enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:30 Ankara ATO’da sanatseverler kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi
16.06.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Turkuvaz Medya Grubu’nun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, sektörün önemli temsilcilerinin gerçekleştirdiği özel oturum ve panellerle son buldu.

Zirvede, moderatörlüğünü Behub Medya Kurucu & Para Dergisi Yazarı Eyyüp Karagüllü’nün yaptığı “Etki Yatırımcılığı” özel oturumunda Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra soruları yanıtladı.  

Sina Afra, kendi girişimi olan ‘Tiko’ markasının tüm kalbinin Türkiye’de geliştirildiğini makine üretim algoritmalarının Türkiye’de yapıldığını anlattı. Şu anda Avrupa’da 10 şehirde yer aldıklarını, hedeflerinin ise 25 şehre ulaşmak olduğunun altını çizen Afra, “Türkiye’de operasyonumuz olmadığı için çok yansımıyor, ancak gayet hızlı büyüyen bir yapıyız. Bulunduğumuz Madrid, Barcelona gibi büyük şehirlerde satılan evlerin yüzde 35’i bize geliyor. İnsanlar gayrimenkul veya listeleme sitelerine, emlakçılara gitmeden önce bize geliyorlar. Çünkü ihtiyaçları hızlı ve sorunsuz ev satmak. Biz de Tiko ile bunu yapıyoruz” diye konuştu.  

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen yatırım komitesi üyeleri arasında yer aldığı girişim sermayesi yatırım fonu Founder One hakkında da bilgi veren Sina Afra, “Founder One, bir etki yatırım fonu. Topluma geri verme ilkesiyle, performans gelirini kurucu vakıflara aktararak girişimciliği ve teknolojiyi desteklemeye devam ediyoruz. Böylece ekosistemdeki diğer fonları besleyen bir konumda bulunarak etki yatırımlarını bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Türkiye’de girişimci olmaya eğilimli ve istekli çok genç var ve bu ekosistem her gün daha da büyüyor. Fakat Türkiye genel olarak bir finansman darboğazında. Bu sebepten etki yatırımları yeterince destek bulamıyor. Etki dediğimiz yatırımların hepsi sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hizmet etmeli. Global problemler yani iklim değişikliği, sadece Türkiye’nin problemi ya da Türkiye’nin dışında olduğu bir problem değil. Bu yüzden yeni nesil bir fon kurduk. Bu fonun en önemli özelliği ise iki farklı vakıf tarafından kurulmasıdır. Finans dünyasına da hitap edilebilir hale gelmemiz 40’ya yakın kurumla oldu. Yeni Nesil Girişimcilik Fonu’nda süreçlerin tamamını dijital olarak yönetiyoruz. Yani çok hızlı karar verme mekanizmasına sahibiz. Değerleme konusunda Amerika’daki ‘safe’ modelini Türkiye’ye uyarladık ve ‘FİKS’ (Finansal Karma Sermaye) adında SPK’dan onay aldık. Böylece girişimcilerle değerleme tartışmasına girmeden parasını verip, bir sonraki turdan yüzde 20 ile 30 arası bir indirim alabiliyoruz. Hızlı karar alma ve doğru değerlemeden sonra en önemli üçüncü kriterimiz ise performans ücretinin, yani kârın yüzde 20’sinin vakıflara geri gelmesi… Bu da fonun başarılı olması halinde, uzun vadede başarılı bir fonlama yapmasını da beraberinde getiriyor.”  

Founder One olarak 100 kadar genç girişimciye can suyu vermek istediklerini söyleyen Sina Afra, “Yeşil dönüşüm ve yeşil girişimcilikle ilgili Türkiye’de güzel örnekler var, ancak daha alt konulara odaklı girişimler yapılmalı. Bu girişimler yeni dolar trilyonerlerini yaratır, dünyanın gidişatını değiştirir” dedi.  

Hatem Vural - Halkla İlişkiler Yöneticisi - BTS - Business Technology Solution | LinkedIn

HABER : Hatem VURAL

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.