enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45
00:34 Türkiye’nin Hedefte Olmasından Ne Anlamalıyız?
00:19 Dışişleri’nden katil İsrail’in saldırılarına tepki
00:18 Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:17 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Adana’da TEKNOFEST’i ziyaret etti
00:16 Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye planı; ülkeden ayrılanların bir bölümü için ilk durak Mersin
00:15 Erdoğan: Daima mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız
00:15 Boris Johnson’dan Netanyahu iddiası: “Ziyaretinden sonra tuvaletimde dinleme cihazı bulundu”
00:14 Mersin’in küçük liman kasabası Taşucu Lübnan’dan kaçanlar için geçiş noktası oldu
00:13 ABD güçleri Ortadoğu’da nerelerde konuşlu?
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır”
00:09 Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
00:08 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
00:08 DEM Parti, Bahçeli’nin tokalaşmasını “stratejik hamle” olarak yorumladı
00:07 Macaristan Başbakanı Orban: “AB, Çin ile ekonomik bir soğuk savaşa doğru sürükleniyor”
00:05 İran’ın dini lideri Hamaney, Lübnan’ı vuran İsrail’in İran’ı yenemeyeceğini söyledi
00:05 215 kişinin öldüğü Helene Kasırgası’nın ardından kayıpları arama çalışmaları ikinci haftasında
00:04 Kötü futbol gecesinin ardından bir yorum da 10Haber’den geldi!
00:02 Spor yazarları kötü geceyi yorumladı! “Futbola zaman ayrılamayan ligin aldatıcılığına yeniliyoruz”
00:01 Devlet Korumasındaki Kızlara Umut Olan Proje: ‘Geleceğe İşbaşı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yurttan Haberler!

Yurttan Haberler!
03.09.2023
A+
A-

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Okaner YÜCE, yeni yayın döneminde her hafta Pazar günü ‘Yurttan Haberler‘ başlığı altında hafta içinde öne çıkan bazı haberleri sunacak.

Okaner YÜCE’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Yurttan Haberler’ şöyle:

2023 – 2024 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni Pazar Kirazlık Balıkçı Barınağı’nda yapıldı.

Rize'de Balıkçılar “Vira Bismillah” dedi - Çay Haber, Rize haber, Rize  haberleri, Rize'nin güncel haber sitesi

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte “Vira Bismillah” dedi.

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

Pazar Kirazlık Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Töreninde konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Şehrimiz için çay ne kadar kıymetli ve stratejik bir ürünse balıkçılık da hayatımızı etkileyen kıymetli bir üründür. Hem avcılık yoluyla hem de üretim yoluyla elde edilen bir balıkçılığımız var. Balıkçılığımızın daha fazla olmasını hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha fazla katkıda bulunması temennisi ile sezonu açmış olacağız. Bizim açımızdan bir sezon açılışı ama burada bulunan kıymetli balıkçılarımız açısından rızıklarını temin ettikleri sezonun mesai başlangıcı. Onlar için sıkıntısız, kazasız, belasız, bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Kürsüye çıkmadan belediye başkanımızla da aramızda konuştuk; bunu sadece burada bir sezon açılışı olarak değil; belki yıl içinde uygun bir vakitte oturup burada meselelerin de tartışılacağı, ihtiyaçların ne olduğu, balıkçılığın hem ticaretini hem de avlanmasını yapan arkadaşlarımızın hangi sorunlarla karşılaştığı, bizim idareciler olarak nasıl çözümler üretmemiz gerektiğini tartışacağımız bir toplantının veya çalışmanın da sözünü buradan vermiş olalım. Rabbim hayırlı ve bereketli kazançlar nasip etsin.  İnşallah bereket ve bollukla hem ailelerine hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsunlar. Vira Bismillah” dedi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri son Atama Kararnamesi ile görev yerleri değişen Kaymakamların onuruna veda yemeği verildi.

Vali Fidan'dan Kaymakamlara Veda Yemeği « nevsehir haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Mülki İdare Amirleri 2023 Kararnamesinde Nevşehir’de 5 ilçe Kaymakamın görev yeri değişti. Buna göre;

Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Çorum Boğazkale Kaymakamlığına; Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Uşak Vali Yardımcılığına; Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Siirt Eruh Kaymakamlığına; Kozaklı Kaymakamı Erkan Adıbelli; Ağrı Tutak Kaymakamlığına; Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Giresun Görele Kaymakamlığı görevlerine atandı.

