Hacı Bayram-ı Veli’yi konu alan dizi 11 Şubat’ta ekranlarda olacak
ANKARA – TÜHA HABER / Ankara’nın manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatını konu alan “Aşkın Yolculuğu” serisinden “Hacı Bayram-ı Veli” dizisi TRT 1 ekranlarında başlıyor. Dizi 11 Şubat itibarıyla her cuma saat 20’de TRT 1’de izleyici ile buluşacak.
TRT’den ses getirecek bir dönem dizisi daha geliyor.
TRT’nin sevilen yapımı “Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre”nin ardından serinin ikinci dizisi olan Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatının anlatıldığı “Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli” dizisi TRT ekranlarında hayat bulacak.
“Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli” dizisi, Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatacak.
Molla Numan’dan, Hacı Bayram’a giden yolu ve onun tasavvufi düsturu olan “Bildim, Buldum, Oldum”u anlatan dizide, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı üzerinden üç fasıl olarak seyirciyle buluşacak.
Zahid Sobacı: Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı ilk kez dizi ile ekranlarda
TRT Genel Müdürü Zahit Sobacı sosyal medya hesabından dizinin 11 Şubatta seyirciyle buluşacağını bildirdi.
Zahit Sobacı, “Bildim, buldum, oldum” diyerek Ankara’dan yola çıkan Anadolu’nun gönül erlerinden Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı, ilk kez bir dizi film ile ekranlara geliyor. Hayırlı Olsun” dedi.
Altun: Kültürel değerleri bizlere yeniden hatırlatan TRT’ye müteşekkiriz
İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Milletimizin tarihi ve kültürel değerlerini, bu değerlere öncülük etmiş karakterleri ve hadiseleri bizlere yeniden hatırlatan TRT’ye müteşekkiriz” dedi.
Dizi, 11 Şubat itibarıyla her cuma saat 20’de TRT 1’de ekranlara gelecek.
“Kamil insanlar yetiştiren önemli bir mutasavvıf”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Muslu da Hacı Bayram-ı Veli’nin Ankara ve Bursa’da müderrislik yaptığını, ilim, hikmet ve irfanı kendisinde topladığını, kamil insanlar yetiştiren önemli bir mutasavvıf olduğunu kaydetti.
Hacı Bayram-ı Veli’nin el emeğiyle geçindiğini, buğday ve burçak ekerek geçimini sağladığını belirten Muslu, Ankara’nın manevi mimarı olan bir zatın, çeşitli etkinliklerle anılıp genç kuşaklara tanıtılmasının gelecek adına umut verici bir faaliyet olduğunu söyledi.
Muslu, Hacı Bayram-ı Veli’nin kendi adıyla anılan yeni bir ekol oluşturduğunu, kitap yazmak yerine ihdas ettiği bu yeni usule göre insan yetiştirmeyi tercih ettiğini vurguladı.
“Nefisle mücadeleye önem veren bir yolu benimsedi”
Kalem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Şahin ise Hacı Bayram-ı Veli’nin mütevazı yaşamayı, el açıklığını, mertliği ilke edindiğini, gösterişsiz, merasimsiz ve nefisle mücadeleye önem veren bir yolu benimsediğini söyledi.
Şahin, yoksulların korunup gözetilmesi için esnafı bir araya getirerek yardım sandıkları kuran Hacı Bayram-ı Veli’nin, ilim adamı olduğunu, eser yazmak yerine insan yetiştirme yolunu seçtiğini ve kıymetli insanlar yetiştirdiğini kaydetti.
[TÜHA Haber Ajansı, 09 Şubat 2022]