<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:50 Bakan Tunç, “Bu kişilerin sağlık durumları ve barınma şartlarının devletin tüm imkanlarıyla karşılanmak zorunda”
22:22 Bakan Tunç, “Yerli ve milli çözümler üretmeyi sadece tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz”
22:17 Bakan Tunç, “Veri ihlallerine karşı idari para cezaları getirildi”
21:36 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tarım ürünleri noktasında net ihracatçı konumdayız”
21:09 İletişim Başkanı Altun: “Siyonist katiller, gazetecilere düzenlediği saldırıda hakikati bir kez daha katletti”
20:50 Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesi, Türkiye’nin beka meselesidir
20:36 Bahçeli: Cunta demek CHP demektir, bunu bilmeyen de yoktur
20:25 Çelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyeti ile bu hafta görüşebilir
19:55 Türkiye Çin Geliştirme ve Destekleme Derneği’nden Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaret 
10:33 Kocaelispor itiraz edecek!…
09:51 Antalya tarihi Kaleiçi’nde surlarda bulunan bir mağarada 4 yıldır hayatını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sessiz sedasız yaşadığı mağarayı terk etti…
09:45 PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’nin Sektördeki Gücünü Dünyaya Taşıyor
08:19 İnci Taneleri dizisindeki performansıyla hafızalarda iz bırakan başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!..
08:16 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) halkını kandırmaya devam ediyor!…
08:13 IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
07:56 Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Kampanya: Bankkart Kullanıcılarına 1.500 TL’ye Varan Bankkart Lira Hediyesi…
07:51 Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı…
07:41 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) 2025 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği işlemlerin istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı…
07:37 Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…
07:36 İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM’de görev yapan otizmli müzisyen Özge Çeltik, sanatıyla da fark yaratıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin ayrılıkçı bölgeleri tanımaya hazırlanıyor

Putin ayrılıkçı bölgeleri tanımaya hazırlanıyor
21.02.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Dontesk ve Luhansk’tan gelen ‘bağımsızlığımızı tanıyın’ çağrısına ilişkin kararı bugün alacaklarını söyledi. Batı, Rusya’yı böyle bir adıma karşı uyardı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın Kiev Muhabiri Celal KILIÇ’ın ‘Yabancı kaynaklar’dan aktardığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıların bağımsızlığını tanıma konusunda Pazartesi günü içinde kararını vereceğini açıkladı.

Moskova’da Ulusal Güvenlik Konseyi’yle bir görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı, “Sizin görüşünüzü dinledim, karar bugün verilecek” ifadelerini kullandı.

Donetsk ve Luhansk’taki ayrılıkçı liderler, Putin’den bağımsızlıklarını tanımasını talep etmişti. Luhansk’ı resmi olarak tanınmayan “halk cumhuriyeti” ilan eden ayrılıkçı lider Leonid Paseçnik’in “Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenliğini tanımanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandığı görüntülü mesajı, Rus televizyonunda yayımlanmıştı. Donetsk için aynı çağrıyı yapan ayrılıkçı lider Denis Puşilin, Moskova’ya ayrıca savunma konusunda iş birliği çağrısında bulunmuştu.

Batı’dan “sert yanıt” uyarısı

Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ün de böyle bir adımın Rusya’nın Minsk protokolünü tek taraflı ihlali anlamına geleceğini belirterek, Moskova’yı uyardığı belirtildi.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell&#39;den KKTC&#39;ye ziyaret - Haberler Son DakikaAvrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell da, Putin’in söz konusu bağımsızlıkları tanıması durumunda Birliğin “sert bir yanıt vermeye hazır olduğunu” söyledi.

Borrell, “Başkan Putin’e uluslararası hukuka ve Minsk protokolüne saygı göstermeye ve Luhansk ile Donetsk bölgelerinin bağımsızlıklarını tanımamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

ABD, bu “cumhuriyetlerin” Moskova tarafından tanınmasının uluslararası hukukun büyük bir yara alması anlamına geleceğini duyurdu.

Donetsk ve Luhansk’taki Rusya yanlısı ayrılıkçı yönetimler, geçen Cuma bölgede artan saldırıları gerekçe göstererek sivillerin Rusya’ya tahliyesine karar vermişti. Hafta sonunda Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın doğusunda yaşayan on binlerce kişinin Rusya’ya sığındığı bildirilmişti.

“Minsk için umut kalmadı”

Rusya lideri Putin, Ulusal Güvenlik Konseyi’yle toplantısında Minsk Mutabakatı’na ilişkin de açıklamalar da bulundu. Putin, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes öngören anlaşmanın uygulanmasına yönelik artık bir umut göremediklerini ifade etti.

Putin, Batı’yı da Moskova-Kiev arasındaki ihtilafı kullanarak Rusya’nın güvenliğini tehdit etmekle suçladı. Rusya Devlet Başkanı, “Ukrayna’nın ülkemizle bir ihtilaf için araç olarak kullanılması bize çok büyük bir tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu. Moskova’nın önceliğinin ihtilaf değil, güvenlik olduğunu vurgulayan Putin, Kiev ve Washington’ın ise artık ihtilaf istediğini savundu.

Amerikan istihbarat birimleri, Moskova’nın Ukrayna sınırında konuşlandırdığı birlikler, tanklar ve savaş gemileriyle bir işgal hazırlığında olduğunu iddia ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, aldıkları istihbaratların Putin’in Ukrayna’yı işgal kararı aldığı ve Rus komutanların birkaç gün içinde taarruza geçmek içinde hazırlık yaptığı yönünde olduğunu söylemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.