Vali Ali Fidan, görev yerleri değişen Kaymakamlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Erzurum Valiliğinden asılsız bir haberle ilgili olarak basın açıklamasında bulunuldu.

 

Kurumsal Kimlik

Bazı basın ve yayın organlarında paylaşılan;

“Özel Bakım Merkezinde Skandal Üstüne Skandal İstismar Edip Üstünü Kapattılar” başlıklı haberlerde yer alan, İlimizdeki bir özel bakım merkezinde engelli bir bireyin istismara maruz bırakıldığı iddiasıyla ilgili, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2021 yılında müfettiş görevlendirilmiş, olayla ilgili soruşturma titizlikle yürütülmüş ve adli makamlara intikal ettirilmiştir.

“Engellilerin İlaçlarını Bile Çalıp Satmışlar” başlıklı haberlerde yer alan, engellilere ait ilaçların bakım görevlileri tarafından eczanelere satıldığı ve engellilerin dolandırıldığı iddiasıyla ilgili, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2021 yılında yapılan idari soruşturma neticesinde bu iddianın gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir.

“Engellilerin İstismara Uğradığı Bakım Merkezi, İşkence Merkezine Dönüşmüş” başlıklı haberlerde yer alan, engelli bireylere şiddet uygulandığı iddiasıyla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmıştır.

Özel hizmet gruplarımıza yönelik haberlerinde basın mensuplarımızı daha itinalı olmaya davet ediyor, daha önce idari ve adli işlemleri yapılmış eski olayları yeni yaşanmış gibi gündeme getirerek kamuoyunda yersiz endişe yaratılmasına alet olmamalarını bekliyoruz.

Valiliğimize ulaşan her iddiayı titizlikle incelemeye ve engelli bireylerin en iyi hizmeti almasının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde 26.08.2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Şehit olan, İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun için düzenlenen mevlid programına katıldı.
Şehit Torun için mevlid düzenlendi | Mersin Haberci Gazetesi

Erdemli İlçemize bağlı Akdeniz Mahallesinde düzenlenen programda Şehidimiz İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun ve bütün şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

Vali Pehlivan, Şehidimizin eşi Beyza Torun’a, annesi Aysel Torun’a, kardeşlerine, diğer aile mensuplarına ve yakınlarına taziyelerini, sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Vali Pehlivan’a; Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Merkez Komutanı Albay Tarhan Şevket Şenol, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya eşlik etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Korkuteli’deki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Ersoy hakkında dikkat çeken iddia: Çuvalın içinden 'yol'suzluk çıktı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Korkuteli’ndeki projeler ve çalışmalarla ilgili toplantı gerçekleştirildi.
Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti.
Valilik şeref defterini imzalayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, daha sonra Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Korkuteli’deki projeler ile çalışmaların değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti.
***
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, inşaatı devam eden 900 yataklı Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
İşte Şehir Hastanesi'nin bitiş tarihi! “Biz biraz tez canlıyız ama…” |  Trabzon Haber - Haber61
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aziz Yıldırım, 2024 yılının Mart ayında binaların kaba inşaatının sonlanacağını ifade ederek “Allah nasip ederse 2024 yılının Mart ayında buradaki bütün binaların en azından kaba inşaatlarının bittiğini göreceğiz. Ondan sonraki 1 yıl içerisinde de 2025 yılının Şubat – Mart aylarında da hastanemizi bitmiş bir şekilde taşınabilir hale gelmiş olduğunu görmemiz mümkün olacak.”  dedi. Vali Yıldırım ayrıca “Vekillerimiz ve Başkanlarımız ile birlikte biraz tez canlılık yapıyoruz. Tarihleri biraz daha öne çekebilir miyiz, diye uğraşıyoruz ancak firma imalatlarını düzgün yapmak zorunda. Ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Ekim- Kasım aylarından sonra daha da hızlanacağını söylüyorlar. İnşallah 1,5 yıl sonra hastanemiz kullanılabilir hale gelecek. Hastanemiz 5 bloktan oluşuyor. Orta da genel alan olacak. Trafik yoğunluğu konusunda bir taraftan Karayollarımız, bir taraftan da Büyükşehir Belediyemiz hazırlıklarını yapıyor. İnşallah o konuda da sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz. Günlük 15 bin hasta için poliklinik yapacağını düşünüyoruz. Toplamda 300 bin metrekare alana yakın bir kapalı alanımız var.” dedi.
Hazırlayan* Okaner YÜCE
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.