enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:06 Suat Kılıç, “TÜSİAD Başkanlarının günah galerisi kabarık”
17:05 Orada Neler Oluyor!
16:34 Özel: CHP’ye kayyum atamaya çalışıyorlar
15:31 Yöre Süt’ün internet sitesinde “tulum peyniri” diye sattığı ürün “eritme peyniri” olduğu belirlendi
15:03 TV8,5’un bu hafta sonu şifresiz yayınlayacağı maçların programı belli oldu
12:58 CHP İstanbul Milletvekili Özdemir, Kırmızı Et Sektörü’ndeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı
08:30 İngiltere Başbakanı gerekirse Ukrayna’ya asker göndermeye hazırız
08:27 İTO Başkanı Şekib Avdagiç’den TÜHA Haber’e Texworld Paris 2025 Spring Fuarı’nı değerlendirdi!
08:11 21. Kıbrıs Tiyatro Festivali için üç belediyeden ortak protokol toplantısından notlar!
07:45 Londra’dan ‘Mektup Var!’
07:33 Çin-Türkiye ilişkileri ve uluslararası konular üzerine Bakan Hakan Fidan’ın Çin Medya Grubu (CMG) muhabirine özel röportajı
07:18 Türkiye’nin Irak ve Suriye’de diplomatik temasları
22:08 Trump, olası barış müzakerelerinde avantajın Rusya’da olduğunu itiraf etti!
21:49 Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu
21:37 MSB kaynakları: GKRY, KKTC’nin haklarını gasp etme siyasetine devam ediyor
21:22 AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Türkiye’nin ilk “İklim Kanunu Teklifi”, TBMM Başkanlığına sunuldu
20:54 İstanbul’da okullar yarın da tatil edildi
20:26 Nizip Ticaret Odası’nda Kan Bağışı Kampanyası’na yoğun katılım
14:27 Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı
11:09 Olena Zelenska: Savaş, Kırım’ın işgaliyle başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’da okullar yarın da tatil edildi

İstanbul’da okullar yarın da tatil edildi
20.02.2025
A+
A-

İstanbul Valisi Davut Gül, okulların yarın da tatil edildiğini açıkladı. Gül, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malul gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agecny

İstanbul Valisi Davut Gül, karla mücadele çalışmalarına ilişkin AFAD İstanbul İl Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada, kentin dünden itibaren kar yağışının etkisinde olduğunu ve yağışın aralıklarla 24 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerine kadar etkili olmasını beklediklerini belirtti.

İstanbul’da kar yağışından kaynaklanacak olumsuzlukların önüne geçebilmek için tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Gül, karla mücadele çalışmalarında 10 bin 147 araç, 35 bin 731 personelin görev yaptığını ifade etti.

“Kar yağışının genellikle İstanbul’un Avrupa yakasında etkili olacağı tahmin edilmektedir”

Vali Gül, kar yağışının etkisini göstermeye başladığı ilk andan itibaren aralıksız devam eden çalışmalarda toplam 21 bin 194 ton tuz, 504 ton solüsyon ve 43 ton üre kullanıldığını söyledi.

Sokaklarda yaşayan 1100 evsiz vatandaşın, İstanbul Valiliği koordinasyonunda bulunduğu noktalardan alınarak otellere ve geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini belirten Gül, “Bu süreçte 112’yi arayarak ihbarda bulunan ve oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 18 Şubat Salı gününden bu yana şehrimizde toplam 139 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir” diye konuştu.

Gül, Meteoroloji 1.Bölge Müdürlüğünden aldıkları verilere göre, il genelinde bugün karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların, İstanbul’un Boğaz kesimi ile Anadolu Yakası’nda etkili olduğunu ifade ederek, “Cuma ve cumartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere devam edeceği tahmin edilen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde etkili olacağı beklenmektedir. Pazar günü beklenen kar yağışının genellikle İstanbul’un Avrupa Yakası’nda etkili olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın yarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir” bilgisini verdi.

“8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel de idari izinli sayılacak”

Vali Gül, “Kıymetli İstanbulluların ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için Valiliğimizce, resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine, 21 Şubat 2025 Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malul gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel grubu, sağlık, emniyet ve karla mücadele alanında çalışma yürüten birimlerimizdeki kadın personelimizi kapsamamaktadır. 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan hangi meslek grubunda olursa olsun çalışan anneler de belirlenen tarihte idari izinli sayılacaktır. Alınan bu karar, üniversiteleri ve özel kurs niteliği taşıyan işletmeleri kapsamamakta olup, söz konusu kurumların kendi yönetimlerinin alacağı karar doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir. Bu gece 24.00 itibarıyla her türlü motosiklet aracı ve kuryelerin trafiğe çıkışı ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır.

Kenti etkileyen olumsuz hava şartları nedeniyle ilgili kurumların ekiplerinin 24 saat esasıyla görev yapmaya devam ettiğini dile getiren Gül, buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmasını beklediklerini söyledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.