Robotların Yükselişi: Küresel Endüstriyel Robotların Büyümesine Çin Öncülük Ediyor
* Giderek daha fazla tüketici, evlerini bir robotla süpürmenin veya çimlerin bakımını yapmanın rahatlığından yararlanırken, robot teknolojisinin en büyük etkiyi yarattığı alan endüstriyel uygulamalar oldu.
* 2022’de yeni kurulacak endüstriyel robotların en yaygın üç uygulaması olan taşıma, kaynaklama veya montaj gibi iş yükünün bir kısmını endüstriyel robotlar üstlenmeden en son teknolojiye sahip üretim süreçleri düşünülemez.
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
IFR’ye göre Asya, otomatik süreçlere geçişte başı çekiyor; özellikle Çin, endüstriyel robotları son derece hızlı bir şekilde kuruyor.
World Robotics raporuna göre geçen yıl rekor sayıda 553.000 endüstriyel robot yeni kuruldu ve küresel operasyonel stok 2022 sonu itibarıyla 3,9 milyona yükseldi.
Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, Çin tek başına 2022’deki yeni tesislerin yarısından fazlasını oluşturdu ve bu da Çin’i açık ara dünyadaki en büyük pazar haline getirdi.
Geçen yıl 50.000’den fazla yeni kurulumla Japonya ikinci olurken, onu ABD ve Güney Kore takip etti.
IRF’ye göre Japonya aynı zamanda endüstriyel robotların en büyük üreticisidir ve 2022’de küresel üretimin yüzde 46’sını oluşturacaktır.
Çin, mutlak anlamda ve büyüme açısından en büyük pazar olmasına rağmen, Güney Kore ve Japonya, robot yoğunluğu (yani 10.000 imalat işçisi başına kurulu robot sayısı) açısından dünyanın üretim süper gücünün önünde yer alıyor .
IFR’ye göre, Güney Kore’de imalat sektöründe 10.000 çalışan başına 1.000 kurulu robot bulunurken, Japonya’da 399 ve Çin’de 322 robot bulunuyor.