www.turkuazhaberajansi.com/İçişleri Bakanı Çiftçi,

* İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı bir televizyon yayınında, fon soruşturmasına ilişkin, "Şu ana kadar toplamda 433 şüpheli şahıstan 112'si tutuklanmış durumda. 38 firari hakkında da yakalama kararı çıkarılmış durumda. Yine 359 gerçek ve 111 tüzel kişinin mal varlıklarına da blokaj konuldu" dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (www.turkuazhaberajansi.com)

Bakan Çiftçi: Fon soruşturmasında sorumlular hesabını verecek

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi

ANKARA, 08 KASIM 2026 - İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi,  Afyonkarahisar'da silahla 8 kişiyi öldürüp 1 kişiyi ağır yaralayan saldırganın güvenlik güçlerince yürütülen takip sonucunda kısa sürede yakalandığını hatırlatarak, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

Çiftçi, "Gerçekten bu tür hadiseleri duyduğum zaman içimin dağlandığını hissediyorum. Ama maalesef zaman zaman bu tür hadiseler de yaşanabiliyor. Mersin'de de bu tür bir hadise yaşanmıştı. Temenni ediyorum ki bir daha bu tür hadiseler yaşanmasın." diye konuştu.

Fon soruşturmasına ilişkin soru üzerine Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürecin başından itibaren konuyu yakından takip ettiğini, haksız kazanç elde edenlerin kazançlarının geri alınarak mağdurlara ödenmesi ve sorumluların yaptıklarının yanına kar kalmaması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Çiftçi, oluşturulan Fon Koordinasyon Kurulunun 8. toplantısının gerçekleştirildiğini söyleyerek, süreci yakından takip ettiklerini, Devlet Denetleme Kurulunun da konuyla ilgili görevlendirildiğini ve incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığınca yürütülen soruşturmaların da bulunduğunu, bununla ilgili rakamları paylaşmak istediğini ifade eden Çiftçi, şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar toplamda 433 şüpheli şahıstan 112'si tutuklanmış durumda. 186'sı hakkında da adli kontrol kaydıyla serbest bırakılmış durumda. 38 firari hakkında da yakalama kararı çıkarılmış durumda. Yine 359 gerçek ve 111 tüzel kişinin mal varlıklarına da blokaj konuldu. Cumhurbaşkanımızın zaten bu işe kim bulaştıysa, kim haksız kazanç sağladıysa, milletin hazinesinden herhangi bir şekilde harcama yapılmadan mağduriyetin giderilmesi noktasında net talimatları var."

Çiftçi, fon soruşturması kapsamında tutuklanan Fatma Betül Sayan Kaya'ya değinerek, "Fon soruşturmasının sembol isimlerinden birisiydi. Ben sonuna kadar gidileceğini, burada mağduriyetlerin giderileceğini, buna bulaşanların da yaptıklarının yanına kar kalmayacağını söyleyebilirim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kore dönüşü uçakta fon soruşturmasına ilişkin ifadelerinin sorulması üzerine Çiftçi, "Yaşadıkça görüyoruz zaten. İsimler gündeme geliyor. Devletimiz her zaman 18 yaşında. Ben 30 yıllık kamu görevlisiyim. Yani İçişleri Bakanlığı teşkilatında 29 yıl kaymakamlık ve valilik yaptım, değişik kademelerde çalıştım. Hiçbir zaman yapanın yaptığı yanına kar kalmamıştır. Yarına kalmıştır ama yanına kalmamıştır. Onun için mutlaka sorumlular eninde sonunda hesabını verecekler bu işin" değerlendirmesinde bulundu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği