enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:06 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:05 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
08:49 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
08:21 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
08:04 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
07:22 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
21:35 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
19:46 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
19:20 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
13:50 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
10:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
08:53 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
08:24 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı.
07:34 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan,
22:22 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
22:09 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
22:02 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin en akıllı otoyolu olarak hizmet verecek

Türkiye’nin en akıllı otoyolu olarak hizmet verecek
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın da video konferans bağlantısı ile katıldığı Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu, yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile donatılan Ankara-Niğde Otoyolu’nun  Türkiye’nin en akıllı otoyolu olarak hizmet vereceğini söyledi.

Türkiye'nin en akıllı otoyolu Ankara-Niğde Otoyolu yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak - Son Dakika Ekonomi

Ankara-Niğde Otoyolu’nun Türkiye’nin aydınlık yarınlarının bir kanıtı niteliğinde olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, ‘’ 1,3 milyon metre fiber optik ağı ve yol boyunca yerleştirilen 500 trafik sensörü ile donatılan otoyolumuz, oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı gerek operatörleri gerek sürücüleri uyaracak şekilde tasarlanmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Niğde Otoyolu 4 Eylül Cuma Günü Açılıyor

–         Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya otoyol bağlantısına kavuştu

Türkiye’nin yüksek ve iddialı hedefleriyle önlenemez bir büyüme ve gelişme içerisinde olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, atılımcı geleneğimizi güçlendirerek, ulaştırma sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Her vazifeyi şevkle ve azimle yerine getirerek, pek çok projeyi tamamlıyor, pek çok yeniliğin de başlangıcını yapıyoruz. Yenilikçi projelerimizden biri olan Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu’nu da bu inanç ve kararlılıkla tamamladık. 4 Eylül 2020 tarihinde otoyolumuzun 1. ve 3. kesimlerini hizmete açmıştık. 152 kilometre uzunluğundaki otoyolumuzun 2. kesimini de tamamladık ” diye konuştu.

– “Yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile donatılan otoyolumuz Türkiye’nin en akıllı yolu olarak hizmet verecektir.”

Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu’nun da başarıyla tamamlanan dev projeler arasında yerini aldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugün açılışını yaptığımız 2. Kesim ile Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri de otoyol bağlantısına kavuşmuştur. Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol ağımız tamamlanmıştır. Hayata geçirdiğimiz tüm bu büyük projeler gibi Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu da Türkiye’nin aydınlık yarınlarının bir kanıtı niteliğindedir. Yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile donatılan otoyolumuz Türkiye’nin en akıllı yolu olarak hizmet verecektir. 1,3 milyon metre fiber optik ağı ve yol boyunca yerleştirilen 500 trafik sensörü ile donatılan otoyolumuz, oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı gerek operatörleri gerek sürücüleri uyaracak şekilde tasarlanmıştır.”

– ‘’12 milyon 500bin metrekare alana peyzaj uygulaması yapılmıştır’’

Yapılan her bir projenin egzoz emisyonlarının düşürülmesine katkısının yanında çeşitli çevreci niteliklerinin bulunmasına da gayret ettiklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu Projesi’nde yapılan peyzaj işleri kapsamında, güzergah boyunca toplam 12 milyon 500 bin metrekare alana peyzaj uygulaması yapılmıştır. Bir milyon 819 bin metreküp alana bitkisel toprak serilmiştir. Güzergahımız boyunca toplam 6 milyon 462 bin fidan, çalı grupları ve yer örtücüler bulunan bitki dikimi devam etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışa telekonferans yöntemiyle katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, aracının direksiyonuna geçerek tamamlanan Ankara-Niğde Otoyolu’nda deneme sürüşü yaptı.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.