enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze diplomasisi
19:38 DMM’den ‘vergi borcu’ açıklaması
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir silah vatan sevgisine galip gelemez
10:58 Türk kimliğinin harcı Türkçenin özellikleri!
22:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli sporculara tebrik
22:49 Yumaklı ve Yerlikaya başıboş köpek sorununu görüştü
22:33 Suriye’nin YPG ile imzaladığı anlaşma
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye girişimimizle cesur bir adım attık
21:51 Avrupa’nın En Büyük Savunma, Havacılık Ve Uzay Kümelenmesi ‘Saha İstanbul’dan haberler!
21:33 Türk medya kuruluşlarında birçok haberle Ermenistan’ın resmi tutumu dış politika konularında aktarıldı
21:06 Azerbaycan ve Ermenistan Anlaştı: Güney Kafkasya’da Barış Kapıları Açılıyor mu?
11:14 Nehir havzalarında, sulak alanlarla denizler paydaştır !
10:52 Damlaya damlaya göl olur!
11:25 Gazeteci Oktan Erdikmen’den yeni kitap: Dünyanın En Vahşi Hayvanı
11:08 Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
10:15 Aliyev, Azerbaycan’ın D-8 Teşkilatına üyeliğinin onaylanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı
09:59 Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, ailelerin sosyal medya deneyimini daha güvenli ve dengeli hale getirmeye yönelik yeni özellikler sundu.
09:45 İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
09:31 İngiltere bu ay ikinci kez Ukrayna konulu toplantıya ev sahipliği yapıyor
09:16 ABD Başkanı Trump, sosyal medya paylaşımında ABD ordusuna Yemen’deki Husilere karşı operasyon emri verdiğini duyurdu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump savunma bütçesi tasarısını veto etti

Trump savunma bütçesi tasarısını veto etti
25.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı yasayı “Çin ve Rusya’ya bir hediye” olarak tanımlayarak veto etti. Tasarı 28 Aralık’ta tekrar Kongre’nin önüne gelecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AP,Reuters,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı’nı (NDAA) “Çin ve Rusya’ya bir hediye” olarak tanımlayarak veto etti.

Ülkenin savunma politikasını belirleyen 740 milyar dolarlık savunma bütçesi yasa tasarısı, hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin desteğini almış, ayrıca hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’da üçte iki oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Trump, Kongre’ye gönderdiği notta tasarının “ulusal güvenlik konularını kapsamaktan yoksun olduğunu” ve kendisinin “öncelediği ulusal güvenlik ve dış politika eylemleri” ile çeliştiğini söyledi.

Trump’ın diğer itirazları arasında tasarının, ABD askerlerinin Afganistan ve Avrupa’dan çekilmesini sınırlaması, bazı askeri üslerden kölelik döneminden kalma generallerin isimlerinin kaldırmayı önermesi ve sosyal medya şirketlerini, kendi platformlarından yapılan paylaşımlardan sorumlu tutacak bir madde içermemesi var.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Pelosi: Sorumsuz

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi veto haberinin ardından Trump’a “sorumsuz” diye tepki göstererek, başkanın son eylemini “Amerikan askerlerine zarar veren, ulusal güvenliği tehlikeye atan ve Kongre’nin iradesini baltalayan bir pervasızlık” olarak nitelendirdi. Pelosi, tasarının 28 Aralık’ta yeniden oylanacağını açıkladı.

Tasarı şimdi yeniden Kongre’nin onayına sunulacak. 28 Aralık’ta Temsilciler Meclisi’ne gelmesi beklenen tasarının oylamasında eğer ikinci kez aynı çoğunluk sağlanırsa, Trump’ın veto hakkı olmayacak. Son oylamada tasarı Temsilciler Meclisi’nde 355’e karşı 78, Senato’da ise 84’e karşı 12 oyla kabul edildi.

Tasarı aynı zamanda, Rusya’dan S-400 savunma sistemi satın alması sebebiyle Türkiye’ye yönelik yaptırımları da içeriyordu. Ancak Trump yasanın geçmesini beklemeden Türkiye’ye yönelik yaptırımları önden açıklamıştı.

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.