enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45
00:34 Türkiye’nin Hedefte Olmasından Ne Anlamalıyız?
00:19 Dışişleri’nden katil İsrail’in saldırılarına tepki
00:18 Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:17 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Adana’da TEKNOFEST’i ziyaret etti
00:16 Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye planı; ülkeden ayrılanların bir bölümü için ilk durak Mersin
00:15 Erdoğan: Daima mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız
00:15 Boris Johnson’dan Netanyahu iddiası: “Ziyaretinden sonra tuvaletimde dinleme cihazı bulundu”
00:14 Mersin’in küçük liman kasabası Taşucu Lübnan’dan kaçanlar için geçiş noktası oldu
00:13 ABD güçleri Ortadoğu’da nerelerde konuşlu?
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır”
00:09 Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
00:08 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
00:08 DEM Parti, Bahçeli’nin tokalaşmasını “stratejik hamle” olarak yorumladı
00:07 Macaristan Başbakanı Orban: “AB, Çin ile ekonomik bir soğuk savaşa doğru sürükleniyor”
00:05 İran’ın dini lideri Hamaney, Lübnan’ı vuran İsrail’in İran’ı yenemeyeceğini söyledi
00:05 215 kişinin öldüğü Helene Kasırgası’nın ardından kayıpları arama çalışmaları ikinci haftasında
00:04 Kötü futbol gecesinin ardından bir yorum da 10Haber’den geldi!
00:02 Spor yazarları kötü geceyi yorumladı! “Futbola zaman ayrılamayan ligin aldatıcılığına yeniliyoruz”
00:01 Devlet Korumasındaki Kızlara Umut Olan Proje: ‘Geleceğe İşbaşı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gurbet ellerde olağanüstü başarılar elde etmiş birçok Türk’ten biri Avukat Esin Çiftçi

Gurbet ellerde olağanüstü başarılar elde etmiş birçok Türk’ten biri Avukat Esin Çiftçi
02.10.2024
A+
A-

Gurbet ellerde olağanüstü başarılar elde etmiş birçok Türk bulunmakta, ancak Ethem Emre’nin çeşitli alanlardaki faaliyetleri, onu bu isimler arasında ön plana çıkarıyor. Emre, sadece bireysel başarısıyla değil, aynı zamanda uluslararası alanda kurduğu ilişkilerle de dikkat çekiyor.

*Kaza sigortası ile tazminatlarınızı alıyor…
*Türk Hukuk Bürosu ile miras ve emlak sorunlarınızı çözüyor…


İlhan KARAÇAY yazdı:

Türk Hukuk Bürosu

[Avukat Esin Çiftçi, Gazeteci İlhan Karaçay]

Ethem Emre’nin kurmuş olduğu, Türk Hukuk Bürosu’nun başına getirdiği Avukat Esin Çiftçi, 14 yaşında iken Belçika’ya geldi.

Lise eğitimini burada tamamlayarak öğrenmiş olduğu Hollandaca, Fransızca ve İngilizce dillerinde kendisini ileri seviyelere taşıdı. Bunun üzerine, Belçika’da başlamış olan Hukuk Fakültesi serüvenini Türkiye’de devam ettirerek, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesini bitirdi. Ardından yüksek lisansını, Sermaye Piyasaları ve Ticaret Hukuku’nda tamamladı. Ayrıca Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimlerinin tümünü tamamladı. ‘Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nda Arabuluculuk Siciline kayıtlı bir Arabulucudur.

Türk Hukuk Bürosu, Hollanda ve tüm Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye’de yaşadığı Miras Hukuku, Tanıma, Tenfiz, Gayrımenkul ve Kira Hukuku, Borçlar, Alacak ve Tazminat Hukuku, Aile ve Boşanma Hukuku, Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri, Ticaret Hukuku, Tüketici Hukuku, Uluslararası Hukuk, Sigorta Hukuku, Vergi, sosyal Güvenlik ve diğer hukuki sorunlarına tek merkezden çözüm üretmek amacıyla kurulmuş olan Hukuk Enstitüsü’ne dahil olmaktan dolayı mutluluk duyuduğunu belirten Esin Çiftçi, 6 yılı aşkın süredir İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak, birden fazla hukuki alanda hizmet veriyor. Şimdilerde Türkiye’den İstanbul Şişli’de yer alan ofisiyle birlikte, Türk Hukuk Bürosu merkezinin bulunduğu Rotterdam, Arnhem ve Amsterdam’daki ofislerde hizmet veriyor.

