enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
00:07 Hava sıcaklıkları düşüyor mevsimin ilk karı düşecek
00:06 Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’nde
00:06 Deprem sebebiyle 5 ilde okullar tatil edildi
00:05 Türkiye’nin ihracat yıldızı CANiK, SAHA’da parlayacak  
00:05 Aon, İK profesyonellerine çalışan wellbeing’i çözümlerini tanıttı 
00:04 “Bir irade Erdoğan’dan anayasayı değiştirmesini istiyor”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
00:02 İletişim Başkanı Altun “Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” programında konuştu
00:01 İletişim Başkanı Altun’dan, Malatya’da yaşanan depremle ilgili açıklama
00:01 Türkiye İlaç Sektörü raporu yayımlandı
00:01 Malatya depremi sonrası İsraillilerden akılalmaz yorumlar!
00:00 Eski sürücü belgelerini yenilemek için süre azalıyor
10:46 Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için Gıda Hakkı: İstenirse mümkün!
00:30 Yargıtay’dan faili meçhul cinayetlerde beraate onama
00:28 “Uyum sağlanmadan yapılacak faiz indirimi enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkileyebilir”
00:25 Almanya Federal İstihbarat Servisi Başkanı Bruno Kahl: ‘Rusya 2030’a kadar NATO’ya saldırabilir’
00:22 Yüksek İstişare Kurulu’nda ana gündem ‘aile kurumu’ oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak

Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
17.10.2024
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinliği düzenleniyor. Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 20 Ekim’de Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği gerçekleştirilecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 20 Ekim Pazar günü saat 11.00’de Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği yapılacak.

Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilirken, üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurumları da etkinliğe destek verecek.

Gençler ve gönüllüler el ele

81 ilde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ormanlık alanlarda yapılacak etkinlik, geniş bir gönüllü katılımına sahne olacak. Gençlerin ve gönüllülerin öncülüğünde, doğaya zarar veren atıklar toplanacak, uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu kapsamda, atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüşüm süreçlerine dâhil edilmesi için çeşitli paydaşlarla iş birliği yapılacak.

Amaç: Temiz ve sürdürülebilir bir gelecek

Bu anlamlı etkinlik, gençlerin çevre bilincini güçlendirmenin yanı sıra, sürdürülebilir çevre anlayışını daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Ormanların korunması, temiz tutulması ve doğaya zarar veren atıkların bertaraf edilmesiyle, hem ekosisteme destek olunacak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için önemli bir adım atılacak.

20 Ekim’de gerçekleştirilecek orman temizliği, orman ekosisteminin korunması ve yangın riskinin azaltılması açısından en uygun tarihlerden birinde yapılacak. Sonbahar, ağaçların yapraklarını dökerek orman zemininde birikintiler oluşturduğu bir dönem olarak tanımlanıyor. Bu dönemde yapraklar çürüyerek yangın riski taşıyabileceği gibi, temizlenmemesi halinde orman tabanında aşırı birikinti yaratabiliyor.

Sonbahar temizliği, ormanların kış mevsimine daha düzenli girmesini sağlarken, kar yağışı öncesinde yapılan bu temizlik çalışmaları, kış şartlarında biriken çöplerin ve atıkların görünürlüğünü artırıyor ve bahar aylarında daha kolay bir temizlik yapılmasına olanak tanıyor. Bu nedenle 20 Ekim’de gerçekleştirilecek orman temizliği hem orman sağlığına hem de biyolojik döngünün korunmasına büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sen de katıl, doğaya bir nefes ol!

Tüm gençler ve gönüllüler, ormanların korumak ve geleceğe temiz bir iz bırakmak için bu büyük çevre hareketine katılmaya davetli. 81 ilde aynı anda gerçekleşecek bu anlamlı etkinlikte, doğa için el ele verebilir, temiz bir gelecek için hep birlikte adım atabiliriz.

20 Ekim’de belirlenen alanlar ve ormanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerde katılımcı olarak yer almak ve detaylı bilgiye ulaşmak için genclikhizmetleri.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.