enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:30 Ankara ATO’da sanatseverler kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni müfredatla öğrencilerin sorgulama, analitik düşünme ve yorum yetenekleri gelişecek

Yeni müfredatla öğrencilerin sorgulama, analitik düşünme ve yorum yetenekleri gelişecek
16.02.2024
A+
A-

* Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda müfredat değişikliği için sona gelindiğini duyurdu.

* 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak yeni müfredatla birlikte dersler sadeleşirken, beceri eğitimleri öne çıkacak.

* tonguçAKADEMİ’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, yeni müfredatta öğrenci ve velileri hangi değişikliklerin beklediğini ve yeni müfredatın getireceği avantajları anlatıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

[tonguçAKADEMİ’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş]

TÜHA Haber’den Gazeteci Ulaş DAĞLIOĞLU’nun haberine göre, Öğrenci ve velilerin aklında müfredat değişikliğiyle ilgili soru işaretlerinin olabileceğini söyleyen tonguçAKADEMİ’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, özellikle sınava hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin müfredat değişikliğiyle ilgili daha meraklı ve endişeli olabileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Öncelikle bu seneki 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınav senelerinde çalıştıkları konuları etkileyecek, onları mağdur edecek bir değişikliğe gidilmeyeceğinin altını çizmek isterim. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın gelecek yıl okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını bildirdi. Bu da demek oluyor ki sınava hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonunu düşürecek veya onları strese sokacak bir durum gözükmüyor.” Öğrencilerin sorgulama, analitik düşünme ve yorum yetenekleri gelişecek“Yapılacak müfredat değişikliğiyle ilgili bakanlık açıklamaları, eğitimde sadeleşme ve ezberci yaklaşımın geri plana atılması yönünde olduğunu gösteriyor” diyen Akyavaş, bunu şöyle yorumluyor: “Bu değişikliklerle öğrencilerin sorgulama, analitik düşünme ve yorum yeteneklerini geliştirecekleri bir ortam oluşturulması hedefleniyor diyebiliriz. Aslında son 6-7 senedir yeni nesil sorular adı altında hayatımıza giren okuma ve anlamaya dayalı, yorum gerektiren soru stilinin ders müfredatı içinde de kendine yer bulduğunu görüyoruz.” Asıl hedef bilgiden ziyade, o bilginin yorumu ve neden-sonuç ilişkisi olacakYeni müfredatın, öğrencilerin sadece ezber yapmak yerine konuları derinlemesine anlamaları ve eleştirel düşünme becerileri geliştirmeleri gibi avantajlar getireceğini söyleyen Akyavaş, “Öğrencilerin ‘bu bilgiyi ileride nerede kullanacağım?’ cümleleri yavaş yavaş tarih oluyor da diyebiliriz. Bunun nedeni asıl hedefin bilgiden ziyade artık o bilginin yorumu ve neden-sonuç ilişkisi olması. Bu yaklaşım, öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşabilecekleri sorunlara daha etkili çözümler üretmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine daha uygun, beceri geliştiren derslerin de müfredata ekleneceği bakanlık tarafından duyuruldu. Bu yeniliklerle öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyen bir eğitim modeli oluşturmak isteniyor diyebiliriz” diyor. Değişiklikler öğretmenler için de fırsatBu değişikliklerin aynı zamanda öğretmenler için de yeni fırsatlara kapı açabileceğini söyleyen Akyavaş, “Öğretmenlerimiz daha interaktif ders materyalleri ve öğrenme yöntemleri kullanarak öğrencilerin derslere katılımını artırma ve öğrenme sürecini daha keyifli hale getirme imkanına sahip olabilirler. Böylece eğitim sistemi, öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyarak daha kapsayıcı bir yapıya kavuşacaktır” ifadelerini kullanıyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter ...

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu 

*** tonguçWORKS hakkında  tonguçWORKS, bir sosyal girişim olan tonguçAKADEMİ’nin sürdürülebilirliğini ve kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla kurulan, online eğitim, yayıncılık ve teknoloji çözümleri sunan yenilikçi eğitim ekosistemidir. EdTech ekosistemi tonguçWORKS, tonguçAKADEMİ’nin online eğitim araçlarından yayıncılığa, teknoloji danışmanlığından özel çözümlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan hizmetlerini tonguçAKADEMİ, tonguçYAYINCILIK ve tonguçDİJİTAL olmak üzere üç marka altında toplamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.