enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Karbon Ayak İzi Danışmalığı Programı Devam Ediyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Karbon Ayak İzi Danışmalığı Programı Devam Ediyor
15.10.2023
A+
A-

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan işletmelerin ilk dönem saha çalışmaları ve raporlama süreçleri tamamlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in haberine göre, TÜBİTAK MAM ve Bursa Model Fabrika tarafından hazırlanan raporlar, Savaşlar Tesisat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti., Kocaman Balıkçılık İhr. ve İth. Tic. A.Ş., BANTAŞ Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Cargill Tarım Gıda San. Tic. A.Ş., CMİ Mühendislik İnşaat Enerji Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti.,  Sanelpan Elektrik Pano Sanayi Ticaret A.Ş.,  Ot-Sa Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti., Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri Anonim Şirketi, KZ Mekatronik Sanayi ve Tic. Ltd Şti, Sarıbekir Ambalaj San. Tic. A.Ş. işletmelere teslim edilecek.

KarbonAT.jpg

Yeni dönem başvuruları 31 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek.

Öte yandan, Üreten Şehirler Programı kapsamında programa dâhil edilen Balıkesir ilinde faaliyet gösteren; Gıda üretimi, Gıda sektörüne yönelik makine ekipman ve ambalaj üretimi yapan işletmeler ile Yenilenebilir enerjiye yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler, Metalürji ve malzeme teknolojilerine yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler ve Savunma sanayine yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler yeni dönem desteklerine başvuru yapabilirler.

Program ile işletmelerin ihracatının artırılması ve devamlılığını sağlanması; işletmenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yüksek katma değerli yerli üretimin desteklenmesi hedefleniyor.

Ayrıca program kapsamında, Balıkesir ilinde belirlenen sektörlerde yer alan ve ihracat yapan işletmelere yönelik temiz üretim etüdü, belirlenen ürün ve süreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi, süreç iyileştirme çalışması, emisyon azaltım stratejilerini içeren ve emisyon azaltım yatırımlarına yönelik işletmelere özel bir rapor hazırlanıyor.

Amaç İmalat Sanayisini Geleceğe Hazırlamak

Program kapsamında TÜBİTAK MAM tarafından temiz üretim metodolojisi, kaynak verimliliği, karbon ve su ayak izi, firmaların süreç yönetimi ve yeşil finansman konusunda farkındalığının artırılması amacıyla eğitimler gerçekleştirilecek.

Bunun yanında, TÜBİTAK MAM her bir işletme özelinde tesiste kullanılan su, hammadde ve enerji kaynaklarını detaylı olarak ölçüp, analizlerini yaparak ve her bir kaynak için tasarruf potansiyellerini belirleyerek, ön fizibilite çalışmalarını içerecek şekilde temiz üretim etüdü hazırlıyor.

Ayrıca Bursa Model Fabrika, firmaların üretim süreçlerini 5S uygulamaları, organizasyon yapısı, KPI, verimlilik, izlenebilirlik gibi farklı açılardan değerlendirerek ve süreçlerin analizini yaparak iyileştirme alanlarını tespit ediyor. Analizlerin ardından her firma için alınabilecek önlemler ve gelişim tavsiyelerini içeren rapor hazırlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.