Topkapı Sarayı dünyanın en pahalı giriş ücreti olan kraliyet sarayı oldu
Topkapı Sarayı, 64,63 dolarlık giriş ücretiyle dünyanın en pahalı kraliyet sarayı olurken, 2026’nın en pahalı turistik cazibe merkezleri listesinde ilk 10’a girerek Versailles ve Windsor gibi simge yapıları geride bıraktı.
TÜHA / TÜRKUAZİnternational News Agency
İSTANBUL, 26 HAZİRAN 2026 - Yaz sezonunun en yoğun dönemine girilirken milyonlarca turist valizlerini hazırlayıp dünyanın popüler destinasyonlarına yöneliyor. Uluslararası turizm ekonomik belirsizliklere rağmen büyümeye devam ederken, 2026 yılında en pahalı giriş ücretine sahip turistik noktalar da merak konusu oldu.
PlayersTime tarafından hazırlanan yeni rapor, dünyanın en çok ziyaret edilen 200 cazibe merkezini analiz ederek müze, anıt, kule, arkeolojik alan ve dini miras noktalarının giriş ücretlerini karşılaştırdı. Çalışma, hem kategoriler içinde hem de genel sıralamada en pahalı destinasyonları ve ücretsiz gezilebilen ikonik noktaları ortaya koydu.
Topkapı Sarayı, en pahalı kraliyet sarayı
Rapora göre, şaşırtıcı şekilde listenin üst sıralarında İstanbul’dan bir yapı yer aldı. Topkapı Sarayı, 64,63 dolarlık standart giriş ücretiyle dünyanın en pahalı kraliyet sarayı olurken, genel sıralamada ise en pahalı 10 turistik cazibe merkezi arasında yedinci sıraya yerleşti.
Osmanlı sultanlarının eski ikametgâhı olan saray, böylece Versay Sarayı ve Windsor Kalesi gibi dünyaca ünlü yapıları ve hatta Sagrada Familia ile Burj Khalifa gibi simge noktaları da geride bıraktı.
Dünyanın en pahalı turistik noktaları
Rapora göre 2026’nın en yüksek giriş ücretine sahip destinasyonları şöyle sıralandı:
- Paskalya Adası Moai Heykelleri (Şili) – 102,92 $
- Nazca Çizgileri (Peru) – 85,00 $
- SUMMIT One Vanderbilt (New York, ABD) – 83,84 $
- Top of the Rock (New York, ABD) – 81,66 $
- Petra Ana Güzergâh (Ürdün) – 70,52 $
- Edge Hudson Yards (New York, ABD) – 70,18 $
- Topkapı Sarayı (İstanbul, Türkiye) – 64,63 $
- Burj Khalifa (Dubai, BAE) – 54,19 $
- Menara Kuala Lumpur (Malezya) – 54,18 $
- Schönbrunn Sarayı (Viyana, Avusturya) – 50,78 $
Müze ve saraylarda da fiyatlar yükseliyor
Müze kategorisinde en pahalı giriş ücreti Louvre Müzesi için 36,93 dolar olurken, Museum of Modern Art (MoMA) ve Metropolitan Museum of Art 30 dolar seviyesinde yer aldı.
Listenin en alt sırasında ise Kahire’deki Mısır Müzesi 3,86 dolarlık giriş ücretiyle en ucuz seçeneklerden biri olarak öne çıktı.
Gözlem kuleleri en pahalı kategori
Rapora göre gözlem terasları ve kuleler, toplamda en pahalı 20 noktanın 11’ini oluşturuyor. Özellikle New York’ta SUMMIT One Vanderbilt, Top of the Rock ve Edge gibi noktalar 60 doların üzerinde giriş ücretleriyle dikkat çekiyor.
Rapora göre artan fiyatlara rağmen talep güçlü kalmaya devam ediyor; bu da turistlerin “yüksek bedelli deneyimlere” ödeme yapmayı sürdürdüğünü gösteriyor.




Benzer Haberler
www.turkuazhaberajansi.com/MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy'dan Türk dünyasına Ahmed Cevad mesajı: "Ortak hafıza devlet politikası olmalı"
www.turkuazhaberajansi.com/46 bin kişi İstanbul için seferber oldu: Sahada son durum ne?
www.turkuazhaberajansi.com/ Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun YILDIZ: İstanbul’da ne oldu? Neden oldu ?
www.turkuazhaberajansi.com / Analist Öznur Küçüker SİRENE Yazdı: Hasta Adam Avrupa!...
www.turkuazhaberajansi.com: NATO Genel Sekreter Yardımcısı Radmila Shekerinska, "Türk savunma sanayisinde mükemmel örneklere sahibiz"
www.turkuazhaberajansi.com, Kocaeli (TÜHA) Bürosu: Yerelden Küresele Uzanan Medya Köprüsü Küresel Gazeteciler Konseyi 7 Yaşında!
www.turkuazhaberajansi.com, Eğitimci-Yazar İsmail ÖZCAN: 21. Ölüm Yılında Attila İlhan ve Nam-ı Diğer Kaptan…
(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı, (http://www.turkuazhaberajansi.com); Eğitimci-Yazar İsmail ÖZCAN: 21. Ölüm Yılında Attila İlhan ve Nam-ı Diğer Kaptan...