enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
09:46 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi
09:38 Esed rejimi ailesini, sağlığını ve en güzel yıllarını çaldı: Türkiye’ye sığınan bir gencin hikayesi…
09:37 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
09:20 Gazze’de açlık ve susuzluk kol geziyor…
08:18 Bayramda Elektrikli Yolculuklara Yoğun İlgi: EN YAKIT, Sürücülerin Yol Arkadaşı Oldu!…
08:11 Terörsüz Türkiye Hedefinde Gelinen Süreç ve Sonrası
08:11 Trump – Netanyahu Görüşmesi ve Muhtemel Senaryolar
07:54 Payten ve Paratika, Agora Fintech’te yerini alıyor
07:52 Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
07:51 Trafik kazalarında rekoru hiçbir ülkeye kaptırmıyoruz
07:42 Diplomasiyi Yeniden Sahiplenmek
07:42 Almanya’da Yeni Koalisyonun Öncelikleri ve Türkiye ile İş Birliği, SETA’nın Analiz çalışmasında mercek altında…
09:23 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
08:15 Satır Aralarında Sanat
23:38 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
22:59 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama…
22:40 TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
17.01.2025
A+
A-

KKTC Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRT) konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, “TC Devleti , KKTC ve Kıbrıs Türkü’yle ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, BRT’de yayınlanan Sevil Özlü’nün canlı olarak hazırlayıp sunduğu 18. Saat programına temaslarını değerlendirdi.

Tipioğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selam ve muhabbetlerini ileterek, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu söyledi.

Tipioğlu, gerçekleştirilen ikili görüşmelere değinerek, hedeflerinin KKTC’yi parlamentolar arası diyalogla uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek olduğunu belirtti.

Her gidilen platformda Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını anlatmaya çalıştıklarını anımsatan Tipioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da BM Genel Kurul’da bu çağrıyı yinelediğini, Türkiye’nin her platformda bunu söylemeye devam edeceğini kaydetti.

Buradaki işbirliğinin sürmesi ve artması için komisyonları Ankara’ya davet edeceklerini ifade eden Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın silahlanması konusunda da değerlendirme yaptı.

Bölgede iyi komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu, sorunların uluslararası hukuk kapsamında çözülmesi gerektiğini kaydeden Tipioğlu, olası bir sıcak çatışmadan bölgedeki herkesin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin denizlerde en az Rumlar kadar hakka sahip olduğunu söyleyen Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın bunu hiçe sayarak 2003 yılından bu yana tek taraflı eylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyareti ve bu ziyaretin Güney Kıbrıs’taki yankılarını değerlendiren Tipioğlu, Kıbrıslı Türklerin yapıcı tavrına rağmen Güney Kıbrıs’ın yapılan her türlü girişimi sabote ettiğini anımsatarak, “TC Devleti KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.