enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45
00:34 Türkiye’nin Hedefte Olmasından Ne Anlamalıyız?
00:19 Dışişleri’nden katil İsrail’in saldırılarına tepki
00:18 Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:17 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK Komuta Kademesi, Adana’da TEKNOFEST’i ziyaret etti
00:16 Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye planı; ülkeden ayrılanların bir bölümü için ilk durak Mersin
00:15 Erdoğan: Daima mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız
00:15 Boris Johnson’dan Netanyahu iddiası: “Ziyaretinden sonra tuvaletimde dinleme cihazı bulundu”
00:14 Mersin’in küçük liman kasabası Taşucu Lübnan’dan kaçanlar için geçiş noktası oldu
00:13 ABD güçleri Ortadoğu’da nerelerde konuşlu?
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır”
00:09 Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
00:08 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
00:08 DEM Parti, Bahçeli’nin tokalaşmasını “stratejik hamle” olarak yorumladı
00:07 Macaristan Başbakanı Orban: “AB, Çin ile ekonomik bir soğuk savaşa doğru sürükleniyor”
00:05 İran’ın dini lideri Hamaney, Lübnan’ı vuran İsrail’in İran’ı yenemeyeceğini söyledi
00:05 215 kişinin öldüğü Helene Kasırgası’nın ardından kayıpları arama çalışmaları ikinci haftasında
00:04 Kötü futbol gecesinin ardından bir yorum da 10Haber’den geldi!
00:02 Spor yazarları kötü geceyi yorumladı! “Futbola zaman ayrılamayan ligin aldatıcılığına yeniliyoruz”
00:01 Devlet Korumasındaki Kızlara Umut Olan Proje: ‘Geleceğe İşbaşı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’ için hazırlamış olduğu dünyayla ilgili ‘DÜNYA DÖNÜYOR…’ başlıklı dünya bülteni…

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’ için hazırlamış olduğu dünyayla ilgili ‘DÜNYA DÖNÜYOR…’ başlıklı dünya bülteni…
04.10.2024
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 4 Ekim Cuma. 

* Ekonomist Dergisi’nden Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’ için hazırlamış olduğu dünyayla ilgili ‘DÜNYA DÖNÜYOR…‘ başlıklı dünya bülteni…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANDIK” - Capital

Aslı SÖZBİLİR, Gazeteci

AB, Lübnan’a 30 milyon Euro ek insani yardım Avrupa Komisyonu Perşembe günü, İsrail ile İran destekli Hizbullah arasındaki çatışmalardan etkilenen Lübnan’a 30 milyon euro (1,1 milyar TL) tutarında ek insani yardım yapılacağını açıkladı.

Leyen: AB, Lübnan'a insani yardımını artırarak bu yıl 100 milyon euroyu aşacak – Sanayi ve Ekonomi Haberleri / Sanayi Haber Ajansı / Industry News Agency

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Orta Doğu’da gerilimin sürekli tırmanmasından son derece endişe duyuyorum. Tüm taraflar masum sivillerin hayatlarını korumak için ellerinden geleni yapmalıdır” dedi. Bu 30 milyon euroluk destek, daha önce 29 Eylül’de açıklanan 10 milyon euro tutarındaki desteğe ek olarak verilecek. Avrupa Birliği (AB), 2024 yılı içinde Lübnan’a toplam 104 milyon eurodan fazla insani yardım sağladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz Mayıs ayında da Lübnan’ın sosyoekonomik istikrarını desteklemek amacıyla üç yıl (2024 – 2027) içinde toplam 1 milyar euro tutarında yardım paketini açıklamıştı.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları, ağustosta yıllık yüzde 43,3'le rekor seviyede yükseldi

Euro Bölgesi’nde ÜFE Ağustos’ta beklentiyi aştı Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin Ağustos ayı ÜFE verilerine göre, AB’de ÜFE, Ağustos’ta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 artarken, 2023’ün aynı ayına göre yüzde 2,1 düştü. Euro Bölgesi’nde ise ÜFE, Ağustos’ta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 2,3 geriledi. Piyasa beklentisi Euro Bölgesi’nde ÜFE’nin aylık yüzde 0,4 artacağı, yıllık yüzde 2,4 azalacağı yönündeydi. ÜFE’de aylık artışın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi dikkati çekti. AB ülkeleri arasında ÜFE, Ağustos’ta aylık bazda en fazla yüzde 2,2 ile Estonya’da, yüzde 1,7 ile Yunanistan’da ve yüzde 1,5 ile İspanya’da arttı. Aylık ÜFE Ağustos’ta, İrlanda’da yüzde 3,8, Litvanya’da yüzde 1,7 ve Romanya’da yüzde 1,6 geriledi. ÜFE, Ağustos’ta yıllık bazda ise Romanya’da yüzde 2,8, Bulgaristan ve Portekiz’de yüzde 1,9, Estonya’da yüzde 1,7 artarken, Slovakya’da yüzde 18,3, Lüksemburg’da yüzde 6,9 ve Fransa’da yüzde 6,3 azaldı.

