Trafik kontrollerinde 688 araç trafikten men edildi

TÜHA HABER / Yaygın trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke kabul edilmekte, trafik denetimleri etkin bir şekilde yapılmadığında çeşitli kural ihlallerinin arttığı görülmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “bu yönde alınan tüm tedbirlere rağmen, trafik kural ve kısıtlamalarına karşı duyarlı olmayan sürücülerin; seyir halinde cep telefonu kullanmaya devam ettikleri, trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmaları nedeniyle tehlike ve uyarı işaretlerine bile çoğu zaman duyarsız kaldıkları, şerit izleme, takip mesafesi ve kavşak kurallarına uymamaları nedeniyle çok sayıda kazaya karıştıkları, Elektronik Denetim Sistemlerinin bulunmadığı ve trafik ekiplerinin bulunmadığı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yaptıkları ve ekseriyetle emniyet kemerlerini de takmadıkları gözlemlenmektedir” denildi.
Trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 24-25 Haziran 2020 tarihinde sivil ve resmi ekiplerimizin katılımıyla “ihbarlı emniyet kemeri, cep telefonu ve kırmızı ışık” ihlallerine yönelik özel denetim gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde;
- 100.362 araç/sürücüsü denetlendi,
- 6.967 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan,
- 7.654 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan,
- 8.182 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden dolayı işlem yapıldı,
- 688 araç trafikten men edildi,
- 41 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,
- Toplam 22.217 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı.
Açıklamada, Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatıldı ve bu denetimlerin sürekli olacağı kaydedildi.
[TÜHA Haber Ajansı, 29 Haziran 2020]