Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı tamamlandı
EIT Food Türkiye Hub’ı olan Foodback tarafından, gıda ve tarım alanlarında kariyer hedefleyen veya doktora çalışmalarını sektördeki kişilerle paylaşmak isteyen lisans, lisansüstü, doktora öğrencilerinin ve mezunların gıda ve tarımın öne çıkan trendlerini işin uzmanlarından öğrenmelerine olanak tanıması amacıyla geliştirilen Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı gerçekleşti.
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
Sektör temsilcileri, gıda ve tarım girişimcileri ile akademideki profesyonelleri bir araya getiren, çevrimiçi olarak mayıs ayı boyunca gerçekleşen program kapsamında lisans öğrencileri ve PhD öğrencileri için iki farklı kişiselleştirilmiş eğitim programı düzenlendi.Foodback inisiyatifine hayat veren Impact Hub İstanbul’un Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, “Impact Hub İstanbul olarak tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformumuz Foodback ile girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görüyoruz. Odağımızda gençler bulunuyor ve bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. Bugün tüm dünyada birçok ülkede gıda enflasyonu ve problemi yaşanıyor. Geleceğin gıda ekosistemine yönelik gençlerle birlikte çalışmak üzere harekete geçmek istedik. Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı’nın gençlerin eğitimine ve kariyerlerine katkı sağlamak açısından çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
300’ün üzerinde öğrenci katıldı Gıda ve tarım alanında eğitim gören 300’ün üzerinde öğrenci etki odaklı kariyer geliştirme programına tam katılım sağladı. Öğrenciler sektördeki önemli temsilcilerden eğitim alma fırsatını yakalayarak, gıda-tarım sektörüne ilişkin içgörüler elde etti. Programa tam katılım sağlayan öğrencilere, program sonunda katılım sertifikası verildi. Eğitimde, kendi girişimlerini kurmuş girişimciler de tecrübe paylaşımlarında bulunarak katılımcılara profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bilgiler verdi. Farklı başlıklarda eğitim içerikleri sunuldu Program kapsamında lisans, yüksek lisans öğrencilerine ve mezunlara sektördeki önemli temsilcilerle birlikte farklı başlıklarda eğitim içerikleri sunuldu. Eğitimin üç gününde katılımcılar gıda ve tarım sektöründeki trendler, networking yöntemleri, gıda sektörünün yakın geleceği, gıda inovasyonu ve kurum işbirlikleri, onarı tarım uygulamaları, alternatif proteinler ve çok daha fazla konu başlığında eğitimler aldı. Kariyerlerinin başlangıcında kullanabilecekleri teorik ve pratik bilgilerle birlikte birbirleri arasında da network kurabilecekleri alanlar ve içerikler program kapsamında katılımcılara sunuldu. PhD öğrencileri, araştırma konularını sektördeki temsilcilere anlatabilecekleri networking alanında bir araya geldi. 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen PhD eğitimi birinci gününde farklı alanlarda eğitimler gerçekleşirken; ikinci gününde, PhD öğrencileri ile sektörde yer alan Coca-Cola Company, Pınar Gıda grubu, Yaşar Üniversitesi, İzmir Tarım Teknolojileri İnovasyon Merkezi kurumlarından önemli temsilcilerin de aralarında bulunduğu hızlı Networking Oturumu gerçekleşti.***
Program partnerleri hakkında EIT Food, gıda sistemlerini dönüştürmek için kurulmuş Avrupa’nın önde gelen gıda inovasyon inisiyatifidir. Avrupa çapında inovasyonu ve girişimciliği teşvik etmek için kurulmuş bağımsız bir AB organıdır ve Ufuk Avrupa tarafından desteklenmektedir. Impact Hub global ağının bir parçası olan Impact Hub İstanbul, güçlü partnerlerle iş birlikleri tasarlayarak, sosyal girişimcilere ve sosyal etki odaklı birey ve kurumlara eğitici programlar, etkinlikler, mentorluk, çalışma mekanı ve networking desteği sağlamaktadır. Foodback, İmpact Hub İstanbul’un tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformudur. Girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görmektedir. 2018 senesinden beri “EIT Food Turkey Hub” olarak görev almaktadır. 1999 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Üniversitesi‘nin genel misyonu, nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer yaratmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmaktadır.
Yorumlar