<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin, “Türkiye’de Putin’i bekleyeceğini” açıklaması, dünya basınında geniş yer buldu…
11:25 Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, görevinden ayrıldığını açıkladı…
08:45 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın, ‘Sabah kahvesi’nde Ekonomi Gündemi’nde öne çıkan haberler…
07:58 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ‘Türk Dünyasında Ortak Alfabe Çalışmaları’ konulu konferans yapıldı…
07:57 Güney Kafkasya’da ikili ilişkiler ve üçüncü devletlerin müdahalesi…
07:51 Gaziantep Stadyumu, Galatasaray ile Trabzonspor’u karşı karşıya getirecek olan 63. Ziraat Türkiye Kupası dev finaline hazırlanıyor…,
07:47 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan, Dünya Gündemi ve kısa kısa haberler!…
07:45 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Avrasya’dan kısa kısa!…
07:39 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi…
07:26 ABD’de yapılan bir ankette, halkın yüzde 56’sı Başkan Trump’ın üniversitelerle ilgili politikalarını onaylamadığını belirtti…
19:44 Gazeteci Mustafa SALMAN’dan, Spor Gündemi!…
09:55 Türk mutfağı dünya sahnesinde hızla yükseliyor…
08:48 Avrupa Birliği (AB) Eski Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den AB’ye Gazze eleştirisi…
08:23 Papa 14. Leo: Katolik Kilisesi’nin ilk ABD’li papası kimdir?…
08:19 Türkiye’de Afet ve Acil Durum Önlemleri!…
08:10 1972’de fırlatılan Sovyet uzay aracı Kosmos 482, yıllar sonra atmosferi geçerek Hint Okyanusu’na düştü…
08:09 Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü: “Dünyanın yaşadığı krizler enerji verimliliği ile çözülebilir”…
08:03 Hindistan ve Pakistan: Askeri olarak kim daha üstün?…
07:46 CHP’den Hayvanları Koruma Kanunu’na Alternatif Teklif: “Yaşam Hakkı İçin Direneceğiz”…
07:39 AKUT VAKFI’ndan Hatay’a Sağlık Desteği: Karaağaç AKUT VAKFI Aile Sağlığı Merkezi Sağlık Bakanlığı’na Devredildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Fahri Apaydın’ın, depremle ilgili bilimsel çalışması, ‘Bina Kimlik Belgesi’ hayata geçiyor

Prof. Dr. Fahri Apaydın’ın, depremle ilgili bilimsel çalışması, ‘Bina Kimlik Belgesi’ hayata geçiyor
01.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın’ın, geçtiğimiz 2020 yılında depremle ilgili yapmış olduğu, insanların daha bilinçli konut tercihinde bulunmasına ve buna bağlı olarak da geliştirdiği daha güvenli konutlarda yaşamayı tercih etmelerine katkıda bulunacak olan bilimsel araştırması, hükümet tarafından onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hayata geçiriliyor.

Prof. Dr. Fahri Apaydın'dan büyük başarı

Prof. Dr. Fahri Apaydın

Prof. Dr. Fahri Apaydın, konuyla ilgili olarak (TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz günlerde A Haber ve A Para TV ortak canlı yayınında yaptığı Bina Kimlik Belgesi‘nin hayata geçirdiklerini söylemesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Bütün binaların girişine ‘Bina Kimlik Kartı‘nın konmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Apaydın, kentsel dönüşümünü de hızlandıracağını, bina kimlik kartlarında tüketicilerin ihtiyaç duyacakları her türlü bilginin bulunması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Fahri Apaydın, bunun Birleşmiş Milletler Tüketici Hakları Beyannamesi’nin de bir gereği olduğuna dikkat çekerek, “Nasıl ki bir peynir alırken tüketici peynirin nerede kimin tarafında üretildiği, üretim tarihi, içeriği, son kullanma tarihi gibi konularda tüketiciler bilgilenmekte, bir ürün olan konutlarla ilgili de tüketicilerin benzer konularda bilgilenme haklarının kullandırılması devletin bir sorumluluğu” olduğunu ifade etti.

CHP'nin'binalara kimlik kartı' kanun teklifi, raflarda bekletiliyor - Yeni Soluk

Bina Kimlik Kartı‘nda, insanların konutların üretim ve son kullanma tarihi ile içinde kullanılan demir miktarı, beton kalitesi, binayı yapan müteahhit, civarında risk teşkil eden binanın olup olmadığı, zeminin özelliği ve binanın depreme karşı dayanıklılığı gibi konularında bilgilendirilmesinin  gerekli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Apaydın, böylece devlet nasıl bozuk eti sattırmıyorsa, depreme karşı dayanıksız olan konutların da satışının ya da kiraya verilmesinin önüne geçilmiş olacağını aktardı.

Bina Kimlik Kartı – Beton ve Çimento

Prof. Dr. Fahri Apaydın, ‘Bina Kimlik Kartı‘yla ilgili önerisinin hükümet tarafından tarafından kabul edilmesi için çok çaba sarf ettiğini belirterek, tüketicilerin kullandıkları binalarla ilgili bilgilendirilmelerinde daha ileri teknolojinin de kullanılması gerektiğini açıkladı.

Geliştirilecek bir akıllı telefon uygulaması ile tüketicilerin kullanacakları binaları sorgulayarak depreme karşı güvenli olup olmadığını öğrenebilmelerinin sağlanabileceğini de belirten Prof. Dr. Apaydın, “Böyle bir program geliştirmek için Yalova Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD Yalova İl Müdürlüğü ile birlikte Ulusal Deprem Araştırma Projesine başvuruldu” dedi.

Artık her binanın bir kimliği olacak - En Kocaeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bu yıl 100 bin binada uygulanacak projenin ‘binaların nüfus cüzdanı‘ olacağını söylemesiyle projenin artık giderek meyvelerini vermeye açıklayan söyleyen Başkan Prof. Dr. Fahri Apaydın, yayında Bakan Kurum’un da ifade ettiği gibi söz konusu uygulamayla QR kodunu okutarak bina bilgilerine ulaşılabileceğini aktardığını belirtti.

Bina Kimlik Belgesi hayata geçecek

Prof. Dr. Fahri Apaydın, projenin bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçileceğini öğrendiklerini hatırlatarak, bunun aslında binaların bir nevi nüfus cüzdanı olduğunu,  QR kodu üzerinden binaya ilişkin her türlü bilgiyi okutarak erişebileceğini söyledi.

Söz konusu projenin Nisan ayı itibariyle uygulamaya geçileceğini belirten Prof. Dr. Fahri Apaydın, uygulamanın hükümet tarafından zorunlu hale getirmeyi planlandığını kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.