Roche Grubu,120 yılı aşkın süredir onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve sinir bilimi alanlarında çığır açan ilaçlar geliştiriyor
AnasayfaSağlık & YaşamRoche Grubu,120 yılı aşkın süredir onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve sinir bilimi alanlarında çığır açan ilaçlar geliştiriyor
İSTANBUL – TÜHA HABER / Roche Grubu, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla 1896 yılında kuruldu.
Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketi olan Roche; onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve sinir bilimi alanlarında çığır açan ilaçlar geliştirmenin yanı sıra, kendini sağlık hizmeti standartlarını iyileştirmeye adıyor.
In Vitro Diagnostik pazarında da dünya lideri olarak bu uzmanlığıyla, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla, dünya genelinde uzun soluklu ortaklıklar kuruyor.
DNA’sında inovasyon olan Roche, bilimsel keşiflerin yönlendirilmesi ve hastaların hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla faaliyet alanında geleceğin sınırlarını zorlamaya odaklanıyor. 120 yılı aşkın süredir insanların ihtiyaçlarını bugünden karşılamak için kişiselleştirilmiş sağlık alanındaki yeni teknolojileri işine uygulamaya ve yükselen dijitalleşme trendlerine öncü olmaya devam ediyor.
Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2022 yılı itibariyle 150’nin üzerinde ülkede yaklaşık 100.000’den fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.
2021 yılında Ar-Ge çalışmalarına 13.8 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 62.8 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleştiriyor.
Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahip.
Türkiye’deki ilk çalışmalarına Esentepe’deki binasında sekiz kişilik kadrosuyla başlayan Roche İlaç, 2015 yılından bu yana çalışmalarını İstanbul Maslak-Uniq’te bulunan merkez ofisinden yürütüyor.
2022 yılında Türkiye’deki 64. Faaliyet yılını kutlayan Roche İlaç; onkoloji, hematoloji, enfeksiyon, solunum, nadir hastalıklar, nöroloji, romatoloji alanlarındaki hastalıkların tedavisine yönelik ürünleriyle Türkiye’deki hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına dünya ile aynı anda yenilikçi çözümler sunuyor.
Roche İlaç, geleceğe yönelik inovatif yaklaşımıyla tıbbi çözümleri insanların hizmetine hemen sunmanın gereğine inanıyor. Bu amaç doğrultusunda vizyonunu belirlemek üzere hem global hem de Türkiye stratejisiyle uyumlu şekilde hastaların hayatlarını iyileştirmeye yönelik tüm çalışanları ile birlikte bir yol haritası oluşturuyor. Vizyon geleceğe giden yolda ortaya çıkan hedeflerine uygun olarak, yarının ihtiyaçlarını bugünden karşılamak ve sürdürülebilir kalkınmanın devamlılığına destek olmak için çalışmaya devam ediyor.
Roche Diagnostik , Türkiye’de 1991 yılından bu yana ülkemizin önde gelen Tıp Fakülteleri, Sağlık Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Hastaneleri, özel hastaneler ve laboratuvarlarında hizmet veriyor.
Roche’un küresel uzmanlık ve deneyimi ışığında, Türkiye’nin öncü sağlık firmalarından biri olma hedefiyle yola çıkan Roche Diagnostik Türkiye, Merkezi & Hastabaşı Tanı Çözümleri, Moleküler Çözümler ve Diyabet alanlarında yenilikçi ve ileri teknolojiye dayalı, profesyonel ve kişisel kullanıma yönelik cihazları, biyokimya, hormon, genetik, moleküler ve kanser test porföyü ile hastaların yaşamlarını iyileştiriyor.
Roche Diagnostik Türkiye, günümüzde yaklaşık 251 çalışanı ile hem insanların hayat kalitesini hem de sağlık kuruluşlarının hizmet kalitesini artırmayı hedefleyerek ve acil servislerdeki konumunu da dikkate alarak satış sonrası sunduğu hizmetlerine de büyük önem veriyor.
Roche Diagnostik ayrıca, doğru teknolojiye yatırım yapılması verimliliğin ve kalitenin yükseltilmesi, değişime uyumun kolaylaşması ve tasarruf edilmesi amacıyla sağlık kurluşlarına üç farklı seviyede danışmanlık çözümleri sunuyor:
– Teknik Danışmanlık: Sürecin başlamasından önce plan aşamasında.
– Süreç Danışmanlığı: Sürecin devamında aksaklıkların ortadan kaldırılmasında.
– Stratejik Danışmanlık: Yeni süreçlerin eklenmesinde ya da geliştirilmesinde.
Danışmanlık hizmetlerin çalışma alanı kan bankası, moleküler laboratuvar, patoloji laboratuvarı ve merkez laboratuvarlarla sınırlı olmayıp; numune alma, lojistik, hasta başı servisleri, numune kabul gibi laboratuvarın dışında faaliyet gösteren alanları da kapsıyor.
LONDRA – TÜHA HABER / İngiltere’de yapılan bir araştırma, hastaneye kaldırılan Covid-19 hastalarının sadece yüzde 29’unun bir yıl içinde tam olarak iyileştiğini ortaya koydu. Yaklaşık 2 bin 300 hastanede tedavi görmüş Covid-19 hastası arasında yapılan araştırma, kadınların tamamen iyileşme olasılığının erkeklere göre yüzde 33 daha az olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre,...
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kronikleşen stresin bağışıklık sistemini baskılayarak ona zarar verdiğini ve stresin artmasıyla zihin-beden ilişkisinin bozulduğunu söyledi. TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Prof. Dr. Nevzat Tarhan, zihnimizin yanlış kullanılmasının neticesinde bedelini bağışıklık sisteminin ödediğine dikkat çekerek, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla vücutta kanser hücrelerinin...
Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu çocukluk döneminde, çocuğun yaşamı boyunca sürdüreceği beslenme davranışlarının temelinin atıldığını açıkladı. TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency “Çocuğunuzu hem bugün hem de gelecekte hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.” Dr. Ümit Aktaş, TÜHA Haber‘e yaptığı açıklamada, Sağlıklı beslenmenin, çocukların fiziksel, bilişsel, sosyal,...
Antibiyotiklerin bugüne kadar milyonlarca hayat kurtardığını ve tıpta devrim niteliği taşıdığını ifade eden uzmanlar, ancak her antibiyotik kullanımının antibiyotik direncinin gelişmesine katkı da sağlayabildiğini söylüyor. TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Antibiyotiklerin soğuk algınlığı nezle ve grip gibi viral hastalıkları iyileştirmediğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr....
Nadir hastalıklar arasında yer alan ve halk arasında akciğer sertleşmesi olarak da bilinen İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF), dünya çapında her 100 bin kişiden 13 ila 20’sini etkiliyor. Türkiye’de ise yaklaşık 20 bin İPF’li hasta olduğu tahmin ediliyor. Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, 17-24 Eylül İPF Farkındalık Haftası kapsamında, Pulmoner...
TÜHA HABER / Türkiye’de de tespit edilen koronavirüs kim için nasıl bir tehdit oluşturuyor? Uzmanlara göre, koronavirüs özellikle yaşlı nüfus için önemsenmesi gereken bir tehlike. Çocuklar için ise büyük bir tehlike oluşturmuyor. Berlin Charite Hastanesi’nin önde gelen virologlarından Christian Drosten’e göre, yeni koronavirüs önümüzdeki haftalarda ve aylarda hızlı bir şekilde...