Moskova'dan Gazeteci-Yazar Fuad SAFAROV'un yazısı: “Türkiye NATO’ya güvenmesin”
* Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile İsrail arasında gerilimin tırmanması halinde NATO’nun Ankara’ya destek vermesinin Washington tarafından engelleneceğini ileri sürdü.
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci-Yazar* Fuad SAFAROV
MOSKOVA, 10 EYLÜL 2026
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile İsrail arasında gerilimin tırmanması halinde NATO’nun Ankara’ya destek vermesinin Washington tarafından engelleneceğini ileri sürdü.
RT TV’nin sorularını yanıtlayan Zaharova, NATO’nun kararlarında ABD’nin belirleyici rol oynadığına işaret ederek, Washington’ın İsrail’e karşı İttifak’ın herhangi bir adım atmasına izin vermeyeceğini savundu.
ABD-İsrail iş birliğinin “olağanüstü bir düzeyde” olduğunu belirten Zaharova, iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle güvenlik ve uluslararası politika alanlarında “mutlak bir birlik” niteliği taşıdığını söyledi.
Rus yetkili, Ankara’nın İsrail’le olası bir gerilimde NATO’dan destek alıp alamayacağına ilişkin soruya şöyle yanıtladı:
“Bu sorunun yanıtını ABD verecek… Washington belirleyici söz sahibi olmakla kalmıyor, aynı zamanda NATO’nun tüm işleyişini yönlendiriyor. ABD, sadece en yakın müttefiki olarak değil, bundan da öte bir konumda gördüğü İsrail’e karşı NATO’nun harekete geçmesine müsaade eder mi? NATO ABD’nin kontrolünde.”
Zaharova, özellikle Donald Trump’ın başkanlık döneminde ABD’nin İsrail’le ittifakının olağanüstü niteliğini defalarca vurguladığını sözlerine ekledi.
***
Yazar hakkında
Fuad SAFAROV, Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.



Benzer Haberler
www.turkuazhaberajansi.com / Katil İsrail ordusunun Gazze, Lübnan ve Batı Şeria'da katliam ve yaralama soruşturması sonuçsuz kaldı
www.turkuazhaberajansi.com/ Yunanistan-Kıbrıs elektrik bağlantısı projesinde Fransız Nexans, deniz tabanı araştırmalarına yeniden başlamak için istisnai izin istedi.
Eli kanlı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a yönelik olası bir askeri saldırının partisi Likud'a oy kaybettireceği endişesiyle Washington'a saldırıyı erteleme talebinde bulundu
www.turkuazhaberajansi.com/Başörtüsü protestoları Aliyev hükümeti için tehdit mi?
www.turkuazhaberajansi.com / Rutte’den müttefik ülkelere Ukrayna’ya daha fazla hava savunma sistemi gönderme çağrısı
www.turkuazhaberajansi.com/Siyonist yalanlar gerçeklerin altında kaldı: İsrail’in 7 Ekim anlatısı nasıl çöktü?
www.turkuazhaberajansi.com/Gazeteci-Yazar* Fuad SAFAROV: Türk-Rus ticaretine İHA engeli
www.turkuazhaberajansi.com: İran’ın 7 şartı yerine getirilmeden Hürmüz Boğazı açılmayacak