enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
09:11 Elektrik zamlarından etkilenmemenin yolu doğru yalıtım
08:54 Parkinson hastalığında tedavi yaklaşımları ve düzenli takibin önemi
08:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
08:36 Kolay çizer CHP delegesi
08:36 AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
08:24 Avrupa pazarlarında ürünlerin imhasının ardından şimdi de yurda sokulmasında zorluk yaşanıyor…
07:25 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, 2025 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.
23:00 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
22:31 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
22:24 Doğum yardımı başvuruları başladı
22:16 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
22:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
21:22 Ticaret Bakanı Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri’nde İş İnsanlarıyla buluştu…
20:54 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
19:32 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
19:06 Yazı Tura Tiyatro Ekibi Ramazan Sonrası İlk Oyunuyla Sahnede
18:29 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mısır’da 2 bin 500 yıllık ‘tarihi hazine’: 50’den fazla lahit bulundu

Mısır’da 2 bin 500 yıllık ‘tarihi hazine’: 50’den fazla lahit bulundu
18.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünyaca meşhur Giza Piramitleri’ne ev sahipliği yapan Mısır’ın başkenti Kahire’de içerisinde bir mezar tapınağı ve çok sayıda hazinenin de bulunduğu 2 bin 500 öncesine ait büyük bir arkeolojik keşif yapıldı.

Turizm ve Antika Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Antik Mısır konusunda uzman olan Zahi Hawass başkanlığındaki bir arkeolog ekibi tarafından yapılan büyük keşiflerin 50’den fazla da lahit içerdiği belirtildi.

Hawass, kazılarda keşfedilen en önemli bulgulardan birinin dönemin Mısır Kralı Teti’nin eşi Kraliçe Naert’in cenaze tapınağı olduğunu ve tuğradan yapılmış üç farklı deponun da kazılarda ortaya çıkarıldığını belirtti. Hawass, yeni keşiflerin antik Saqqara bölgesine ışık tutabilecek değerde olduğunu da sözlerine ekledi.

AP/AP
Mısır’da yürütülen arkeolojik kazılardan bir kare.AP/AP

Antik Mısır’daki “Yeni Krallık Ptolemai” dönemine ait ahşap lahitlerinse toprağın 10 ila 12 metre derinliğinde olduğu ve bulunan tüm heykel, tabut ve diğer antik gömülerin milattan önce 16. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasındaki döneme ait olduğu kaydedildi.

Bir düzineden fazla piramide, antik manastıra ve hayvan mezarlığına ev sahipliği yapan Saqqara Bölgesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Saqqara, Antik Mısır’ın başkenti Memphis’in en geniş bir nekropollerinden (mezarlık bölgesi) birisi.

Nariman El-Mofty/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.Mısır son dönemlerde antik döneme ait önemli antik bulgular keşfetti.Nariman El-Mofty/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Mısır’da geçtiğimiz kasım ayında yapılan antik kazılarda 100’den fazla sağlam lahit keşfedilmiş, bu gelişme 2020’nin en büyük arkeolojik keşfi olmuştu.

Yetkililer son yıllarda, Eski Mısır’da inşa edilen en eski yapılardan biri olan Djoser’in basamaklı piramidine ev sahipliği yapan Saqqara Bölgesi’nde arkeolojik kazılara ağırlık vermeye başlamıştı.

HABER : Kerem CONGAR & EuroNews
[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2021]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.