enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45
00:34 Türkiye’nin Hedefte Olmasından Ne Anlamalıyız?
00:19 Dışişleri’nden katil İsrail’in saldırılarına tepki
00:18 Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:17 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Adana’da TEKNOFEST’i ziyaret etti
00:16 Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye planı; ülkeden ayrılanların bir bölümü için ilk durak Mersin
00:15 Erdoğan: Daima mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız
00:15 Boris Johnson’dan Netanyahu iddiası: “Ziyaretinden sonra tuvaletimde dinleme cihazı bulundu”
00:14 Mersin’in küçük liman kasabası Taşucu Lübnan’dan kaçanlar için geçiş noktası oldu
00:13 ABD güçleri Ortadoğu’da nerelerde konuşlu?
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır”
00:09 Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
00:08 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
00:08 DEM Parti, Bahçeli’nin tokalaşmasını “stratejik hamle” olarak yorumladı
00:07 Macaristan Başbakanı Orban: “AB, Çin ile ekonomik bir soğuk savaşa doğru sürükleniyor”
00:05 İran’ın dini lideri Hamaney, Lübnan’ı vuran İsrail’in İran’ı yenemeyeceğini söyledi
00:05 215 kişinin öldüğü Helene Kasırgası’nın ardından kayıpları arama çalışmaları ikinci haftasında
00:04 Kötü futbol gecesinin ardından bir yorum da 10Haber’den geldi!
00:02 Spor yazarları kötü geceyi yorumladı! “Futbola zaman ayrılamayan ligin aldatıcılığına yeniliyoruz”
00:01 Devlet Korumasındaki Kızlara Umut Olan Proje: ‘Geleceğe İşbaşı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Dünyası’nın Kalbi Kastamonu’da Atacak

Türk Dünyası’nın Kalbi Kastamonu’da Atacak
09.06.2023
A+
A-

Kastamonu Belediyesi’nin 23’üncüsünü düzenleyeceği ‘Türk Dünyası Günleri’nde bugün muhteşem açılışa hazırlanıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk Dünyası Günleri Etkinlikleri’ni TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Haber Yayın Koordinatörü Veysel KAVRAYAN, Kastamonu’dan bildiriyor.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında  büyük bir coşkuyla kutlanacak olan ‘Türk Dünyası Günleri Etkinlikleri’, Kafkasya, Avrupa ve Asya’da yer alan 23 farklı ülke ve turani halktan katılım ile gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 900 yılı aşkın Türk yurdu olan Kastamonu’da üç gün boyunca sürecek ve 23 ayrı ülkeden birçok sanatçının konserlerinin, ata mirasına ait etkinliklerin, dans gösterilerinin ve görsel şovların yer alacağı Geleneksel Türk Dünyası Günleri 9-10-11 Haziran’tarihlerinde Belediye Meydanında yapılacak.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen akademisyenlerin katılımıyla 10 Haziran’da ‘Türk Dünyası’ adlı bir de panel gerçekleştirecek. Panelde Türk tarihi, okçuluk, atçılık gibi Türk kültürüne ait birçok konu akademisyenler tarafından ele alınacak. Ayrıca Bozkırın bilgesi Cengiz Aytmatov’da etkinlikler kapsamında vefatının 15’inci yılında anılacak.

Kastamonu’da üç gün boyunca sürecek olan ‘Geleneksel Türk Dünyası Günleri‘ saat 16.00’da Kışla Parkı’ndan Belediye Meydanı’na gerçekleştirilecek kortej yürüyüşle başlayacak.

Türk Dünyası'nın kalbi Kastamonu'da atacak - Kastamonu Haberleri

23 Türk Cumhuriyeti ve özerk bölgeden misafirlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikler Belediye Meydanı’nda devam edecek. Etkinliğin birinci gününde, Türk Devletleri’nden gelen ekiplerin dans gösterileri, Atabeygazi Mehteran Takımı gösterisi, Ali Kınık Konseri, drone ve havai fişek gösterisinin ardından saat 22.15’te Kubat Konseri gerçekleştirilecek.

Cengiz Aytmatov'un dünya literatürüne armağan ettiği kavram: Mankurtlaşma

Etkinliğin ikinci gün programları ise saat 15.00’te okçuluk gösterisi ile başlayacak. Belediye Meydanı’nda saat 16.00 itibariyle Turan Halkları Konukları Sahne Performansı Dans gösterileri, Halk Eğitim Merkezinde Cengiz Aymatov’ın vefatının 15’inci yılı anısına Türk Dünyası Konulu Panel, Cıltız Tannagaşeva konseri, Kaya Kuzucu ve havai fişek gösterisinin ardından sahne sevilen sanatçı Bengü’nün olacak.

Türk Dünyası Günleri’nin üçüncü ve son günü ise saat 17.20’de Belediye Meydanı’nda düzenlenecek dans gösterileriyle başlayacak. Alperen Kekilli konserinin ardından havai fişek gösterisi yapılacak. Saat 21.15’te ise Anadolu Ateşi muhteşem danslarını sergileyecek. 23’üncü Türk Dünyası Günleri etkinlikleri 22.00’de başlayacak olan son dönemin sevilen genç seslerinden Burak Bulut & Kurtuluş Kuş konseriyle sona erecek.

Belediye başkanı vidinlioğlu, bütün ticari faaliyetlerini sonlandırdı kastamonu belediye başkanı rahmi galip vidinlioğlu: "bazı arkadaşların söylemleri ve sokakta söylenenler beni rahatsız etti" "hiçbir ticari faaliyeti olmayan birisi olarak ...

Kardeşlerin buluşacağı bir programa ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Türk Dünyası ve Türk Kültürünü büyük bir etkinlikte bir araya getireceklerini belirterek “Kadim şehrimiz Kastamonu bugün tarihine geçecek bir etkinliğe 23. kez ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin olmazsa olmaz şehri, istiklal madalyalı tek ilçeye sahip Kastamonu bu özellikleri ile böyle bir buluşmanın yapılabileceği en uygun platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin  100’üncü yılı sebebiyle, devam ettirdiğimiz deneyimi çok daha geniş kapsamıyla hayata geçirmek istedik.  Buraya uzak, yakın birçok bölgeden gelecek olan misafirlerimiz olacak. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi  her yıl daha da fazla katılım ile tekrarlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.