enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakan Yerlikaya, “Terörü ülke gündeminden çıkarmak için kararlıyız”

İçişleri Bakan Yerlikaya, “Terörü ülke gündeminden çıkarmak için kararlıyız”
18.12.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Huzur ve Güvenliğe Vurulmak İstenen Terör Prangası Kırılıp Atılmıştır” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTerörü ülke gündeminden çıkarmak Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk değerlendirme! - Haber 7 GÜNCELiçin kararlı olduklarının altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“40 yılı aşkın süredir ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden, 40 bini aşkın vatan evladımızı şehit eden, hain Bölücü Terör Örgütü’ne karşı yürütülen operasyonlarla güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu alan hakimiyeti neticesinde terör, hamdolsun bitme noktasına geldi. Kapsamlı bir model olarak çerçevesi çizilen ve ‘tehdidi kaynağında yok etme’, ‘olay sonrası değil kesintisiz operasyon’, ‘yerli ve milli kaynaklarla yüksek beşerî ve teknik kapasite kullanımı’ ile ‘teröre karşı mücadele yanında terörizme karşı mücadele’ gibi 4 temel unsur üzerine inşa edilen güvenlik konsepti hamdolsun, başarıyla uygulanmış ve sonuç alınmıştır. Biz, bin yıldır bu toprakları aynı inançla, aynı ferasetle yoğurmuş bir milletiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz; aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlerin heveslerini her daim kursaklarında bırakmıştır ve bırakmaya da devam edecektir. Terör, aziz milletimizin refahına, gelişmesine, kalkınmasına, istihdama, huzur ve güvenliğimize vurulmak istenen bir prangadır. Hamdolsun bu pranga kırılıp atılmıştır.”

“Güvenlik Bir Kamu Hizmeti Olarak Yeniden Yapılandı”

Güvenlik kavramını sadece devlet mekanizmalarını korumak olarak değerlendiren anlayışın değiştiğine vurgu yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, “AK Parti öncesinde, güvenliği sadece devlet mekanizmalarını korumak şeklinde değerlendiren anlayış değişmiştir. Güvenlik; bir kamu hizmeti olarak, demokrasiden güç alarak, milletimizi koruyan bir anlayışla yeniden yapılandırılmıştır. Vatandaşımızın geleceğe huzurlu bakması, Her türlü hak ve menfaatlerini tam güvende hissetmesi Türkiye Yüzyılı’nın en önemli esaslarından biridir.” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz Çıktığımız Bu Yolda Bizi Hiç Yalnız Bırakmadı”

Terör ve terörizme karşı büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arındırılmış bir Türkiye için yola çıktıklarını ve Türk milletinin de bu yolda kendilerini asla yalnız bırakmadığını belirtti.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti:
“AK Parti hükümetlerimizin, 21 yıldır devam eden istikrarlı politikaları, Cumhur İttifakı ortaklarımızın kararlılığı, milli bir duruş sergileyen tüm siyasi partilerin desteğiyle teröre ve terörizme karşı şükürler olsun büyük bir başarı elde ettik. Biz bu yola, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu terörden arındırmış, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye için çıktık. Bu yolda aziz milletimiz bizi, hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Terörle mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz. Terörün finansmanıyla mücadelemizi derinleştireceğiz. Terör örgütlerinin demokratik mekanizmaları istismarına karşı, demokrasiyi ve hukuku güçlendirmeye devam edeceğiz.” (TBMM)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.