enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:01 İsmet Taşdemir işini bilir!
10:04 Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”
07:09 Gazeteci Belle Cushing’in yolladığı ‘Wasington’dan Mektup Var! haber bülteni!
21:38 Gelecek Partisi İstanbul milketvekili Doğan Demir’den Gültekin Görüm’e ziyaret
20:56 En kötü senaryo: Trump’ın müzakereler için bastırması ardından Avrupa neden diken üstünde?
19:03 Almanya’nın otomotiv endüstrisi Donald Trump’ın gümrük vergilerine nasıl hazırlanıyor?
18:44 Avrupa’da kadın girişimciliği: Hangi ülkelerde kadınlar kendi işlerini kurmaya daha istekli?
18:30 Atlantikçiliğin son kalesi: Meloni’nin AB’yi ABD’nin koruması altında tutma çabası
18:05 Adaylık çalışmalarına İzmir’de başlayan İmamoğlu: Ben olmadan seçime girmek istiyorsunuz değil mi?
20:57 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine sivil toplum kuruluşlarından tam destek
20:53 İHH: “Terörsüz Türkiye ve bölge” için atılan adımları destekliyoruz
20:35 ASKON: Devrim niteliğindeki tarihi “Terörsüz Türkiye” çağrısını gönülden destekliyoruz
20:09 HAK-İŞ, ‘Terörsüz Türkiye’ konusuna ilişkin destek mesajı yayımladı
19:27 “Terörsüz Türkiye” hedefine destek bir destek de MÜSİAD’dan geldi
18:45 Dürzileri bahane eden katil Netanyahu’ya Suriyeli gazeteciden tokat gibi cevap
18:33 Dışişleri: Türkiye, Suriye halkının ve yönetiminin yanında olmaya devam edecektir
18:27 Belgrad Ormanı’nda bulunan Ece Gürel’in ölüm nedeni belli oldu
18:20 TÜSİAD Başkanı ve YİK Başkanı hakkında dava açıldı
18:08 Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu toplandı
10:15 Kocaeli’elinin tanınmış simalarından Muharrem Atik’in cenazesi Trabzon’da toprağa verildi!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”

Gergerlioğlu, “MESEM yolsuzluğunda kamu alacakları tahsil edilmeli!”
09.03.2025
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli’deki MESEM yolsuzluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na Kocaeli MESEM’deki yolsuzlukla ilgili verdiği soru önergesi ve gelen cevaplara bakıldığında takibin ve soruşturmanın sürdüğünü, bu yolsuzlukla ilgili bazı görevlilerin de açığa alındığına dair ibarelerin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de MESEM yolsuzluğu çerçevesinde onlarca kişinin tutuklandığını belirten Gergerlioğlu,  Kocaeli Tüpraş Teknik Okulu Müdürü ve Yardımcısının açığa alındını söyledi.

Olayın ne kadar büyük olduğunu önceden söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de çok vahim bir soygun yapılmıştı ve bunun etkin bir şekilde üstüne gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bize gelen cevaplar çok tatminkar değildi. Fakat sonrasında olayın boyutları ortaya çıkmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Hep birlikte soygun yapmışlar!

AK Parti, MHP, Cumhur İttifakı ifadelerini boşuna kullanmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Hep birlikte maalesef çok önemli bir soygun yapılmış. Birçok kişinin karıştığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların, birtakım danışman kurulların, birtakım fabrikaların karıştığı büyük bir sahtekarlık yapıldığı anlaşılıyor. Bu konuda gecikmeli bir şekilde soruşturmanın yürüdüğünü görüyoruz. Etkin bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor ve kamu alacaklarının da mutlaka tahsil edilmesi gerekiyor. En önemlisi de Cumhur İttifakı döneminde yolsuzluğa bu denli uygun bir zeminin oluştuğu apaçık ortaya çıkıyor ve bunu da halkımızın bilmesi gerekiyor. Boş yere bu olaylar olmuyor. Konunun Kocaeli Milletvekili olarak takipçisi olacağımı tekrar vurguluyorum.” şeklinde konuştu. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.