enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
09:46 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi
09:38 Esed rejimi ailesini, sağlığını ve en güzel yıllarını çaldı: Türkiye’ye sığınan bir gencin hikayesi…
09:37 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
09:20 Gazze’de açlık ve susuzluk kol geziyor…
08:18 Bayramda Elektrikli Yolculuklara Yoğun İlgi: EN YAKIT, Sürücülerin Yol Arkadaşı Oldu!…
08:11 Terörsüz Türkiye Hedefinde Gelinen Süreç ve Sonrası
08:11 Trump – Netanyahu Görüşmesi ve Muhtemel Senaryolar
07:54 Payten ve Paratika, Agora Fintech’te yerini alıyor
07:52 Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
07:51 Trafik kazalarında rekoru hiçbir ülkeye kaptırmıyoruz
07:42 Diplomasiyi Yeniden Sahiplenmek
07:42 Almanya’da Yeni Koalisyonun Öncelikleri ve Türkiye ile İş Birliği, SETA’nın Analiz çalışmasında mercek altında…
09:23 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
08:15 Satır Aralarında Sanat
23:38 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
22:59 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama…
22:40 TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
08.04.2025
A+
A-

* İstanbul Saraçhane’deki mitingle ilgili soruşturmalarda 278’i tutuklu 819 kişiye kamu davası açıldı. Mahkeme iddianameyi kabul etti.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Ekrem İmamoğlu protestolarına yönelik 20 ayrı soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmalarda 819 kişi hakkında kamu davası açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde gerçekleşen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak 20 ayrı soruşturma dosyası üzerinden yürütülen soruşturmalar sonucunda tespit edilip işlem yapılan 829 şahıstan 819’u hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri nezdinde bugün itibarıyla kamu davalarının açılması işlemleri tamamlanmıştır. Hakkında dava açılanlardan 278’i halihazırda tutukludur. 10 şüpheli ise firari durumdadır” denildi.

90 sanık hakkında iddianame

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” ve “terör” soruşturmalarının ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptıkları ve izinsiz gösterilere katıldıkları belirlenen 3’ü tutuklu 90 sanık hakkında ise 6 ay ile 9 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği’nin 19-23 Mart tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığı aktarıldı.

YOL ve YOLCU: 1.05.2024

“Vatandaşların kışkırtılması sonucu provokatif eylemler oluştu”

Valilik kararına karşın vatandaşların kışkırtılması sonucu provokatif eylemler oluştuğu belirtilen iddianamede, yaşanan olumsuzluklar üzerine sosyal medya üzerinden halkı kışkırtıcı ve suç işlemeye tahrik mahiyetinde paylaşım yapan hesap kullanıcılarının tespitine ilişkin çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Provokatif' paylaşım soruşturması: İki tutuklama, altı ev hapsi - Diken

Sosyal medya hesapları incelendi

İddianamede, 21 kişinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlara yer verilerek, bunların, toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklayan mahiyetteki valilik kararına karşın ısrarlı şekilde vatandaşları yasa dışı şekilde eylemlere ve sokak olaylarına katılmaları adına kışkırtıcı ve teşvik edici nitelikte paylaşımlar yaptıkları anlatıldı.

Bu şekilde “suç işlemeye alenen tahrik etme” suçunu işledikleri belirlenen sanıklar hakkında kamu davası açılması için gereken yeterli şüpheyi oluşturmaya muktedir nitelikte delil elde edildiği belirtilen iddianamede, anayasayla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının da Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun “Herkes, önceden izin almaksızın bu kanunun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” hükmü ile tanımlandığı ifade edildi.

İddianamede, ancak aynı kanunda bu hakkın kullanımının usul ve şartlarının belirlendiği aktarıldı.

“Bazıları kendilerini tanınmayacak hale getirerek katıldı”

İddianamede, emniyet tarafından eylem görüntüleri üzerinde yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde her bir sanık yönünden ayrı ayrı tespit tutanakları düzenlendiği belirtildi.

Yasaklama kararına karşı kent genelinde birçok noktada kalabalık grupların toplanarak izinsiz gösteri yürüyüşü yaptıklarının tespit edildiği anlatılan iddianamede, sanıklardan bazılarının toplantı ve yürüyüşlere kendilerini tanınmayacak hale getirerek katıldıkları kaydedildi.

İddianamede, kolluk görevlilerinin, göstericilerin yanına geçerek polis tanıtma kartlarını ibraz ettikleri ve usulüne uygun olarak uyarıda bulunup eylemlerini sonlandırmamaları durumunda yakalama yapılacağı bilgisini verdikleri anlatılarak, şahısların uyarı ve ikazlara rağmen eylemlerine devam ettikleri vurgulandı.

FETÖ sanığı eski yargı mensuplarına hapis cezası

İddianame kabul edildi

Sanıkların, yakalama işlemine karşı koymaları ve direnmeleri üzerine, görevli polis memurları tarafından dirençlerini kıracak ölçüde gerekli müdahalede bulunulduğu, yakalama işleminin yapıldığı anlatılan iddianamede, sanıklar hakkında soruşturma işlemine başlanıldığı aktarıldı.

Alınan ifadeler, düzenlenen tutanaklar ve tüm soruşturma evrakı incelendiğinde 90 sanıktan 60’ının “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” suçundan 2 yıl 6’şar aydan 4’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, 21 sanığın “suç işlemeye tahrik” suçundan 6’şar aydan 5’er yıla, 8 sanığın “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan 6’şar aydan 3’er yıla, bir sanığın ise “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi talep edildi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, gönderildiği İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.