. Sarı lacivertli takımın 2-0 önde olduğu maçın devre arasında Ali Koç deplasman tribününe gitmek isteyince önce sahadan yabancı maddeler atıldı, onun şaşkınlığı geçmeden beyaz tişörtlü biri gelip arkasından öyle kuvvetli itti ki yere kapaklandı. Koç’a saldıran kişin Göztepe akreditasyon kartına sahip Fatih Özkan olduğu anlaşıldı. Olan bitenin detaylarını spor sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Görünen o ki geçen sezondan beri devam eden şiddet olayları bu sene de hız kesmeyecek. Daha geçen hafta spor gündemimizde olimpiyatlar vardı. 100 metreyi kim kazanacak, yeni atletizm rekorları kırılacak mı, Türk sporcular kaç madalya alır diye izliyorduk oyunları. Bu hafta kimin kafası kırılacak diye gerilim içindeyiz. Hangisi spor heyecanı hangisi deli saçması diye sormaya gerek var mı?

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye yanıyor

Bu fotoğraf İzmir Karşıyaka’daki yangının evlere nasıl sıçradığının resmidir. 17 evin yandığı 105 evin boşaltıldığı Karşıyaka Yamanlar mevkisi dışında Manisa, Bolu, Muğla orman yangınları kontrol altına alınamadan Türkiye’nin başka bölgelerinden de yangın haberleri geldi, geliyor. Beş il sekiz noktada devam eden yangınlarla ilgili bütün detayları ve gelişmeleri Gündem sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Bu kez İzmir’de çıkan futbol terörü ve yangın haberlerini bugün bütün haber sitelerinin ilk sıralarında yer alacak ve önümüzdeki günlerde de konuşulacak.

Gelin şimdi başka yerlerde bulamayacağınız özel haberlerimize ve yazılarımıza bakalım.

***

Bu 10 eserden kaçını gördünüz?

Türkiye dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri. Anadolu’nun zenginliğini ülkenin dört bir yanındaki müzelerde görmek mümkün. 10Haber Kültür editörlerinde İhsan Dindar 10 müzeden görülmesi gereken 10 eseri seçti. Kaçını görmüşsünüz, kaçı sırada bakmak isterseniz seçki burada.

***

Alp’in iştahından etkilenmemek mümkün değil

Yemek yazarımız Alp Çekici’yi artık tanıyorsunuz. Her hafta 10Haber’de yazmak üzere bir restoran seçiyor, yemekleri büyük bir ciddiyetle değerlendiriyor.

Bu hafta Caddebostan’daki Basta Neo Bistro’yu yazdı. Bu yazıda benim dikkatimi çeken iki nokta var. Alp Avrupa’da son yıllarda popülerleşen ‘Casual fine dining’ akımından bahsediyor. Bu tipte restoranların dört olmazsa olmazını sıralıyor: Gurme yemek, samimi hizmet, rahat oturum, genç zihniyet. Bir de yazarımız müthiş bir iştahla yazıyor. Bakın bu haftaki yazısına nasıl başlamış: “Hani bazen yemek bitsin istemezsin, tabağın dibini kazır, suyuna ekmek banarsın. İşte böyle güzel bir yemek yedim ve şu an yazmaktan da çok keyif alıyorum…” Bugün yeni bir restoran tanımak isterim derseniz yazı burada.

auhaus musunuz, biyofilik mi?

Biyofilik mimari, iklimsellik anlayışıyla insanın yaşadığı mekan ile doğayı bütünleştirmeyi ön planda tutuyor. Bauhaus tarzı detaycılıktan uzak ve işlevi öne çıkarıyor. Postmodern dekonstrüktif mimari klasik şekilleri, yüzeyleri bozarak şaşırtıcı imajlara yöneliyor. Bir de art nouveau var: Süslü mü süslü, ayrıntılı… Evet Nilgün her zamanki şaşırtıcı sorularıyla sizi mimari tarzlar üzerinden bir kişilik testine davet ediyor. Aman gerilmeyin, terapide değil işin eğlencesindeyiz ama sofistike bir eğlence, 10Haber okuruna yakışır.

***

Bu bilim haberlerini bir de Beyza’dan okuyun

Beyza her pazar ’10’ca bilim arasından’ adlı bir bilim köşesini hazırlıyor. Bu hafta dinozorların yok oluşuna neden olan felaketin detaylarına girdi, “Ay’da zamanı standartlaştırmak mümkün mü” sorusunun peşine düştü. Sağlıklı toprağın sesini ve yeni doğum yapan pandanın ikizlerini merak edenleri onun adına sayfaya davet ediyorum. Bu haberleri başka yerlerde de görebilirsiniz ama bir de Beyza’dan okuyun.

***

Ahmet Hamdi Tanpınar James Baldwin hakkında ne demiş, ne demiş!

Zeynep Başaran bu hafta, yazar ve aktivist James Baldwin’i yazdı. Baldwin yaşasaydı 100 yaşında olacaktı. Yolu İstanbul’a sık sık düşen Baldwin hakkında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın söyledikleri hayli ilginç. Zeynep iki yazar arasında bazı paralellikler bulmuş, huzursuzluğun ve arayışın yazarlara rahat vermese de biz okurlara büyük hediye olduğu sonucuna varmış. Bu eğlenceli yazıyı da şuraya bırakıyorum.

İyi pazarlar.

Zeynep Güven

Gazeteci* Zeynep GÜVEN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.