<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
20:36 Bahçeli: Cunta demek CHP demektir, bunu bilmeyen de yoktur
20:25 Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyeti ile bu hafta görüşebilir
19:55 Türkiye Çin Geliştirme ve Destekleme Derneği’nden Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret 
10:33 Kocaelispor itiraz edecek!…
09:51 Antalya tarihi Kaleiçi’nde surlarda bulunan bir mağarada 4 yıldır hayatını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sessiz sedasız yaşadığı mağarayı terk etti…
09:45 PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’nin Sektördeki Gücünü Dünyaya Taşıyor
08:19 İnci Taneleri dizisindeki performansıyla hafızalarda iz bırakan başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!..
08:16 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) halkını kandırmaya devam ediyor!…
08:13 IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
07:56 Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Kampanya: Bankkart Kullanıcılarına 1.500 TL’ye Varan Bankkart Lira Hediyesi…
07:51 Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı…
07:41 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) 2025 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği işlemlerin istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı…
07:37 Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…
07:36 İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM’de görev yapan otizmli müzisyen Özge Çeltik, sanatıyla da fark yaratıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EGİFED ve EGİAD işbirliği ile ekonomi masaya yatırıldı

EGİFED ve EGİAD işbirliği ile ekonomi masaya yatırıldı
31.07.2024
A+
A-

“Global Finansal Piyasalar ve Türkiye Ekonomisinde Son Durum” başlıklı seminer, EGİFED – Ege Bölgesi Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu ve EGİAD – Ege Genç İş İnsanları işbirliği ile EGİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleşti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Dr. Tolga Uysal’ın konuşmacı olduğu etkinliğe, EGİFED’e üye AKGİAD, BAGİAD, BANGİAD, DEGİAD, EGİAD, MAGİAD, NAZGİAD derneklerini temsilen Akhisar, Balıkesir, Bandırma, Denizli, İzmir, Manisa, Nazilli’den genç iş insanları katıldı.

Toplantıya EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ev sahipliği yaptı.

Resim önizlemesi

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, enflasyonun iş dünyası ve ekonomi üzerinde yarattığı olumsuz baskıya değinerek, sürdürülebilir ve adil bir büyüme modeline ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Katma değere dayalı üretimi ön planda tutan, ihracatı destekleyen bir ekonomi politikasının çıkış noktası olacağını ifade eden İlter, “Ülkemizde satın alım gücü oldukça düştü. Piyasa ahlakı zedelendi. İş dünyası fiyat tutturmada zorlanıyor. Enflasyon yüzde 10’lara indirilene kadar üretim ve ihracat rahatlamayacak. Vergi tabanı genişletilerek vergide adalet sağlanmalıdır. Kurumlarda bağımsız yapılanma, hukukun üstünlüğü, veri ve bilgiye dayalı ekonomik çalışmalardan taviz verilmemelidir. Bu temel taşları tüm kurumlara taşımalıyız. Doğru ve yetkin insan kaynağı olmayan bir ulusun, muasır medeniyet seviyesine ulaşması mümkün değil. Eğitim gibi alanlarda politikaların daha katılımcı şekilde oluşturulması gerekir. Ancak yenilikçi çözümlerle bu zorlukların üzerinden gelebiliriz.” dedi.

Resim önizlemesi

Dr. Tolga Uysal ise, dünya ve ülke ekonomi gündemindeki başlıklara değinerek ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. FED’den Eylül ayına ilişkin ilk faiz indirimi sinyalinin geldiğine değinen Uysal, ABD’de Trump’a suikast girişimi ve Biden’ın Başkanlık yarışından çekilmesi gelişmelerine dikkat çekti.

Uysal, “Trump’ın oy oranı bu saldırı sonrası arttı. Kazanma olasılığı da yüzde 60’dan yüzde 66’ya çıktı. Ancak Biden’ın çekilmesi ve Harris’in aday olması, Trump’un kazanma olasılığını düşürdü.” dedi.

Küresel büyümede 2024 yılında sınırlı bir artış gözlemlendiğini de ifade eden Uysal, Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa’da özellikle Almanya’da büyüme oranlarını olumsuz etkilediğine de vurgu yaptı.

Resim önizlemesi

Dr. Tolga Uysal, Amerika’nın bu süreçten karlı çıktığını ve büyüme oranlarını koruduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin büyüme tahmini ise IMF tarafından 2024 için yüzde 3,6; 2025 için yüzde 2,7. Türkiye’de TÜFE oranı Mayıs ayında 75,45, Haziran ayında yüzde 71,6 oldu. Rakamlar enflasyonun düşüş sürecine girdiğini gösteriyor, ancak Eylül ayındaki enflasyon rakamları düşüşle ilgili esas gösterge olacak.” dedi.

G-20 ülkelerinin enflasyon oranlarında düşüşün devam ettiğini belirten Uysal, buna rağmen Dünya’da küresel enflasyonun hedeflerin üzerinde seyrettiğini vurguladı.

Türkiye’de dezenflasyonun yılın 2. yarısında başlamasının öngörüldüğünü ifade eden Uysal, enflasyon yönelik yapılan Merkez Bankası tahminlerinin 2024 yıl sonu için yüzde 38, 2025 yıl sonu için yüzde 14 ve 2026 yıl sonu için yüzde 9 olduğunu kaydetti.

Gazeteci* Ebru DÖN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.