Esin Çiftçi, ‘Size başvuracak olan yurttaşlarımızın sorunlarının çözümünde nasıl bir rol oynayacaksınız? Bunu örnekleyerek anlatır mısınız?’ şeklindeki sorumu şöyle cevapladı:

“Özellikle Miras Hukuku alanında Avrupa’daki Türkler oldukça zorluklar yaşamaktadır. Avrupa’da yaşamaları sebebiyle Türkiye’deki malvarlığı paylaşımlarındaki iş ve işlemlerin zorluğu ve uzunluğu vatandaşların işlemlerini başlatmakta sıkıntılar yaşadıkları gözlemlenmiştir.

Bu noktada Avrupa’da yaşayan Türklerin, Türkiye’deki miras hukuku işlemlerinde yaşadıkları ülkede bulanan ve Türk Hukuku’na hâkim bir avukatla çalışmalarının avantajlarını şöyle anlatabilirim:

Örneğin Hollanda’da yaşayan hem Hollanda hem de Türk vatandaşı olan bir yurttaş olduğunuzu varsayalım. Bu kişinin Türkiye’de taşınmaz malları (evler,arsalar) ve bankada bir miktar parası var. Aynı zamanda, Hollanda’da da bir evi ve banka hesabı bulunuyor. Bu kişi vefat ettiğinde, geride kalan varislerinin hem Hollanda’da hem de Türkiye’deki miras işlemlerini halletmesi gerekir.

Bu durumda:
Hukuki durum açısından: Hollanda’daki mirası, Hollanda Miras Hukuku kapsamında değerlendirilecekken, Türkiye’deki taşınmaz malları ve banka hesapları Türk Hukuku kapsamında yürütülmesi gerekecektir.

Bu noktada Hollanda’da Türk Hukuku’nu bilen bir avukat olarak söz konusu miras işlemlerinin daha hızlı ve doğru bir şekilde yürütülmesi büyük avantaj sağlar.

Örneğin Türkiye’deki taşınmazların varislere intikali için gerekli davaların açılması ve veraset ilamının alınması, akabinde intikal için noter ve tapu müdürlüklerindeki süreçler kolayca yönetilir. Akabinde yapacağımız arabuluculuk başvurusu ile süreci kolaylaştırmaya gayret göstererek müvekkilimizin menfaatini korumaya özen göstererek, müvekkillerimizle kendilerini ifade etmekte en rahat hissettikleri dil ile etkili iletişim kurarak süreci anlamalarını sağlamaktayız. Böylelikle dil ve kültür farkı sebebiyle yaşanabilecek yanlış anlamalar ve bürokratik zorluklar minimize edilmiş olur. Ayrıca Türkiye’ye gitmeden bulundukları yerden yüz yüze iletişim kurabilecekleri ve her an ulaşabilecekleri bir avukat danışmanlığı sağlanabilmesi, Avrupa’da yaşayanlara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Sonuç olarak örneğimizdeki müvekkilimizin Türkiye’deki miras süreci, Türkiye’ye gitmesine gerek kalmadan kolay ve etkin bir şekilde yönetilmiş olur ve Türk hukukuna hâkim olan bizler, süreçlerde müvekkiller adına zaman ve maliyet tasarrufu sağlamış oluruz. Bu sayede de olası hataların önüne geçilmiş ve miras sorunsuz bir şekilde paydaşlarına devredilmiş olur.

Bu konularda iletişim için:

Av.Arb. Esin Çiftci Türk Hukuku Projeleri Koordinatorü

+31 (0) 6 28 94 45 79
av.esinciftci@turkhukuku.nl

+31 (0) 88 808 78 88
info@turkhukuku.nl
www.turkhukuku.nl

Goudse Rijweg 380, 3031 CK Rotterdam
Zuidermolenweg 23 B, 1069 CE Amsterdam
Volkerakstraat 10, 6826 GM Arnhem

(devam edecek-İki ülkede yatırımlar)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.