enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
00:06 Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’nde
00:06 Deprem sebebiyle 5 ilde okullar tatil edildi
00:05 Türkiye’nin ihracat yıldızı CANiK, SAHA’da parlayacak  
00:05 Aon, İK profesyonellerine çalışan wellbeing’i çözümlerini tanıttı 
00:04 “Bir irade Erdoğan’dan anayasayı değiştirmesini istiyor”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
00:02 İletişim Başkanı Altun “Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” programında konuştu
00:01 İletişim Başkanı Altun’dan, Malatya’da yaşanan depremle ilgili açıklama
00:01 Türkiye İlaç Sektörü raporu yayımlandı
00:01 Malatya depremi sonrası İsraillilerden akılalmaz yorumlar!
00:00 Eski sürücü belgelerini yenilemek için süre azalıyor
10:46 Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için Gıda Hakkı: İstenirse mümkün!
00:30 Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama
00:28 “Uyum sağlanmadan yapılacak faiz indirimi enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkileyebilir”
00:25 Almanya Federal İstihbarat Servisi Başkanı Bruno Kahl: ‘Rusya 2030’a kadar NATO’ya saldırabilir’
00:22 Yüksek İstişare Kurulu’nda ana gündem ‘aile kurumu’ oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail bu yıl 20 bin askerinin çürüğe çıkmasını bekliyor

İsrail bu yıl 20 bin askerinin çürüğe çıkmasını bekliyor
16.02.2024
A+
A-

İsrail Ordusu Askerleri Rehabilitasyon Bölümü, Gazze’deki savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana 5 bin 500’den fazla yeni askerin fiziksel ve psikolojik engellere maruz kaldığını, yani günde ortalama 60 kaybın gerçekleştiğini duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı açıklamaya göre, bölüm “bu sayının bu yılın sonuna kadar 20 bine yükselmesini” bekliyordu.

Bu rakam İsrail toplumunu şoke etti çünkü ordunun günlük açıkladığı veriler bu kadar çok sayıda yaralının varlığını göstermiyor. Yine ordu sözcüsü de ölü ve yaralılarla ilgili “mütevazı” açıklamalar yapıyor.

Konuşulan rakamlar, savaş karşıtlarının, ordunun “ölüm veya yaralanma sayıları hakkında doğruyu söylemediği” ve gerçek rakamların hastane veya Bakanlığın Rehabilitasyon Bölümü raporlarında ve bunların dışındaki farklı raporlarda yer aldığı yönündeki ifadelerini güçlendiriyor.

Askeri Birim, şu ana kadar yaralananların olanların yüzde 95’inin erkek olduğunu, bunların yaklaşık yarısının (yüzde 46) 21 ila 30 yaş arası genç erkekler, yüzde 36’sının 31 ila 40 yaş arasında ve yüzde 18’inin 40 yaşın üzerinde olduğunu belirtti.

Yaralanmaları nedeniyle terhis edilenlerin yüzde 70’inin yedek kuvvet asker, yüzde 7’sinin kadrolu asker, yüzde 10’unun düzenli asker ve yüzde 13’ünün ise polis ve güvenlik mensupları olduğu vurgulandı.

En fazla yaralı asker Tel Aviv’de görülürken onu Kudüs, Beerşeva (Biru’s-Seba) ve Aşkelon (Askalan) izledi. Yaralanmaların yüzde 84’ü hafif, yüzde 9’u orta ve yüzde 7’si ciddi olarak tanımlandı.

Bu askerlerin yüzde 42’si uzuv yaralanması, yüzde 21’i travma veya travma sonrası psikolojik sorun yaşama, yüzde 9’u iç yaralanma, yüzde 7’si omurilik yaralanması, yüzde 7’si kulak yaralanması ve yüzde 3’ü kafa yaralanması, geri kalanlardan göz yaralanmaları ve vücudun çeşitli organlarında yaralanmalar yaşadılar.

Açıklamada, Rehabilitasyon Bölümü’nün halen önceki savaşlardan kaynaklı yaklaşık 62.000 engelli askerle ilgilendiği ifade edildi.

Savunma Bakanlığı’nın şu ana kadarki savaş verileri ve daha önceki askeri operasyonlardaki yaralanmalara dayanarak hazırladığı raporuna göre, “Rehabilitasyon Bölümü” 2024 yılı sonuna kadar yaklaşık 78 bin askere tedavi uygulayacak ve bu sayı 2030 yılında yaklaşık 100 bine çıkacak.

Psikolojik engelli ve travma yaşamış olan asker sayısının fazla olması bekleniyor. Bu nedenle yakın zamanda iki tedavi merkezi faaliyete geçti, yakın gelecekte 3 merkez daha açılacak.

Açıklamada: “Asker Rehabilitasyon Dairesi, savaşın başlangıcından bu yana, yaralıların ve aile üyelerinin rehabilitasyona yoğunlaşma, tıbbi, psikolojik, genel ve sosyal destek sağlamak amacıyla sağlık komitelerinin çalışmalarını erteleme kararı aldı” denildi.

Büyük sayılarda yaralanma ve sakatlıklara yol açan insani ve maddi kayıpların yanı sıra, durumun İsrail ekonomisi açısından da devasa mali kayıplara neden olduğu ifade ediliyor.

Ordu bütçesine göre, Asker Rehabilitasyon Bölümü’ne yılda 1,5 milyar dolara denk gelen 5,5 milyar şekel tahsis ediliyor. Bölüm müdürü Limor Luria’ya göre, yeni engellilere harcanmak üzere 1,6 milyar şekel (435 milyon dolar) tutarında bir miktar bu bütçeye eklenecektir. Luria, bu bütçenin “tank ve mühimmat satın alma harcamalarıyla ilgili başka büyük bütçeyle yarışa giren büyük bir bütçenin parçası olmaması ve bağımsız kalması için Savunma Bakanlığı bütçesinden ayrılması gerektiğini” söyledi. (Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.