Türkiye'nin açık iş oranları Eurostat'ta yayımlanmaya başlandı - Ekonomim

Euro Bölgesi’nde konut fiyatları artışı sürdü Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan AB ülkelerinde 2024 yılı ikinci çeyrek konut fiyatlarına ilişkin verilerine göre, AB’de konut fiyatları ikinci çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,9, geçen yılın ikinci çeyreğine kıyasla da yüzde 2,9 arttı. Aynı dönemde konut fiyatları Euro Bölgesi’nde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,8, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla da yüzde 1,3 yükseldi. AB üyesi ülkeler arasında, bu yılın ikinci çeyreğinde, önceki çeyreğe kıyasla konut fiyatları Hırvatistan’da yüzde 4,3, Portekiz’de yüzde 3,9, İspanya’da yüzde 3,6, Bulgaristan’da yüzde 3,4, İtalya’da yüzde 3,2, Danimarka ve Slovakya’da yüzde 3 arttı. Önceki çeyreğe kıyasla Macaristan’da değişmeyen konut fiyatları, Fransa ve Belçika’da yüzde 0,2 geriledi. Konut fiyatları ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre Polonya’da yüzde 17,7, Bulgaristan’da yüzde 15,1, Litvanya’da yüzde 10,4, Hırvatistan’da yüzde 10, Macaristan’da yüzde 9,8, İrlanda’da yüzde 8,4 ve İspanya’da yüzde 7,9 arış gösterdi. Bu dönemde konut fiyatları Lüksemburg’da yüzde 8,3, Finlandiya’da yüzde 4,8, Fransa’da yüzde 4,6, Almanya’da yüzde 2,6, İsveç’te yüzde 0,8, Avusturya’da yüzde 0,7 azaldı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı - Ekonomi Haberleri

ABD’de işsizlik başvuruları beklentileri aştı ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı işsizlik maaşı başvurularına ilişkin haftalık verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Eylül ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 6 bin artışla 225 bine çıktı. Bu dönemde işsizlik maaşı başvurularının sayısına ilişkin piyasa beklentisi, 221 bin olması yönündeydi. İşsizlik maaşı başvuru sayılarına ilişkin önceki haftanın verisi 218 binden 219 bine revize edildi. Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı da 750 azalarak 224 bin 250’ye geriledi. Öte yandan ülkede fabrika siparişleri, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 düştü. Piyasa beklentileri fabrika siparişlerinin bu dönemde yüzde 0,1 artması yönündeydi. Fabrika siparişleri temmuzda yüzde 4,9 artmıştı.

İsviçre'de enflasyon 3 yılın en düşüğünde - Herkes Duysun

İsviçre’de enflasyon 3 yılın en düşüğünde İsviçre İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Eylül’de tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 0,8 ile son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. ekonomistlerin yıllık enflasyona ilişkin meydan tahmini yüzde 1 seviyesindeydi. Ağustos’ta yıllık enflasyon yüzde 1,1 olmuştu. Çekirdek enflasyon ise yüzde 1 seviyesinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları Eylül’de aylık bazda ise yüzde 0,3 düştü. Bu rakam anketteki yüzde 0,1’lik düşüş tahminini altında gerçekleşmiş oldu. İsviçre şu anda Avrupa’nın en düşük enflasyonlarından birine sahip ülkelerden biri. Euro Bölgesi’nden gelen veriler, enflasyonun 2021’den bu yana ilk kez yüzde 2’nin altına düştüğünü göstermişti. Avrupa Birliği uyumlu verilere göre İsviçre’de yıllık enflasyon yüzde 0,9 seviyesinde. İsviçre’de enflasyonun beklentilerin altında gelmesi, İsviçre Merkez Bankası’nı (SNB) daha fazla faiz indirimi yapmasının önünü açabilir. SNB geçen hafta borçlanma maliyetlerini 3. kez düşürerek yüzde 1,25’ten 1 seviyesine çekmişti. Bankanın yeni başkanı Martin Schlegel daha fazla indirimin ‘olası’ göründüğünü söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.