enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:31 İsrail-Hizbullah çatışması: İran neden sessiz?
00:43  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
00:34 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:18 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:17 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
00:14 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
00:14 Yeni Eğitim-Öğretim yılının ilk “Öğretmenler Odası Buluşmaları” Kayseri’de yapıldı
00:12 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:12 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:12 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:11 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
00:11 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
00:09 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
00:08 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor?
00:08 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:07 İkbal Thermal Hotel & SPA, ‘En İyi Spa Destinasyonlar’ kategorisinde Dünya 2’ncisi oldu
00:06 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz
00:05 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:03 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM’de ‘Geçen Hafta’

TBMM’de ‘Geçen Hafta’
06.10.2024
A+
A-

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’dan Haber ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa SALAN, TBMM’de ‘Geçen Hafta’ başlığı altında, mecliste yaşananları siz okuyucular için özetledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İşte Gazeteci Mustafa SALMAN’ın TBMM’de ‘Geçen Hafta’ yaşanan haber özetleri…

*** TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Meclis'te İsrail oturumu... TBMM Başkanı Kurtulmuş: İki bakan, 8 Ekim'de  TBMM'yi bilgilendirecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İsrail’in Lübnan’a işgal girişimi ile bölgedeki gelişmelere ilişkin 8 Ekim’de Meclis’i bilgilendireceğini bildirdi.

İsrail’in Gazze’ye saldırıların birinci yılı olduğunu belirten Kurtulmuş, “Soykırım boyutlarını çoktan aşmış bir etnik temizlik kampanyası şeklinde yürütülen İsrail katliamlarının en önemli insanlık suçlarından birisi olduğunu, en büyük soykırımlardan birisi olduğunu tarih kitapları yazacaktır. Bu sadece İsrail’in Filistinlilere, Gazze’de yaşamış olanlara yapmış olduğu bir eylem değil aslında bölgeyi yeniden dizayn etme, vadedilmiş topraklar hedeflerini gerçekleştirmek için düğmeye bastığı, kendi hedeflerinin son aşamasıdır. Israrla Netanyahu ve çetesinin bu süreci devam ettirmesinin sebebi, sadece bir hükümetin tavrıyla izah edilebilir bir şey değildir.” ifadesini kullandı.

Bütün şartların İsrail’in lehine olduğu bir dönemde olunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, “Yakın dönemlerde hiç yaşamadığımız kadar uluslararası sistem kitlenmiş vaziyette, çözümsüz hale getirilmiştir. Birleşmiş Milletler’de (BM), İsrail ne yaparsa yapsın, kimi öldürürse öldürsün, hangi ülkeye saldırırsa saldırsın, bunun cezasız kalacağının teminatı Amerika tarafından İsrail’e verilmiştir.” diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in “istenmeyen adam” ilan edildiğini anımsatan Kurtulmuş, Netanyahu hükümetinin pervasız şekilde devam ettiğini, İsrail’in kendisi dışında herkesi yok etmek istediğini vurguladı.

*** TBMM Başkanı Kurtulmuş, Buhurizade Mustafa Itri 2024-2025 Kültür Sanat Sezonu açılışında konuştu.

Esenler'de "Buhûrîzâde Mustafa Itrî Kültür Sanat Sezonu" açıldı! - Gezelim

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bugünkü hakim olan medeniyet değerleri üzerinden dünyanın hiçbir sorununun çözülebilmesi mümkün görünmüyor. Sözün yeniden, güçlü bir şekilde insan merkezli ve denge esaslı bir şekilde anlatılması ve bütün dünyaya yaygınlaştırılması lazım.” dedi.

Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da düzenlenen “Buhurizade Mustafa Itri 2024-2025 Kültür Sanat Sezonu” açılış programında yaptığı konuşmada, dünyada her dönemde cazibe merkezi olmuş bazı şehirler olduğunu ifade ederek, hiç şüphesiz İstanbul’un büyük medeniyetin cazibe merkezlerinden birisi ve dünyanın başkenti olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, büyük İslam medeniyetinin en temel vasıflarından, en ayırıcı özelliklerinden birisinin maddi zenginlikle manevi derinliği, bilim ve teknolojiyle kültür ve sanatı, insanla doğal kainat ve kainatın yaratıcısı arasındaki dengeyi mükemmel bir şekilde kurmuş olmalarından geldiğini aktardı.

*** TBMM Başkanı Kurtulmuş, üniversite öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Siyaset Üzerine Gençlerle Söyleşi Düzenledi - Ayna  Haber

Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileriyle yaptığı söyleşide, İstanbul’un tarih boyunca kurulmuş büyük bir cazibe ve medeniyet merkezi olduğunu, bugün de İstanbul’un dünyanın en önemli şehirlerinden birisi konumunda bulunduğunu söyledi.

Bilime öncülük etmek, adaletin ikame edilmesi, araştırmaya değer verilmesi, insanlar arasında hakkaniyetin sağlanması, emanetin ehline verilmesi gibi çok temel kurallara riayet edildiği zaman o toplumların yükseleceğini dile getiren Kurtulmuş, toplumsal değişimin yasalarına uygun davrananların yüceleceğini, davranmayanların ise geri kalacağını ve çökeceğini anımsattı.

İstanbul’un bir medeniyet başkenti olduğunu anımsatan Kurtulmuş, kentin bizatihi kendisinin bir okul olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, öğrencilerden her anlamda kendilerini yenilemelerini ve kültürel birikimlerini artırmalarını istedi.

*** TBMM Başkanı Kurtuluş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Akademik Yıl açılış töreni’nde konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Akademik Yıl Açılış  Töreni'nde konuştu:

Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, akademisyenler, Türkiye’nin eğitim sistemi ve millet için hayırlı olmasını diledi.

