enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe’de ormanlar kontrol altında

Kocaeli Kartepe’de ormanlar kontrol altında
06.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de bir çok ilde aynı anda başlayan orman yangınları sonrasında Kartepe’de de ormanlık alanlarına giriş yasaklanırken, Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından denetimler aralıksız devam ediyor.   

(TÜHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, birçok ilde aynı anda çıkan orman yangınları sonrasında il genelinde de ormanlık alanlarına girilmesi yasaklandı.

Bu karar sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Kartepe Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ormanlık alanlarda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  

Resim önizlemesi

ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI 

Kocaeli’de yangın tehdidini azaltmak için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin yasaklandığını açıkladı. Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirtti. 

ARALIKSIZ DENETİM  

Ormanlara giriş yasağının alınması sonrasında Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kartepe genelinde mesire alanları başta olmak üzere ormanlık alanlarda denetimler aralıksız devam ediyor. Yapılan denetimlerde ekipler, ormanlık alanların her noktasını titizlikle kontrol ediyorlar.  

İŞ SAHİPLERİNE ANLATILIYOR 

Zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanlara yakın bölgelerde bulunan tesis sahipleriyle görüşerek Kocaeli Valiliği tarafından alınan kararla; hava sıcaklıklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesi, ateş yakılması, havai fişek atılması, ikinci bir emre kadar yasaklandığı vatandaşlara hatırlatıyor.  

Resim önizlemesi

ORMANLIK ALANLARI TEMİZLENİYOR   

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de mesire ve ormanlık alanlarda yangına sebep olacak artıkları titizlikle temizlerken, kontrollerine devam ediyor. Kartepe Belediyesi ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte özellikle cam, cam kırıkları vb. maddeleri, ormanlık alanlarda temizlemeye devam ediyor. 

7/24 DENETİMLER DEVAM EDİYOR 

Kartepe’nin de ormanlık bir bölge olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Ülkemiz genelinde bir çok ilde aynı anda başlayan yangınlar sonrasında Kocaeli Valiliğimiz tarafından alınan karar sonrasında ilçemiz genelinde ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Bu karar ile birlikte ekiplerimiz 7/24 ormanlık alanlarda denetimlerine ve kontrollerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.  

Resim önizlemesi

KOCAMAN’DAN ÇAĞRI 

Kartepeli hemşehrilerine de çağrıda bulunan Başkan Kocaman “Ülkemizin birçok yerinde ciğerlerimiz yandı. Yarın biz de böyle bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz. Devletimizin kurumlarıyla birlikte ilçemizde gerekenler yapılmaktadır. İlçemizde orman içerisinde yapılacak olan etkinlikleri iptal ettik. Asla orman konusunda risk almayız. Hemşehrilerimizin alınan kararlara uymalarını istiyoruz. Ormanlar bizlerin göz bebeğidir. En iyi şekilde korumalıyız” şeklinde konuştu.   

 HABER : Serkan BORLAK & Kocaeli

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.