KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Hristodulidis rejimi eşkıyalık yapıyor”

* KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ada TV'de Nupelda Karabuğday'ın hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, 'Hristodulidis rejimi eşkıyalık yapıyor” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZInternational News Agency

Gazeteci Veysel KAVRAYAN'ın 'Dünya Gündemi'nde dünyada olup bitenler – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

GAZETECİ* Veysel KAVRAYAN

ANKARA, 7 AĞUSTOS 2026 - KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ada TV'de Nupelda Karabuğday'ın hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, 'Hristodulidis rejimi eşkıyalık yapıyor” dedi.

UHA / International News Agency'dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Kıbrıs Star'a dayandırdığı haberinde, Rum Yönetimi'nin Kuzey Kıbrıs'taki taşınmazlarla ilgili uygulamalarını sert sözlerle eleştiren Tatar, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm vizyonundan geri adım atılamayacağını vurguladı.

Rum Yönetimi'nin taşınmazlarla ilgili tutumunu 'Hristodulidis rejimi eşkıyalık yapıyor” şeklinde değerlendiren Ersin Tatar, iyi niyetle Kuzey Kıbrıs'a gelen insanların cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 'Buraya gelen bir kişi satılık olduğunu görüp emlak acentesine gider, parasını öder, tapusunu alır. Sonra da 'Buranın Rum malı olduğunu bilmen gerekiyordu' denilerek hapse atılıyor. Bu hukuk değildir' ifadelerini kullandı.

Savaş Örgütüne Doğru: BM Güvenlik Konseyi | Yurtsever

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının yıllardır çözüm üretmediğini belirten Tatar, 'Altmış yıl önce alınmış kararlarla bugün bizi bağlamaya çalışıyorlar. Dünya değişti, koşullar değişti. Burada bir halk var, bir irade var ve arkasında Türkiye var. Saygımız var ama o kararlara mahkûm değiliz' dedi.

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs Sorunu - Savunma | Havacılık | Teknoloji | Analiz | Politika

'NE KIBRIS ESKİ KIBRIS'TIR, NE DOĞU AKDENİZ ESKİ DOĞU AKDENİZ'DİR'

Doğu Akdeniz'deki jeopolitik dengelerin tamamen değiştiğini vurgulayan Tatar, 'Ne Kıbrıs eski Kıbrıs'tır, ne Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz'dir, ne de Türkiye eski Türkiye'dir. Gazze'den Suriye'ye, Libya'dan İran'a kadar yaşanan gelişmeler ortadadır. Böyle bir ortamda Türkiye'ye 'Garantörlüğünden vazgeç, askerini çek, federal çözümü kabul et' demek gerçekçi değildir. Nerede öyle bolluk?' diye konuştu.

“NE METODOLOJİSİ?”

Federal çözüm tartışmalarına da değinen Tatar, 'Metodoloji diyorlar. Ne metodolojisi? Bu siyasi bir iştir. Biz egemen eşitlik diyoruz. Egemen eşit bir halk var, halkın iradesi var ve ayrı bir devlet var. O da devlet, ben de devletim. Ben neden geri durayım?' ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluşunda iki halkın ortak iradesinin bulunduğunu hatırlatan Tatar, 'Kuruluş anlaşmalarında iki halk vardır. Devlet iki tarafın imzasıyla kuruldu. Bugün de Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü kabul edilmeden kalıcı bir uzlaşının mümkün olmayacağını düşünüyoruz' dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği