PayTR 2022’in ilk altı ayında iki kat büyüdü
İSTANBUL – TÜHA HABER / Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2022 yılının ilk altı ayında işlem hacminde yüzde 103, işlem adedinde ise yüzde 17 büyüdü. PayTR’ın yıl sonu hedefi ise 13 milyar liralık hacme ulaşmak. TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Sektörde 13 yıldır başarılara imza atan ve aldığı yatırımla daha da güçlenen PayTR, 2022 yılının ilk altı ayında da büyümesine devam etti.
2022 yılının ilk yarısında işlem hacminde yüzde 103, işlem adedinde yüzde 17 artış görülürken, PayTR’ın üye iş yeri sayısı ise 60 binin üzerine ulaştı.
İşlem adedi bazında 2022 yılında en çok harcama yapan ilk 5 il geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya oldu. İlk altı ayda alışverişlerin yüzde 59’u erkek, yüzde 41’i ise kadın tüketiciler tarafından yapılırken, alışverişlerde yüzde 79 mobil, yüzde 25 desktop ve yüzde 0,41 tablet kullanımı tercih edildi.
Kadın hazır giyim mağazaları kategorisinde rekor artış 2022’nin ilk altı ayında en çok satış gerçekleşen ilk beş sektörün başında ise geçtiğimiz yıl listede olmayan, bu yıl ise yüzde 254 artış gerçekleşen “kadın hazır giyim mağazaları” yer aldı. Onu sırasıyla yüzde 173 artışla “gıda”, yüzde 94 artışla “aksesuar ve konfeksiyon”, yüzde 80 artışla “reklamcılık hizmetleri” ve yüzde 51 artışla “ev eşyaları” kategorileri izledi. Geçtiğimiz yıl ilk beşte yer alan “dijital oyunlar” kategorisi ise bu yıl listede yer almadı.
PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul
“2022 yılındaki hedefimiz 13 milyar liralık hacme ulaşmak”
Çok yönlü bir FinTech şirketi olarak yeni ürün ve hizmetleriyle 2022’de de hızla büyümeye devam ettiklerini belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul; “Sektördeki etkimizi artırmaya ve hayatları kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte yazılım ve donanımsal yatırımlarımızı da artıracağız. Tüm ödeme yöntemlerini PayTR çatısı altında toplayarak, üye işyerlerimizin ödeme süreçlerini tek noktadan yöneterek, zamandan ve maliyetlerinden tasarruf etmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturmaya hazırlanıyoruz. PayTR olarak 2022 yılındaki hedefimiz 13 milyar liralık hacme ulaşmak” dedi.HABER : Sezin Bulum PayTR hakkında 2009 yılında kurulan, 26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olan PayTR Ödeme Hizmetleri AŞ güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeliyle tüketicilerin ve 50 binin üzerinde işyerinin hayatını kolaylaştırmaktadır. Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, dijital ortam üzerinden sanal POS başvurusu, sahtecilik önleme, tek entegrasyonla tüm bankalara ulaşma imkanı, tüm yerli ve yabancı banka ve kredi kartlarının yanı sıra ön ödemeli kartlarla işlem yapabilme, tek mutabakat paneli, KPay ile QR kodla ödeme, bakiye yükleme, B2B firmalar için tahsilat modülü, kart saklama ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmetine ek olarak şirkete özel olan sanal POS’u 2 saatte aktifleştirme, ertesi gün tahsilat ve OvO ile oWallet üzerinden uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple Wallet, Google Wallet gibi sistemlerden ödeme alma imkanı sunmaktadır. PayTR, kendi bünyesinde geliştirerek optimize ettiği yazılım ve kontrol mekanizmalarıyla da web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye indirgemektedir. Yıllardır TOBB Türkiye 100 listesinde yer alan ve hayatı kolaylaştıran ödeme kuruluşu PayTR, PSM Awards’un “En İnovatif Ürün” ödüllerinin sahibi olmuştur. Hızlı büyümesiyle Deloitte Teknoloji Fast 50 ve Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA listelerinde yer almaktadır. Türkiye’nin önde gelen ilk 500 bilişim şirketlerinden biri olan PayTR, 2020 yılında İzmir şirketleri ilk 10 listesinde üçüncü sırada ve son bir yılda En Hızlı Büyüyen Bilişim Şirketleri arasında ilk 10’da yer almıştır. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü ENSO tarafından 10’uncu kez düzenlenen Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’nde ‘Yılın Fintek Şirketi’ seçilmiştir.
[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2022]
Yorumlar