enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:54 Bakan Kacır,  Van’da “19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Van Bölge Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı…
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının yanında yer alan tarihi duruşu asla değişmeyecek”…
23:21 Efkan Ala, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu…
23:05 Kadıköy’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Minguzzi’yi öldüren sanıkların yakınlarının maktulün ailesini tehdit ve hakaret etmesine ilişkin soruşturma başlatıldı…
22:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Endonezya’nın Filistin meselesiyle ilgili tutumunu takdirle karşılıyoruz
22:43 Antalya’da 11-13 Nisan’da yapılacak 4. Antalya Diplomasi Forumu için Antalya’da hazırlıklar tamamlandı….
09:07 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış’ dergisinin 3. sayısı yayınlandı
08:45 İstanbul’da bir yapının inşaatında hileli beton kullanıldığı ortaya çıktı…
08:23 Dışişleri Bakanı Fidan, “örgüt tıpkı kendi liderinin talep ettiği gibi kongreyi toplar, kendini feshetme ve silahları bırakma kararı alır.”
08:11 Elektrik zamlarından etkilenmemenin yolu doğru yalıtım
07:45 Türk Dünyasında “Türk Faktörü” Üzerine Bir Değerlendirme
23:30 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mahir Polat hakkında ev hapsi kararı verildi…
23:23 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
23:20 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
23:11 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) bir akademisyen, başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı…
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olayları vari provokasyon girişimleri sahiplerinin ellerinde patlamıştır”
22:32 Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında teröristlere ait mağara tespit edildi…
22:24 Türkiye’den Dominik Cumhuriyeti’ne taziye mesajı
22:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı…
10:31 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi
03.03.2024
A+
A-

 Geliştirdiği tedavi robotlarıyla cerrahi operasyonlara hayati bir kolaylık getiren Bilim insanı ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Prof. Dr. Metin Sitti kimdir? Metin Sitti hayatı

TÜHA Haber’in haberine göre, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti’nin doğadan esinlenen yapıştırıcılar ve minyatür robotlar alanlarında mühendisliğe yaptığı öncü ve olağanüstü bilimsel katkılardan dolayı Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçilmesi Türkiye’de büyük bir mutluluk yarattı.

Akademi, “mühendislik literatürüne önemli katkılar da dahil olmak üzere, mühendislik araştırmaları, uygulamaları veya eğitimine” ve “yeni ve gelişmekte olan teknoloji alanlarına öncülük etme, geleneksel mühendislik alanlarında önemli ilerlemeler sağlama veya mühendislik eğitimine yenilikçi yaklaşımlar geliştirme/uygulama” konularında üstün katkılarda bulunanları onurlandırılıyor. Bu üyelik Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mühendise verilen en yüksek mesleki takdirlerden biri olarak kabul ediliyor.

Albert Einstein’ın kurucusu olduğu Kaiser Wilhelm Topluluğu’nun devamı niteliğindeki, dünyanın en prestiji araştırma kurumlarından Max Planck Enstitüsü’nde ilk kez bir Türk bilim insanı, yani Prof. Dr. Metin Sitti 2017 direktörlük görevine getirilmişti. 2018 Aralık ayının başında Rahmi Koç Bilim Madalyası’na layık görülen Prof. Dr. Metin Sitti şimdi de geliştirdiği küçük robotları tedavilerde ulaşılması zor alanlarda kullanmayı hedefliyor.

Metin Sitti hayatı

Prof. Metin Sitti

Metin Sitti Kırşehir’de doğdu. Anne ve babası Kayseri doğumlu olduğu için bir süre orada yaşadılar. Sitti, ilkokulu Kayseri’de, ortaokul ve liseyi İzmir’de okudu. Babası ise Kayseri’nin bir köyünde köy enstitüsünden mezun olup İngilizce öğretmenliği yaptı ve dışardan hukuk okuyarak avukat oldu.

Metin Sitti, Boğaziçi Üniversitesi’nde elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik çift anadal eğitimi aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı ve bu sırada TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde CAD/CAM Robotik Bölümü’nde araştırmacı olarak çalıştı. Doktorasını ise Tokyo Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği bölümünde yaptı.

Berkeley California Üniversitesi’nde araştırmacı ve eğitmen olarak 3 yıl çalıştıktan sonra Carnegie Mellon Üniversitesi’nde profesör oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.