İnsanı ilgilendiren her alanla ilgili tarih boyunca yaşanılan sıkıntılardan daha büyük sorunların yaşandığı bir dönemden geçildiğini dile getiren Kurtulmuş, sorunların çözümü için yeni, alternatif, güçlü paradigmaların, birtakım ilmi, fikri ve medeni perspektiflerin ortaya konulmasının zaruri olduğunu vurguladı.

Bugün dünyadaki en önemli problemlerden birinin çevre felaketleri, küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve buna bağlı olarak insanlığın bütün kıtaları kapsayacak şekilde derin birtakım tabiat olaylarıyla karşı karşıya kalması olduğuna işaret eden Kurtulmuş, dünyanın ne büyük endüstrileri ve kuruluşlarının çevreyi koruyormuş gibi yaptıklarını ama esas meselenin dünyanın bu hale gelmesindeki etkenler olduğunu söyledi.

*** TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin 3 maddesi daha kabul edildi.

TBMM 16 Ağustos'ta Can Atalay için olağanüstü toplanıyor | Agos

 

Genel Kurul’da kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek.

Öğretmen ve yöneticiler hakkında Devlet Memurları Kanunu disiplin hükümleri uygulanacak. Ancak öğretmen ve yöneticilerden; öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatında belirlenmiş usuller dışında paylaşanlara kınama; ilgili mevzuatı gereği yapılanlar dışında öğrencilere menfaat karşılığında özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapanlara, öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hal ve hareketlerde bulunanlara, öğrencilerin ders başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davrananlara, eğitim öğretim sürecinde Bakanlıkça onaylanan öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapanlara aylıktan kesme cezası verilecek.

Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek yahut bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, hayasızca hareketler, müstehcenlik ve fuhuş suçları ile cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.

*** TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi ile Meclis’te bir araya geldi.

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ile Görüştü

Kurtulmuş ve Gaşi, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ve heyetini TBMM’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, baş başa ve heyetler arası verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi’nin, göreve geldikten sonra ilk olarak Türkiye’yi ziyaret etmesinin, Türkiye’ye gösterdiği değer bakımından önemli bulduklarını ifade eden Kurtulmuş, gelecek dönemde de iki ülke arasındaki ilişkileri artırarak sürdürme temennisini dile getirdi.

Türkiye ve Makedonya’nın tarihi ve kültürel benzerlikleriyle işbirliklerine işaret eden Kurtulmuş, Türkiye’de Kuzey Makedonya asıllı vatandaşların, Kuzey Makedonya’da da Türk asıllı vatandaşların bulunmasının iki ülke arasındaki kuvvetli işbirliğini artıracak sağlam bir köprü olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ile Kuzey Makedonya’nın bölgesel ve küresel meselelerde müşterek bazı görüşlere sahip olduğunu da ifade etti.

*** TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu Toplandı - Türkiye'nin İlk ve Tek Eğitim Temalı Ulusal  Haber Sitesi www.ogretmenler.net

Bozdağ, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 27 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak seçimlerde Dr. Ahmet Doğan’ın onursal başkanı olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketinin alacağı oy oranının önemli olduğunu belirterek, “Türk ve Müslüman seçmenlerin oyu doğru adrese gitmek zorundadır. Bulgaristan seçimleri için ülkemizde oy kullanacak Bulgar seçmenlerin 27 Ekim’de oy vermesini sağlamalıyız.” dedi.

Okullarda temizlik sorunu yaşandığını söyleyen Aygun, “CHP’li belediyeler velilerin talepleri doğrultusunda okulları temizlemeye başlamışlardı. Nereye kadar; birileri ‘dur’ diyene kadar. Yapamıyorsunuz bari yapanları engellemeyin.” ifadelerini kullandı.

Aygun, konuşmasını elindeki okul zilini çalarak tamamladı.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Dünya Çocuk Günü’nü kutlayarak, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın katilinin bulunamamasını kabul etmediklerini kaydetti.

– “Bugüne kadar BM kürsüsünden dünyaya çağrı yapan bir Türkiye Cumhurbaşkanı gördünüz mü?”

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, bütün dünyanın izlediği bir tehdit bulunduğunu söyleyerek, “Bugün bu tehdide Türkiye olarak vereceğimiz cevap yakın geleceğimizi belirleyecek.” diye konuştu.

Orta Doğu’nun vahşi bir savaşla hızla değiştirildiğini belirten Böhürler, “Uluslararası düzen yıpranıyor. Savaşlara, soykırımlara, dehşete karşı ortaklık için kurulmuş ve her kurumsal barbarlıkta görevini yapması için dönüp baktığımız Birleşmiş Milletler, iyi niyet elçiliğinden ibaret kalmış durumda.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM kürsüsünden yaptığı konuşmaya işaret eden Böhürler, “Siz bugüne kadar BM kürsüsünden hem de açılış gününde dünyaya çağrı yapan bir Türkiye Cumhurbaşkanı gördünüz mü?” sorusunu yöneltti.

Daha güçlü, daha etkili, daha kapsayıcı bir BM inşa etmenin zamanının geldiğini söyleyen Böhürler, “Bu yenilenme ihtiyacının en önemli sahası bizim bölgemiz. Türkiye, bölgenin en büyük gücü olarak bu inşayı hızla yapabilecek tek ülke.” dedi.

AK Partili Böhürler, Türkiye’nin, iktidarıyla muhalefetiyle bu acımasız savaşa karşı barış için bütün gücünü kullanacağını kaydetti.

MUSTAFA SALMAN

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.